Constellations IMG_2960 © Anna Aalto, Heasta

KokoTeatterin syksyssä kolme kantaesitystä

18.5.2017

Syksyllä kärsitään mustasukkaisuudesta, metsästetään nautintoja ja sukelletaan vankien sielunmaisemaan.

KokoTeatterin esityskausi potkaistaan elokuussa käyntiin Constellationsin lisänäytöksillä. Kiitosta niittänyt teos jatkaa teatterin ohjelmistossa vielä viiden esityksen verran. Lisäksi se vierailee Porin Lain§uojattomat-festivaaleilla.

Kauden ensimmäisenä uutena kantaesityksenä nähdään Graham Greenen elämään pohjautuva, myrskyinen rakkaustarina Jutun loppu. Siinä Sara Milesin nahkoihin astuu Miina Turunen. Mustasukkaisen kirjailija Maurice Bendrixin roolissa nähdään Konsta Mäkelä. Esityksen sävellyksistä vastaa Timo Hirvonen.

Marraskuussa kantaesityksensä saa KokoTeatterin ja Sivuun Ensemblen yhteistuotanto Jatkot, jossa jahdataan nautintoja juhlien ja aamun rajamailla. Joulukuussa tutustutaan vankien kokemuksiin joulusta KokoTeatterin ja Porttiteatterin yhteistuotannossa.

Musiikin ystäviä ilahduttavat muun muassa Pentti Saarikoski: Hämärän tanssit -happening sekä Ritva Sorvalin ja Helena Rytin taiteilijajuhlakonsertti.

Tarkemmat kuvaukset teoksista löytyvät alta.

Nick Payne: Constellations

Teatteria ja tanssia KokoTeatterin henkeen yhdistävä teos jatkaa ohjelmistossa syyskaudella. Mehiläistarhuri Rolandin ja yliopistotutkija Mariannen rakkaustarina nähdään kvanttifysiikan henkeen monenlaisin variaatioin. Entä jo olisimmekin valinneet toisin?

Suomennos: Sonja Sorvola
Ohjaus: Anna Veijalainen
Rooleissa: Sami Saikkonen ja Sonja Sorvola

Esitykset syyskaudella: 22.8. / 24.8. / 26.8. / 29.8. / 30.8.
Kaikki esitykset alkavat klo 19:00.

KokoTeatterin esitysten lisäksi teos vierailee Porissa Lain§uojattomat -festivaaleilla syyskuussa 2017. Esitystila on Rakastajien Puuvilla.

Graham Greene: Jutun loppu

Graham Greenen omaan elämään pohjautuva, mustasukkaisen kirjailija Maurice Bendrixin ja totuutta etsivän Sara Milesin rakkaustarina sodan varjostamassa Lontoossa 1939–1946. Useamman elokuvan kirvoittanut tarina saa KokoTeatterin näyttämösovituksessa rinnalleen uutta elävää musiikkia kotimaisen huippuorkesterin voimin.

Dramatisointi ja ohjaus: Anna Veijalainen
Rooleissa: Miina Turunen ja Konsta Mäkelä
Muusikot: Arttu Takalo, Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen
Sävellys: Timo Hirvonen

Suomenkielinen kantaesitys 20.9.2017 klo 19:00

Muut esitykset: 27.9.
1.10. / 3.10. / 6.10. / 10.10. / 11.10. / 14.10. / 17.10. / 19.10. / 24.10. / 25.10.
Kaikki esitykset alkavat klo 19:00 paitsi su 1.10. klo 15:00

Sivuun Ensemble & KokoTeatteri yhteistuotantoa: Jatkot

Jatkot on välitila juhlien ja väistämättömän aamun välillä. Tästä eteenpäin roikutaan menetetyn hyvän rippeissä, toiveena saada vielä pieni maku eilisestä – vai olisiko tällä hetkellä vielä jotakin annettavaa? Nyt jahdataan nälkäisenä kokemuksia, nautintoja, lopun ajan täyttymystä ja ohi menneitä mahdollisuuksia. Nyt sivuun itsehillintä ja itsekritiikki, rajat ylittyvät ja itseriittoisuus on makeaa.

Koreografia: Ninni Perko
Tekstit: Marko Järvikallas
Esiintyjät: Tiia Hämäläinen, Hanna Vahtikari, Saima Saari
Mikko Perkola: Viola da gamba, laulu, tanssi
Jarmo Saari: sähkökitara, Theremin, pasuuna, laulu
Musiikki: Mikko Perkola ja Jarmo Saari

Kotimainen kantaesitys 18.11.2017 klo 19:00
Muut esitykset: 19.11. klo 17 / 21.11. klo 19 / 22.11. klo 19 / 25.11 klo 19

Porttiteatteri & KokoTeatteri yhteistuotantoa: Joulutarinoita (työnimi)

Joulutarinoita (työnimi) on tragikoominen esitys erilaisista joulukokemuksista vankilassa ja sen ulkopuolella. Esitys tutkii kontrasteja ja odotuksia, jotka usein kulminoituvat jouluun. Siinä rinnastetaan idyllisiä, traagisia, satumaisia, yksinäisiä ja yhteisöllisiä kuvia vankilasta ja muurien ulkopuolelta. Suuri osa vangeista on tavallisia vanhempia, isovanhempia, perheitten ja ystäväpiirien jäseniä. Joulu nostaa kaikkien tunteet pintaan. Porttiteatteri on Suomessa ainutlaatuinen ammattitaiteilijoiden ohjaama ex-vankien teatteriseurue.

Ohjaus: Tuija Minkkinen
Musiikki: Sanna Salmenkallio
Dramaturgia: Titta Minkkinen
Esityksen tekstit: Porttiteatteri
Lavalla: Porttiteatterilaiset

Kotimainen kantaesitys ke 6.12. klo 19:00
Muut esitykset: 8.12. klo 19 / 9.12. klo 15 / 10.12. klo 15 / 12.12. klo 19 / 13.12. klo 19

Pentti Saarikoski 80 vuotta: Hämärän tanssit

Happening teatterin henkeen koostettu juhlailta, jossa esiintyvät mm. näyttelijä Pekka Heikkinen ja tanssitaiteilija Kaari Martin. Lavalla nähdään myös lukuisia muita teatterin, musiikin ja visuaalisen taiteen tekijöitä.
La 2.9. Klo 19:00 (ovet auki 18)

Ritva Sorvalin ja Helena Rytin taiteilijajuhlakonsertti 30+

Turkan lapsista tähän päivään ulottuva ystävyys ja työtoveruus siivittävät Sorvalin ja Rytin yhteistä juhlakonserttia, jossa kaksikon tarinat elävästä elämästä kohtaavat Kai Chydeniuksen musiikin.
La 30.9.2017 klo 19:00 (ovet auki 18)

Jazz & Dance klubit

Yhteistuotanto Koko Jazz Clubin kanssa.
pe 3.11./ pe 1.12.
Kaikki tilaisuudet alkavat klo 20:00 (ovet auki 19).