Constellations IMG_3870 © Anna Aalto, Heasta

Constellations lisäesitykset ja festivaalikeikat

4.8.2017

Seksikäs. Sivistynyt. Upea. Näillä sanoilla kriitikot kuvaavat Nick Paynen (UK) Constellations-näytelmää. Teoksen suomalaisversiossa pääosissa loistavat Sami Saikkonen ja Sonja Sorvola. Syksyllä näytelmä jatkaa KokoTeatterin ohjelmistossa elokuussa ja se vierailee festivaaleilla Turun Manifestissa sekä Porin Lain§uojattomilla.

Anna Veijalaisen ohjaus on huikaisevan kaunis yhdistelmä tanssi- ja teatteritaidetta. Tähtimatka, joka ei jätä ketään kylmäksi.

 Esitys saa lisää näytöksiä elokuussa 2017 KokoTeatterilla ja sen näkee myös Turussa Manifesti Tehdasfestivaalilla sekä Porissa Lain§uojattomat -festivaaleilla Rakastajat teatterin Puuvillassa syyskuussa 2017.

Suomennos: Sonja Sorvola
Ohjaus: Anna Veijalainen
Rooleissa: Sami Saikkonen ja Sonja Sorvola
Lavastus: Alisha Davidow
Valosuunnittelu: Jere Kolehmainen
Äänisuunnittelu: Juha Tuisku
Pukusuunnittelu: Sonja Sorvola
Ennakkokuvat, juliste: VHS Jaakko Vuorenmaa ja Junnu Lusa
Esityskuvat: Anna Aalto

Lisäesitykset elokuussa 2017 KokoTeatterissa: 22.-30.8.2017

ti 22.8. / to 24.8. / la 26.8. / ti 28.8. / ke 30.8.

KokoTeatterin esityksiin liput Tiketistä.

Constellations IMG_2973-3 © Anna Aalto, Heasta

Esitys Turussa Manifesti -festivaalilla su 3.9.2017.

Esitykset Porissa Lain§uojattomat -festivaalilla ke 6. ja to 7.9.2017 Rakastajien Puuvillassa

 

Kritiikkiotteita:

”…Kokonaisuutena Consellations on hyvin intiimi ja pakahduttavakin esitys, jonka perimmäinen sanoma on äärettömän suuri: jokaisella, pienelläkin valinnalla me omalta osaltamme muokkaamme maailmankaikkeutta ja suljemme pois lukemattomia muita mahdollisuuksia. Siksi kaikella tekemisellämme on merkitystä.”Annikki Alku, Demokraatti

”…Sorvola och Saikkonen är skickliga. De förmår, i motsats till sina rollpersoner, se, invänta och ta in den andra. De rör vid varandra, men låter motspelaren behålla sin rörelsefrihet…” – Barbro Encell-Grimm, HBL

”…Hienovireinen ja äärimmilleen hiottu teksti, suoranainen käsityötaidon bravuuri on itsessään nautittavaa kuultavaa…” – Maria Säkö, HS 27.3.2017

Constellations IMG_4084 © Anna Aalto, Heasta

Nick Payne (s. 1984) on palkittu brittikirjailija, jonka teoksia on kantaesitetty mm. Lontoon Royal Court Teatterissa. Evening StandardTheatre Awards palkitsi Constellationsin vuoden 2012 parhaana näytelmänä.

Constellations IMG_3299 © Anna Aalto, Heasta