IMG_9842 (2) © Anna Aalto

Graham Greene – Jutun loppu

2.10.2017

Graham Greene: Jutun loppu on KokoTeatterin 20-vuotisjuhlavuoden syksyn pääteos

KokoTeatterin syyskauden kantaesitys on dramatisointi Graham Greenen suositusta romaanista Jutun loppu (The End of the Affair), jonka suomenkielisen kantaesityksen pääparina loistavat monien elokuva- ja televisioroolien vahvoista tulkinnoista kiitetyt näyttelijät Miina Turunen ja Konsta Mäkelä. Dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa 20-vuotisjuhliaan viettävän KokoTeatterin teatterinjohtaja ja dramaturgi-ohjaaja-koreografi Anna Veijalainen. Näyttelijöiden kanssa näyttämön jakavat kolme suomalaisen jazzmusiikin huippumuusikkoa; vibrafonisti Arttu Takalo, sähköbasisti Timo Hirvonen ja rumpali Jussi Lehtonen. Sävellykset ja orkesterin johto ovat Koko Jazz Clubia luotsaavan Hirvosen käsialaa.

Jutun loppu on tarina mustasukkaisuudesta, vihasta ja intohimoisesta rakkaudesta. Sara ja Bendrix ovat entisiä rakastavaisia, jotka ovat ajautuneet sodan lähestyessä salasuhteeseen. Kaksi vuotta suhteen päättymisen jälkeen, Bendrix törmää Saran aviomieheen, joka epäilee vaimoaan uskottomuudesta. Mustasukkaisuus ja vanha rakkaus Bendrixissä nostaa päätään ja hän tarjoutuu ottamaan asiasta selvää. Saran aviomies kieltää häntä ja pyytää unohtamaan koko asian, mutta Bendrix palkkaa yksityisetsivän selvittämään, onko Saralla joku toinen. Se, mitä Bendrix saa selville, yllättää hänet täysin. Vastassa on ylivoimainen vastustaja.

Tarinan on omaelämänkerrallinen ja sen taustalta löytyy Greenen suhde Lady Catherine Walstoniin (1916-1978). Suhde on tutkitusta kirjeenvaihdosta ja omistetuista taiteellisista teoksista päätellen ollut merkittävä ja se jatkui, molempien ollessa avioliitoissa tahoillaan, aina Walstonin kuolemaan saakka. Teoksessa on myös vahva uskonnollinen sävy, joka on tulkittavissa yhteydeksi Greenen katolilaisuuteen kääntymiseen vuonna 1927. Uskonnollisuus oli suosittu aihe myös 1950-luvun  Hollywood -viihteessä.

KokoTeatterin 20-vuotisjuhlavuoden Ikäkaimat -kampanja on voimassa vuoden 2017 loppuun saakka. Teatteri tarjoaa vapaan sisäänpääsyn kaikkiin teatteriesityksiin vuonna 1997 syntyneille katsojilleen. #ikäkaimat #Suomi100Koko20

Rooleissa: Miina Turunen ja Konsta Mäkelä

Muusikot: Arttu Takalo, Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen
Dramatisointi ja ohjaus: Anna Veijalainen
Sävellys ja orkesterin johto: Timo Hirvonen
Lavastussuunnittelu: Minna Wallenius
Valo- ja videosuunnittelu: Jere Kolehmainen
Pukusuunnittelu: Sanja Kangas

Äänitehosteet ja esitystekniikka: Pirkko Tiitinen
Pukuompelija: Virve Balk
Maskeeraussuunnittelu: Minna-Karoliina Heino
Saran kampaus: Anita Herukka / Pinkki paplari
Graafinen suunnittelu ja valokuvat: VHS Jaakko Vuorenmaa ja Junnu Lusa
Tuottaja: Anna Veijalainen / KokoTeatteri

_______________________________________

Suomenkielinen kantaesitys 20.9.2017 klo 19:00

Muut esitykset: Syyskuu 24. (15:00), 27.
Lokakuu 1. (15:00), 3., 6., 10., 11., 14., 17., 19., 24., 25.

Esitykset klo 19:00, poikkeuksena sunnuntait klo 15:00. Lipunmyynti ja baari auki aina 1h ennen esitystä.

Liput 27€ / 19€ (Lipunmyynti Tiketti ja ovilipunmyynti aina 1h ennen näytöstä)
Saatavilla myös Show & Dinner -paketti 47€ / hlö (yli 20-hengen ryhmille), tiedustelut ja varaukset bookings@kokoteatteri.fi

Esitysoikeuksia valvoo Agency North. Jutun loppu (The End of the Affair) romaania ei ole aikaisemmin dramatisoitu Suomessa.

Graham Greene (1904-1991) oli yleisön ja kriitikoiden rakastama brittiläinen kirjailija, näytelmäkirjailija ja novellisti. Romaani The End of the Affair julkaistiin 1951 ja siitä on tehty kaksi elokuvaversiota, ensimmäinen vuodelta 1955 ja toinen vuodelta 1999. Jälkimmäisestä Saran roolin näytellyt Julianne Moore oli roolityöstään Oscar -ehdokkaana ja musiikin sävelsi 90-luvun suosituin elokuvamusiikin tekijä Michael Nyman, joka muistetaan erityisesti elokuvasta Piano sekä monista Peter Greenawayn elokuvista.

KokoTeatteri on 1997 perustettu vapaa ammattiteatteri, jokia toimii Helsingin Kalliossa. Sijaitsemme yhden korttelin päässä Kauppahallista, Hämeentien ja Näkinkujan kulmassa. Rakennuksemme vanha nimi on Svenska Gården. Osoitteemme on Hämeentie 3, 00530 Helsinki.
______________________________________________
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Anna Veijalainen, KokoTeatteri
anna@kokoteatteri.fi
toimisto@kokoteatteri.fi
Oma: 050-590 9813
KokoTeatteri: 050-321 9919

Parhaiten tavoitat Annan puhelimitse aamulla klo 9-11 ja muuten sähköpostin välityksellä. KokoTeatterilla ei ole erillistä toimistopäivystystä syyskaudella 2017 joten emme pysty takaamaan, että kaikkina aikoina vastaamme puheluusi. Pahoittelut tästä. Toivokaamme VOS-uudistuksen myötä lisärahoitusta teatteri- ja orkesterilain ulkopuoliselle vapaalle ammattikentälle. #KultturiVOS