DSC_1587

KokoTeatterin kevään 2018 ohjelmisto

9.11.2017

KokoTeatterin kevät 2018 on julkaistu. Teatterin kevään päätuotanto on Helena Kallion käsikirjoittama ja ohjaama aktivistinäytelmä Tanssiva agitaattori. Naisten seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta, #metoo:sta, 1800 -luvulta tähän päivään sukkuloivan ihmisoikeus- ja työväenliikkeen historian kohtalonhetkiltä voimansa ammentavan esityksen valokeilassa ovat Emma Goldman ja Louise Michel.

Yhteistuotantona ensi-iltaan valmistuu Taittuu ry:n ja Vanajan vankilan Saiturin sydän, jossa esityksen teksteistä vastaavat esiintyjät, Vanajan naiset.  Taittuu ja KokoTeatteri tekevät jo neljättä kertaa yhteistyötä.

Keväässä nähdään myös kolme erilaista monologiesitystä: Riku J. Korhosen  Isän jälki – Kollaan kenttäpapin tarina, Anna Anderssonin Muutama sana Ullasta sekä Merja Pöyhösen nukketeatterista ammentava Missing Amelia Earhart. Nuoria, toivottavasti tulevaisuuden ammattilaisia, pääsee katsomaan huhtikuussa KokoTeatterissa järjestettävällä Heo:n kulttuurifestivaaleilla.

Koko Jazz Clubin ohjelmisto puolestaan pitää huolta korkeatasoisesta musiikkitarjonnasta. Kevään konsertit julkaistaan Koko Jazz Clubin sivuilla.

 

7.2.-28.3.2018 Tanssiva agitaattori

If I can’t dance to it, it’s not my revolution! Valta turmelee, siksi olen anarkisti. Me too, me too!

Kuuluuko seksuaalinen itsemääräämisoikeus naisille? Entä julkinen ja poliittinen tila? Sananvapaus? Oikeus rakastaa, ketä haluaa? Vapaus, veljeys, tasa-arvo?

Tanssiva agitaattori on ajankohtaisia kysymyksiä pyörittelevä esitys kahden anarkistin ja pakkovaltaan sopeutumattoman sivistyneen yksilön toiminnasta. Esitys palaa varhaisen naisliikkeen, työväenliikkeen, kansalaisaktivismin ja vallankumouksen unelmiin ja katsoo niiden peiliin tänään. Actionin päähenkilöt ovat Emma & Louise –

Amerikan vaarallisin nainen, too-hot-to-handle Emma Goldman (1869−1940) ja Pariisin kommuunin johtotähti, eikö-sitä-mikään-pysäytä Louise Michel (1830 −1905).

DSC_1583

Näyttämöllä: Anna Veijalainen ja Metsälintu Pahkinen
Ohjaus ja käsikirjoitus: Helena Kallio
Lavastus: Aili Ojalo
Puvut: Sanja Kangas
Valosuunnittelu: Ainu Palmu
Valokuvaaja: Jaakko Vuorenmaa

Helmikuu:
6.2. Klo 19:00 (ennakko)
7.2. Klo 19:00 (ensi-ilta)
10.2. Klo 19:00
12.2. Klo 19:00
17.2. Klo 19:00
28.2. Klo 19:00

Maaliskuu:
2.3. Klo 19:00
7.3. Klo 19:00
9.3. Klo 19:00
14.3. Klo 19:00
16.3. Klo 19:00
21.3. Klo 19:00
23.3. Klo 19:00
27.3. Klo 19:00
28.3. Klo 19:00

4.-6.1.2018 Saiturin sydän

SAITURIN SYDÄN on Vanajan vankilan teatteriryhmän sovittama ja käsikirjoittama näyttämöteos, joka pohjautuu Charles Dickensin tunnettuun klassikkoon Saiturin joulu. Se on vastaisku kyynisyydelle ja välinpitämättömyydelle. Eläköön rakkaus, yhteisöllisyys ja avara sydän! Kaikki tarvii jonkun. Ja mä tarvitsen sinua.

Made with Repix (http://repix.it)

Made with Repix (http://repix.it)

Näyttämöllä: Vanajan naiset
Ohjaus: Hanna Seppä
Skenografia: Kalle Ropponen
Äänisuunnittelu: Johanna Storm
Tuotanto: Taittuu ry / Vanajan vankila / KokoTeatteri
Kuva: Kalle Ropponen

 

12.-14.1.2018 Isän jälki

Onko nykypäivän nuorilla miehillä ja isillä mahdollisuutta ja halua muokata suomalaista mieskuvaa? Voiko sotien aiheuttaman taakkasiirtymän katkaista, ennen kuin traumat haamuistuvat ja niiden alkuperäinen syy häviää? Miten murtaa vaikenemisen ketju nykyhetkessä? Miten olla lapselle vanhempi vailla omaa kokemusta isyydestä?

Espoon Kaupunginteatterissa 22.11.2017 kantaesityksensä saavan monologin on dramatisoinut Marjo Heiskasen Kollaan kenttäpapin tarina -teoksen pohjalta Riku J. Korhonen. kuva3

Näyttämöllä: Riku J. Korhonen
Ohjaus Sakari Kirjavainen
Äänisuunnittelu Janne Auvinen

Esitykset järjestetään yhteistuotantona työryhmän ja KokoTeatterin kesken.

3.-14.4. HEO:n kulttuurifestivaali

Konsertteja, lauluntekijäiltoja, taidenäyttelyä sekä teatteria. Järjestäjänä vapaan sivistystyön kansanopisto, Helsingin opisto. Lisätiedot Heo.

17.-18.4.2018 Muutama sana Ullasta

Muutama sana Ullasta on esitys ihastumisesta, yksinäisyydestä ja pienistä arjen asioista. Nuori Allu elää yksiössään, naapurin riisipaperilampun valaisemassa maailmassa. Allun asunnossa aloittaminen on vaikeaa ja haaveet korkealla. Allu inhoaa uusia lainasanoja, värejä, astioita, opiskelua ja oman elämän elämisen hankaluutta. Mielikuvituksen ja todellisuuden rajat alkavat hämärtyä, kun naapuritalon Ulla valloittaa yhä suuremman osan Allun ajatuksista.

kuva Ulla
Käsikirjoitus: Eeva Turunen
Ohjaus: Julia Gauffin
Allu: Anna Andersson
Piano: Iida Pekkarinen
Valokuvaaja: Jiri Halttunen

Esitykset järjestetään yhteistuotantona työryhmän ja KokoTeatterin kesken.

24.-25.4.2018 Missing Amelia Earhart

”Never interrupt someone doing what you said couldn’t be done.”

Amelia Earhart on sankari, ilmailun uranuurtaja ja meidän kaikkien esikuva. Vuonna 1937 Amelia Earhart lähti maailmanympärilennolle ja sitten Amelia Earhart katosi, jättäen jälkeensä valtavan, Amelia Earhartin muotoisen aukon.

Merja Pöyhösen nykynukketeatterillinen sooloteos piirtää omalaatuisen henkilökuvan tekijänsä omasta kaksoisolennosta. Ilmava, haikea ja hetkittäin humoristinenkin esitys kulkee kuin esikuvansa Amelia Earhart ikään – rohkeasti omaa polkuaan.TS arvion kuva

Käsikirjoitus, ohjaus, äänisuunnittelu ja esittää: Merja Pöyhönen
Nuket ja lavastus: Heini Maaranen ja Merja Pöyhönen
Musiikki: Tienhaara, Swaying Wires, Eddie Hermoso
Valaisu: Jarkko Forsman
Ääniajo ja äänisuunnittelun assistentti: Hilla Väyrynen

Esitykset järjestetään yhteistuotantona työryhmän ja KokoTeatterin kesken.