fbpx
KokoLIVEblogi

KokoLIVE-tapahtumat ilahduttavat korona-aikana

13.5.2020

KokoTeatteri on koronaepidemian aikana järjestänyt jo useampaan otteeseen KokoLIVE-lähetyksiä teatterin Facebook-sivulla. Livelähetykset ovat ilahduttaneet tähän mennessä jo tuhansia seuraajia. Ensimmäinen KokoLIVE järjestettiin Maailman teatteripäivänä 27.3. Toisen kerran KokoLIVESTÄ saatiin nauttia Kansainvälisenä tanssin päivänä 29.4. Nyt toukokuun aikana KokoLIVE järjestetään vielä kaksi kertaa. Lisäksi suureen suosioon noussut Metsälinnun kehonhuolto -live jatkuu perjantaisin aina toukokuun loppuun saakka.

Aktivistinäytelmä III – teos- ja tekijäesittely perjantaina 15.5.

KokoTeatterin syksyn päätuotantoon päästään tutustumaan yleisölle avoimessa Zoom-tapahtumassa perjantaina 15.5. klo 15 alkaen. Noin 45 minuuttia kestävässä tapahtumassa esittäytyy käsikirjoittaja-ohjaaja Helena Kallio sekä näyttelijät Anni Elif EgeciogluTuuli Heinonen ja Anna Veijalainen. Esittelyjen jälkeen kuullaan pieniä katkelmia teoksen taustamateriaaleista näyttelijöiden lukemana. Lopuksi annetaan aikaa paikalla olevien kuulijoiden kysymyksille. Tapahtuma on avoin ja ilmainen kaikille. Osallistuminen vaatii Zoom-sovelluksen ja Facebook-tapahtumassa jaetun osallistumislinkin. Osallistumislinkki jaetaan tapahtumassa paria päivää ennen. Mikäli haluat lähettää kysymyksen työryhmälle jo etukäteen, voit lähettää sen osoitteeseen: toimisto@kokoteatteri.fi.

KokoTeatterin syksyn päätuotanto kantaa nimeä Aktivistinäytelmä III. Se on eri aikojen vapaustaistelijoista kertovan teostrilogian itsenäinen päätösosa. Aktivistinäytelmä III peilaa oman aikamme kysymyksiä 1960-luvun kansalaisoikeus-, nais- ja ympäristöliikkeen maailmaa muuttaneilta aktivisteilta perimiimme ideoihin. Helena Kallion kynästä lähtevä teksti on rytmistä ja fyysistä – tarina kulkee edelläkävijöiden kohtaloista tekijöidensä aikalaiskokemuksiin ja lähihistorian tapahtumiin, Ruotsin ulkoministeri Anna Lindhin murhasta Äiti Maan murheisiin ja tämän päivän toivon ja muutoksen musiikkiin. Esitykset ajalla 25.9.-28.11.
 
Lue lisää tapahtumasta
Lue lisää näytelmästä

Teos- ja tekijäesittely pidetään perjantaina 15.5. klo 15.

KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin Koko perheen konsertti soi livenä Hakaniemi-Merihaka -alueella tiistaina 19.5.

KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin yhteistuotantona toteutettu Koko perheen konsertti tuodaan tiistaina 19.5. klo 16 Hakaniemi-Merihaka -alueella keskelle asutusta. Konsertti nähdään muutaman taloyhtiön sisäpihalla sekä livelähetyksenä verkossa KokoTeatterin Facebook- ja Instagram- sivujen kautta. Vauhdikkaan konsertin toivotaan ilahduttavan sekä koronaepidemian vuoksi paljon sisällä asunnoissaan aikaa viettäviä perheitä että digikanavien kautta linjoille liittyviä seuraajia. Luvassa on hersyvää musiikkia äideille, isille ja perheen pienille. Konsertissa musisoivat esiintyjät Inka TiitinenAnna VeijalainenTimo HirvonenArttu Takalo ja Jussi Lehtonen.

Alun perin konsertti oli osa KokoTeatterin kevään tuotantoa ja äitienpäiväperinteitä. Koko perheen äitienpäiväkonsertti & lounas -tapahtuma jouduttiin kuitenkin peruttamaan koronavirusepidemian vuoksi. Tiistaina 19.5. nähdään otteita alkuperäisestä konsertista. Helsingin Kaupunki on myöntänyt työryhmälle sisäpihakonserttiin pika-avustuksen.

Lue lisää tapahtumasta

Koko perheen konsertti soi 19.5. klo 16 alkaen.

Suursuosioon noussut Metsälinnun kehonhuolto Facebook -live jatkuu joka perjantai toukokuun loppuun saakka

KokoTeatterin Facebook-sivulla nähdään joka perjantai klo 10:05-10:20 lyhyt, kohdennettu kehovartti. Metsälinnun kehonhuolto soveltuu kaikille, mutta eritoten niille, joilla on tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Kehovartit jatkuvat viikoittain aina toukokuun loppuun saakka. Kehovartista vastaa Metsälintu Pahkinen, joka nähtiin viimeksi KokoTeatterin lavalla kevään tanssiteoksessa Nostalgia – neljän sammakon vaellus.

Lue lisää

Metsälinnun kehonhuolto jatkuu perjantaisin aina toukokuun loppuun saakka.