fbpx
KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin odotettu kesäkausi on pian täällä

KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin odotettu kesäkausi on pian täällä!

28.5.2020

KokoTeatteri ja Koko Jazz Club käynnistävät esitystoimintansa 1.6. alkaen tarjoamalla konsertteja ja teatterin ohjelmistoa joka viikko maanantaista lauantaihin juhannukseen saakka. Toiminnassa otetaan huomioon yleisömäärän suhteen annettuja ajantasaisia turvallisuus- ja kokoontumismääräyksiä.

Nostalgia - Neljän sammakon vaellus palaa kahdella lisäesityksellä
Nostalgia – Neljän sammakon vaellus palaa kahdella lisäesityksellä

Nostalgia – neljän sammakon vaellus tekee paluun kesäkuussa kahdella lisäesityksellä

Tanssiteoksen Nostalgia – neljän sammakon vaellus esityskausi keskeytyi maaliskuussa koronaepidemian vuoksi. Nyt ihanat sammakot ovat vaeltaneet takaisin KokoTeatterille ja kesäkuun ensimmäisellä viikolla 4.-5.6. näemme kaksi lisäesitystä Ari Nummisen ohjaamasta tanssiteoksesta. Esitys tuo yhteen samaan aikaan Teatterikorkeakoulussa opiskelleet tanssijat Anniina Kumpuniemi, Metsälintu Pahkinen, Anna Veijalainen ja Nina Viitamäki, jotka ovat kannuksiaan ansainneet laajasti esittävien taiteiden kentältä.

Timo Tuominen tuo Jacques Brelin mestariteokset KokoTeatterin estradille
Timo Tuominen tuo Jacques Brelin mestariteokset KokoTeatterin estradille

Jacques Brelin ajattomat mestariteokset tuodaan KokoTeatterin estradille

KokoTeatterilla kuullaan chansonin mestarin, laulaja, runoilija Jacques Brelin musiikkia vavahduttavina, ajankohtaisina tulkintoina lauantaina 13.6. Näyttelijä Timo Tuomisen hienostelemattoman vahvat tulkinnat Brelin iättömistä mestariteoksista kertovat elämästä varjoineen ja valoineen ironisesti ja herkästi, yksilön tasolla ja yhteiskunnallisesti, hauskasti ja surullisesti. Tuominen on vuodesta 2011 esittänyt itse kääntämiään Brel-chansoneita muun muassa Kansallisteatterin Lavaklubilla täysille saleille. Tuominen ei hienostele tulkinnoissaan, vaan hurmaa aggressiivisella rehellisyydellä, vimmaisella huudolla sekä kyvyllä luoda pureva suhde lauluun ja lyriikoihin.

Koko Jazz Clubin kesäkausi hurmaa monipuolisuudellaan

Pianisti Iiro Rantala käynnistää Koko Jazz Clubin kesän konserttisarjan 1.-2.6. Rantala esiintyy kahtena iltana teemalla Standards & Originals. Hänen kanssaan esiintyvät basisti Timo Hirvonen ja rumpali Joonas Riippa. Keskiviikkona 3.6. esiintyvät Kari Ikonen ja Mia Simanainen, jotka tributoivat Chick Corean jazzsamban merkkiteosta Light as a Feather. Vuonna 1979 ilmestynyt levytys on ollut muusikkojen ja jazzyleisön kestosuosikki. Lauantaina 6.6. vuorossa ovat Nina Mya ja Jukkis Uotila. Jukkis Uotila, Jussi Lehtonen ja Timo Hirvonen tarttuvat soulklassikoihin upean Nina Myan kanssa. Ohjelmistossa on luvassa mm. Burt Bacharachin, Anita Bakerin, Stevie Wonderin ja Marvin Gayen klassikoita.

Kesäkuun toinen viikko käynnistyy Arttu Takalon isännöimällä Maanantaimatinealla. Solistina nähdään Emilia Nojonen ja pianoa kokoonpanossa soittaa Riitta Paakki. Nojonen esittää omaa tuotantoaan sekä sovituksia suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta. Pianisti Alexi Tuomarila jatkaa KJC Solo Piano– konserttisarjassa tiistaina 9.6. Tuomarila on yksi kansainvälisesti seuratuimpia jazzpianon taitajia, mm. Tomas Stankon pienyhtyeen pitkäaikainen jäsen. Keskiviikkona 10.6. esiintyy Verneri Pohjola Quartet. Pohjola on juuri julkaissut albumin The Dead Don’t Dream, jolla hän yhdistää vaikutteita viimeiseltä kolmelta levyltään kauniiksi ja hienosti rakennetuksi kokonaisuudeksi.

Jazzlaulaja Aili Ikonen tulkitsee yhdessä Jukka Perko Avara -yhtyeen kanssa torstaina 11.6. muun muassa Dusty Springfieldin tunnetuksi tekemiä kappaleita, joita laulaja-lauluntekijä Hector on sovittanut suomenkielisiksi tarinoiksi. Jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan konsertista, nähdään 11.6. kaksi peräkkäistä konserttia. Joe Hendersonin musiikkiin syvällisen suhteen luonut Jussi Kannaste paneutuu mestarin tuotantoon 12.6. Suvereeni timen käsittely, monimuotoiset harmoniat ja ilmaisullisuus ovat niin ikään saksofonisti Kannasteen valttikortteja.

Juhannusviikon avaa saksofonistit Manu Dunkel ja Joonatan Rautio Live at the Lighthouse -tribuutilla. Live At The Lighthouse oli yhden aikakauden merkittävintä levytettyä jazzilmaisua rumpali Elvin Jonesin johdolla. Tiistaina 16.6. KJC Solo Piano -konserttisarja saa jatkoa, kun Aki Rissanen palaa klubille konsertoimaan soolona. Riitta Paakin pianismi tarjoaa keskiviikkona 17.6. huikean elämyksen Blue Note -levymerkin tunnistettavan soundin ystäville. Mukana sävellyksiä ainakin Herbie Hancockilta ja Wayne Shorterilta. Koko Jazz Clubin sydän, Steinway & Sons D 274 – flyygeli, antaa pianistiemme parhaimmistolle mahdollisuuden täydelliseen tulkintaan.

Upea kesäkuu saa päätöksensä, kun vibrafonisti Arttu Takalo tuo uuden trionsa Koko Jazz Clubille torstaina 18.6. Rummuissa Takalolla on nuoren polven superlahjakkuus Joonas Kaikko ja basistina Timo Hirvonen. Kokoonpanon soundi muodostuu looppien, syntetisaattoreiden ja livesoiton synteesistä Takalon sävellysten ympärille. Edward Grief on Takalon projekti, jossa Takalon tunnistettava sävelkieli operoidaan rohkeasti uuden sähköisen trion kuuloiseksi.

KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin kesän ohjelmisto:

1.6. Iiro Rantala:Standards & Originals
2.6. Iiro Rantala: Standards & Originals
3.6. Mia Simanainen & Kari Ikonen 3: Light as a Feather
4.6. Nostalgia – Neljän sammakon vaellus
5.6. Nostalgia – Neljän sammakon vaellus
6.6. Jukkis Uotila 3 feat. Nina Mya
8.6. Maanantaimatinea: Emilia Nojonen, Takalo & Paakki
9.6. KJC Solo Piano: Alexi Tuomarila
10.6. Verneri Pohjola Quartet: The Dead Don’t Dream
11.6. Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Dusty! (huom. klo 18 ja klo 20.30)
12.6. Jussi Kannaste 3: In the Spirit of Joe Henderson
13.6. Timo Tuominen: Brel
15.6. Dunkel & Rautio: Tributing Live At The Lighthouse
16.6. KJC Solo Piano: Aki Rissanen
17.6. Riitta Paakki Trio: The Sound of Blue Note Piano Vol.5
18.6. Arttu Takalo 3: Edward Grief

KokoTeatterin lippukauppaan

Koko Jazz Clubin lippukauppaan

Konsertit ja esitykset alkavat klo 19:00. Poikkeuksena Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Dusty!, joka konsertoi torstaina 11.6. kahdesti klo 18 ja klo 20:30. Ovet avataan aina tuntia ennen esitystä.

KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin turvallisuusohjeistus

KokoTeatteri ja Koko Jazz Club ovat yhdessä henkilöstön kanssa laatineet turvallisuusohjeet esiintyjille, henkilökunnalle sekä yleisölle. Turvallisuusohjeita noudattamalla uskomme, että palaaminen esitystoimintaan sujuu turvallisesti.

Paikalla olevan yleisön sekä henkilökunnan terveys on KokoTeatterille ensisijaisen tärkeää, ja siksi teatterilla tullaan noudattamaan hygieniasuosituksia äärimmäisen tarkasti. Tilojen puhtauteen sekä turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota. Hygieniasuositusten mukaisesti käteistä rahaa ei oteta poikkeusolojen aikana vastaan. Väliajoilla asiakkaille järjestetään pöytiintarjoilu. KokoTeatterin suuri lavanäyttämö mahdollistaa katsomossa olevien tuolien ja pöytien asettamisen niin, että asiakkailla on runsaasti henkilökohtaista tilaa.

Turvallisuusohjeistus on kokonaisuudessaan luettavissa täältä

Olemme myös julkaisseet kesäkauden turvallisuuteen liittyvän videon:

Tervetuloa kesäkuussa KokoTeatterille!