fbpx

KokoTeatterin syyskausi starttaa neljän kestohitin saattelemana

24.7.2020

KokoTeatterin syyskauden aloittaa Kulissit kaatuu – musiikillinen tragikomedia alkoholismista. Tositapahtumiin perustuvan tragikomedian keskushenkilö on Nata, joka ei myönnä sairauttaan. Kulissit kuitenkin horjuvat ja näemme, kuinka hän sinnittelee työn ja arjen keskellä häpeän ja valheen kierteessä. Kulissit kaatuu on KokoTeatterin ja Kulissit kaatuu -työryhmän yhteistuotanto. Teos sai ensi-iltansa kevätkaudella 2019. Suuren suosion saavuttanut teos saa nyt kaksi lisäesitystä. Esityksiä syksyllä on vain kaksi: 2.8. ja 9.8. Lue lisää

Kulissit kaatuu – musiikillinen tragikomedia nähdään 2.-9.8.

Syyskauden toinen teos on Homo Secundus – sekundaihminen. Se on vauhdikas musiikkipitoinen ja liikunnallinen näytelmä, joka sisältää humoristisia yhteiskunnallisia kannanottoja. Homo Secundus on Tanssiteatteri Tsuumin, Tanssiteatteri Minimin ja Teatteri Telakan yhteistuotanto. Teos sai ensi-iltansa syksyllä 2019. Nyt se on ensimmäistä kertaa nähtävissä Helsingissä. Esityksen on ohjannut Teemu Mäki. Esitykset ajalla 12.8.–18.8. Lue lisää

Homo Secundus – sekundaihminen nähdään 12.-18.8.

Lainsuojattomat-teatterifestivaali järjestetään elokuussa Porissa ja KokoTeatterin Luksusmuijat 2 esitetään Kulttuuritehdas Kehräämön klubikeikalla 21.8. Lainsuojattomat-teatterifestivaali pidetään 19.-23.8.2020. Viisipäiväinen festivaali tutkailee ihmisyyden iloja ja suruja. Luvassa on ilahduttavia klubeja, elähdyttävää katuteatteria sekä keskustelua taiteesta. Lue lisää

Keväällä ensi-iltansa saaneen Nostalgia – neljän sammakon vaellus -tanssiteoksen esityskausi jäi olosuhteiden pakosta tyngäksi. Onneksi Nostalgiasta päästään nauttimaan vielä kerran Tanssiteatteri MD:n tiloissa Tampereella Hällä-näyttämöllä 29.8. klo 19. Teoksessa esiintyy sama kokoonpano: Anniina Kumpuniemi, Metsälintu Pahkinen, Anna Veijalainen ja Nina Viitamäki. Teoksen on ohjannut Ari Numminen. Teos on toteutettu KokoTeatterin ja Tanssiteatteri MD:n yhteistuotantona. Liput myy Tanssiteatteri MD. Lue lisää

Aktivistinäytelmä 3 nähdään ensi-illassa 25.9.

KokoTeatterin syyskausi on ennennäkemättömän runsas

KokoTeatterin syksyn ohjelmisto on täynnä upeita uutuuksia. Mukana joukossa on kotimaisia kantaesityksiä, yhteistuotantoja sekä vierailuja. Kattaus on niin laaja, että aivan jokainen kulttuurinnälkäinen löytää sieltä omat suosikkinsa. Osa kevään ensi-illoista on uudelleenjärjestelty syyskaudelle.

Kokoteatterin syksyn pääteoksena nähdään Helena Kallion Aktivistinäytelmä 3

Helena Kallion uusi näytelmä Aktivistinäytelmä 3 on eri aikojen aktivisteista kertovan teostrilogian itsenäinen päätösosa. Aktivistinäytelmä 3 peilaa oman aikamme kysymyksiä 1960-luvun kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeen maailmaa muuttaneilta aktivisteilta perimiimme ideoihin. Mitä jäi käteen ja mikä nyt eteen? Käsikirjoittaja-ohjaaja Helena Kallion kynästä lähtevä teksti on rytmistä ja fyysistä – tarina kulkee edelläkävijöiden kohtaloista tekijöidensä aikalaiskokemuksiin ja lähihistorian tapahtumiin, Ruotsin ulkoministeri Anna Lindhin murhasta Äiti Maan murheisiin ja tämän päivän toivon ja muutoksen musiikkiin. Lavalla nähdään Tukholman Dramatenissa aikaisemmin esiintynyt Tuuli Heinonen, musiikista vastaava ja muun muassa Elifantree-yhtyeessä vaikuttava Anni Elif Egecioglu sekä KokoTeatterin Anna Veijalainen. KokoTeatterissa nähdyn trilogian aiemmat osat ovat Lipusta revitty tähti (2009) ja Tanssiva Agitaattori (2018). Esitykset ajalla 25.9.-25.11. Lue lisää

Ekata Theatren jalkapallonäytelmän Aika meidän tullut on, esityskausi siirtyy

Elokuussa 25.8. ensi-iltaan kaavailtu Ekata Theatren esitys Aika meidän tullut on, joudutaan siirtämään kevätkaudelle 2021 työryhmän jäsenen loukkaantumisen vuoksi. Esitykselle pyritään löytämään uusi esityskausi KokoTeatterin kevään ohjelmistokalenterista mahdollisimman pian. Lue lisää esityksestä

Lipunmyynti
Varaukset: bookings@kokoteatteri.fi