fbpx
Aktivistinäytelmä 3 esittelee Sallye Davisin

Aktivistinäytelmä 3 esittelee Sallye Davisin

4.9.2020

KokoTeatterin syksyn päätuotanto Aktivistinäytelmä 3 saa ensi-iltansa 25.9.

Aktivistinäytelmä 3 esittelee Sallye Davisin, joka nähdään videoprojisointien kautta puolustamassa tyttärensä Angela Davisin ihmisoikeuksia tämän ollessa vangittuna. Voimakkaan ja rohkean leijonaemon roolin tekee näyttelijä Kaisla Löyttyjärvi. Videolla Kaisla kertoo roolistaan näytelmässä.

Sallye Davisin tytär Angela nähdään myös näytelmässä ja häntä esittää Tuuli Heinonen. Angela Davis (s. 1944) on poliittinen aktivisti ja naisasianainen. Hän on kirjoittanut kirjoja ja opettanut useissa yliopistoissa. Angela Davis tuli tunnetuksi taistellessaan oikeudestaan työhönsä, jonka jälkeen hänet vangittiin syytettynä avunannosta murhaan vuonna 1970, mutta vapautettiin syyttömänä vuonna 1972. Sittemmin Davis on jatkanut työtään vankilajärjestelmän parantamiseksi ja rasismin poistamiseksi.

KokoTeatterin syksyn päätuotantona nähdään Aktivistinäytelmä 3, joka kertoo sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Näytelmän päähenkilöiden puheenvuorot peilautuvat edelläkävijöiden kohtaloista lähihistorian tapahtumiin ja riipaisevan ajankohtaisesti myös Black Lives Matter -liikkeeseen.

Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

Kaisla Löyttyjärvi kertoo roolistaan Aktivistinäytelmä 3 -näytelmässä

Aktivistinäytelmä 3
Esitykset ajalla 25.9.-25.11.
Osta liput
Lue lisää näytelmästä

Käsikirjoitus ja ohjaus: Helena Kallio
Rooleissa: Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen, Anna Veijalainen
Videolla esiintyvät: Helena Kallio ja Kaisla Löyttyjärvi
Musiikki: Anni Elif EgeciogluValosuunnittelu: June Horton-White
Pukusuunnittelu: Virve Karoliina Balk
Koreografia: Anna Veijalainen
Valokuvaus: Heidi Bergström
Video: Sini Salo, Heidi Bergström

”Tiedätkö, kuinka aktivistit löysivät oman äänensä? Entä sinä? Miten sinä löysit äänesi?”