fbpx
Tuuli Heinonen kertoo rooleistaan KokoTeatterin Aktivsitinäytelmä 3:ssa

Näyttelijä Tuuli Heinonen kertoo rooleistaan Aktivistinäytelmä 3:ssa

22.9.2020

KokoTeatterin syksyn päätuotanto Aktivistinäytelmä 3 saa ensi-iltansa 25.9. Videolla näyttelijä Tuuli Heinonen kertoo rooleistaan näytelmässä.

Tuuli Heinonen kertoo videolla rooleistaan Aktivistinäytelmä 3:ssa.

Tuuli Heinonen on alun perin Vaasasta kotoisin oleva sittemmin helsinkiläistynyt näyttelijä. Hän on valmistunut vuonna 2018 Teatterikorkeakoulun ruotsinkieliseltä linjalta. Tuuli on näytellyt muun muassa sekä Vaasassa, Turussa että Tukholman Dramatenissa saakka. Yhtenä merkityksellisimpänä aikaisempana teoksena Tuuli mainitsee Åbo Svenska Teaterin Jane Eyren, jossa hän esitti nimiroolia vuonna 2018. Aktivistinäytelmä 3:ssa Tuulin kaksi suurinta roolihahmoa ovat ikoniset naishahmot ja kansalaisoikeusliikkeen äidit Mamie Till ja Angela Davis.

Angela Davis
Angela Davis (s. 1944) on poliittinen aktivisti ja naisasianainen. Hän on kirjoittanut kirjoja ja opettanut useissa yliopistoissa. Angela Davis tuli tunnetuksi taistellessaan oikeudestaan työhönsä, jonka jälkeen hänet vangittiin syytettynä avunannosta murhaan vuonna 1970, mutta vapautettiin syyttömänä vuonna 1972. Sittemmin Davis on jatkanut työtään vankilajärjestelmän parantamiseksi ja rasismin poistamiseksi.

Mamie Till
Mamie Till (1921–2003) oli amerikkalainen kouluttaja ja aktivisti. Hän oli äiti Emmett Tillille, joka murhattiin Mississipissä vuonna 1955 14-vuotiaana. Emmettin väitettiin loukanneen valkoista naista ruokakaupassa. Pojan hautajaisissa Mamie Till vaati, että poikansa arkku pidettäisiin auki, koska hänen sanojensa mukaan ”halusin maailman näkevän, mitä he tekivät vauvalleni”.

Aktivistinäytelmä 3
Kuva: Heidi Bergström

KokoTeatterin syksyn päätuotantona nähdään Aktivistinäytelmä 3, joka kertoo sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Näytelmän päähenkilöiden puheenvuorot peilautuvat edelläkävijöiden kohtaloista lähihistorian tapahtumiin ja riipaisevan ajankohtaisesti myös Black Lives Matter -liikkeeseen.

Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

Aktivistinäytelmä 3
Esitykset ajalla 25.9.-25.11.

Osta liput

Käsikirjoitus ja ohjaus: Helena Kallio
Rooleissa: Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen, Anna Veijalainen
Videolla esiintyvät: Helena Kallio ja Kaisla Löyttyjärvi
Musiikki: Anni Elif Egecioglu
Valosuunnittelu: June Horton-White
Pukusuunnittelu: Virve Karoliina Balk
Koreografia: Anna Veijalainen
Valokuvaus: Heidi Bergström

”Tiedätkö, kuinka aktivistit löysivät oman äänensä? Entä sinä? Miten sinä löysit äänesi?”

Osta lippusi nyt!