gudrun
KokoTeatteri , Helsinki

Ei Muistomerkkiä Gudrun Ensslinille

18.10.- 18.10. Klo 19:00

Tickets 22 / 14 €

Ei muistomerkkiä Gudrun Ensslinille on suorapuheinen monologi, yksinpuhelu, joka tapahtuu Stammheimin vankilan eristyssellissä vuonna 1977. Terroristijärjestö Punaisen armeijakunnan johtokolmikko on jäänyt kiinni, Ulrike Meinhoff on jo tehnyt itsemurhan ja omissa selleissään kuolemansa hetkiä odottavat kaksi muuta, Andreas Baader toisaalla ja Gudrun Ensslin silmiemme alla. Gudrun Ensslin jättää kyyneleettömin silmin jäähyväisensä maailmalle ja tarttuu levysoittimen johtoon. Miten käy Ensslinin politiikalle?

Uusintaensi-ilta 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 18.10.2012 klo 19

“Voitte panna meidät oikeuteen ja tuomita meidät, mutta politiikkaa ette voi sulkea pois. Meidän rikollisuutemme on poliittista mutta teidän politiikkanne rikollista! Me olemme voimakkaampia kuin poliisi. Tämän päivän terroristit ovat huomispäivän poliitikkoja.”

Kun KokoTeatterin taiteilijat tarttuivat terrorismiin vuonna 1997, monet sanoivat että aihe on kaukainen eikä sillä ole meidän aikamme kanssa mitään tekemistä. Terrorismi osoittautui muutaman vuoden kuluttua traagisen ajankohtaiseksi. Se ei ollutkaan enää länsimaista menneisyyttä, joka ilmeni vain jossakin kaukana, muissa – meille kaukaisissa uskontokulttuurisissa, vieraissa paikoissa. Ei mennyt myöskään kauan, kun terrorismin keinot hätkähdyttivät ensin Amerikassa ja sittemmin lähempänä, koti-Suomessa. Nuoret kävelivät omaan kouluunsa, arkensa näyttämölle, ja ryhtyivät ampumaan koulutovereitaan.

KokoTeatteri valmistaa Ei muistomerkkiä Gudrun Ensslinille -monologin uudelleen lämmitetyn ensi-illan 15-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. 18.10.2012 Gudrun Ensslinin kuolemasta tulee kuluneeksi 35 vuotta.

Alkuperäinen työryhmä

Ohjaus: Mikko Roiha
Roolissa: Anna Veijalainen
Avustajat näyttämöluukussa: Jatta Lukkari / Minna Puolanto / Elisa Piispanen
Skenografia: Annukka Pykäläinen
Äänisuunnittelu: Mikko Hynninen
Valo- ja graafinen suunnittelu: Mia Kivinen
Lavastusassistentti: Tommi-Tapio Hämäläinen
Valokuvat: Tuomas Jääskeläinen
Tuottaja: Minna Puolanto

Työryhmässä Gudrun 2012

roolissa Anna Veijalainen
työparina ja ohjaavina silminä Maria Oiva
tekniikka Joonas Genral
äänisuunnittelu Mikko Hynninen
valosuunnittelu Mia Kivinen
videotaltiointi Tom Östling
videoajo ja vartijan osuus Sesa Lehto
valokuvat Kirsi Reinola
juliste Hash Varsani
tuotantotiimissä Sandra Kimonen, Maiju Talvisto / KokoTeatteri