PEILI -Lilinkotisäätiön teatterinäytös. KokoTeatteri. Kuva Miikka Pirinen
TT Frenckell , Tampere

Peili – Tampereen Teatterikesässä

10.8.- 26.9.

Performances In Koko Teatteri

  • 10.8. At 18:30
  • 11.8. At 15:30

”Mitä jos joku sanoo sulle, et sä oot hullu? Mitä ajatuksia se sussa herättää?”

KokoTeatterin ja Lilinkotisäätiön yhteistuotantona toteutettu lämpimän vastaan oton saanut, sykähdyttävä Peili vierailee Tampereen teatterikesässä kahdella esityskerralla!

Esitykset

TT Frenckell 
(1h 10min, väliaika)
La 10.8. klo 18.30
Su 11.8. klo 15.30

Peili on erilaisten ihmisten matka elämässä, jossa jokaisen mieli voi särkyä. Peilissä, ihmismielen järkkyessä he voivat tehdä yllättäviäkin ratkaisuja, ollessaan psykoosiin ja eheän mielen rajamailla.
Ennen kaikkea Peili on erilaisten ihmisten kertomus ihmisyydestä, oikeudesta elää, tulla kuulluksi, näkyväksi ja olla tässä maailmassa sellaisena kuin jokainen meistä on. Eheänä peilikuvana tai särkyneinä sirpaleina.

Peili kuvaa ihmisten muistoja, tunteita, kokemuksia, unelmia ja haaveita joita meillä kaikilla on, joihin meillä kaikilla oikeus…

Silloin tuntui kun olisi ollut jonkunlaisessa hurmoksessa, tuntuu kuin olisi ollut yhtä kaikkien ihmisten kanssa, kuin olisi tullut uskoon. Tunsin olevani yhtä kaikkien kanssa, tunsin joka solullani kuuluvani tähän maailmankaikkeuteen.

Tavoitteet

Hankkeemme idea on, että mielenterveyskuntoutujat, ammattinäyttelijät sekä ammattiteatteri tekevät yhteistyönä teatteriesityksen. Pitkäntähtäimen tavoitteena ja tulevaisuuden visiona olisi luoda jatkuvaa teatteri- ja esitystoimintaa mielenterveyskuntoutujien ja ammattiteatterikentän kanssa. Tavoitteena on luoda uudenlaista rakennetta ja toimintaa mielenterveyssektorille sekä ammattiteatterikentälle. Haluamme antaa kaikille ihmisille mahdollisuuden tehdä teatteria, niin syrjäytyneille, ammattilaisille, amatööreille, kuin mielenterveyskuntoutujillekin.
Olemme pureutuneet syrjäytymisongelmaan näyttämötaiteen kautta pyrkimällä lisäämään suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä erilaisten ihmisryhmien välille. Toiminta sitouttaa ihmiset prosessiin, ja he kokevat olevansa tärkeä osa suurempaa kokonaisuutta.
Haluamme hankkeemme kautta luoda uudenlaisen toimintatavan, jolla voimme vaikuttaa syrjäytymiseen. Kulttuuri ja kulttuuritoiminta on jokaisen kansalaisen oikeus.
Peili on kahdenkymmenenkahden erilaisen ihmisen matka kohti ensi-iltaa.

Työryhmä

Sesa Lehto (KokoTeatteri)
Eveliina Lafghani (Lilinkotisäätiö)
Minnamari Turtiainen (Lilinkotisäätiö)
Mikko Nikula (Lilinkotisäätiö), Panu Vauhkonen (KokoTeatteri), Kimmo Hellström
Hennariikka Laaksola
Rudolf Krohn, Kristiina, Sirpa, Petri, Arja, Antti,
Tim, Riku, Mikko, Elina, Satu, Jouko, Ilkka, Ari, Mira ja Harri

KANTAESITYS KokoTeatterissa 26.9.2012