PopSlut
KokoTeatteri , Helsinki

Pop Slut

23.11.- 19.12. Klo 19:00 - 21:00

Performances In Koko Teatteri

  • 23.11. At 19:00
  • 26.11. At 19:00
  • 28.11. At 19:00
  • 6.12. At 19:00
  • 17.12. At 19:00
  • 19.12. At 19:00

Tickets 22 / 14 €

POP SLUT on esitys, joka tulee haastamaan perinteisen käsityksen musiikkiteatterista Suomessa. Se on estradiviihdettä: korkeita korkoja, näyttäviä kampauksia ja loppuun asti hiottuja laulu- ja tanssinumeroita.

Esityksen maailma sijoittuu kuvitteelliselle klubille, jossa kävijät haaveilevat nähdyksi tulemisesta. He haluavat kokea olevansa hyväksyttyjä ja merkityksellisiä – yökerho edustaa heille kotia ja perhettä. Niin klubilla kuin esityksessäkin katsojakin otetaan mukaan hauskanpitoon.

Pop-klassikoista tulee spektaakkeleja, jotka esittäytyvät moniulotteisen voguing-maailman vauhdittamana. Riehakkaiden kabaree-henkisten tanssi- ja musiikkinumeroiden lomassa esitys käsittelee sitä, miten näemme ja koemme sukupuoli-identiteetin: millainen merkitys sillä meille itsellemme on ja miten se määrittää meitä ja tekojamme. Onko äärimmilleen viety naiseus vapautta vai huoraamista?

Esitys tutkii naisellisuuden ihanteita ja ääripäitä populaarikulttuurissa 1980-luvulta tähän päivään. Estetiikka pyrkii sovittamaan nykyaikaisen pop-spektaakkelin klubimaiseen ympäristöön ja tunnelmaan.  Kuuden rohkean naisnäyttelijän kokoonpanolla lava täyttyy suurista hahmoista ja vielä suuremmista haaveista. Vaikka oma elämä olisi palasina, on parrasvaloissa turvallista.

 

Esitys pohtii myös mihin me tarvitsemme ikoneiksi nousevia tähtiä. Ehkä unohtaaksemme itsemme, sen mitä todellisuudessa olemme ja saadaksemme hetken haaveilla jostain, mitä voisimme olla!

 

Ohjaus & Käsikirjoitus: Sara Melleri

Dramaturgi: Iida Hämeen-Anttila

Tuotanto: Jenni Asikainen

Esiintyjät: Iina Kuustonen, Annika Poijärvi, Heidi Kirves, Kreeta Salminen, Rosanna Kemppi ja Sara Melleri

Musiikin sävellys & Sovitus: Visa-Pekka Mertanen

Koreografia: Markku Haussila &Anneli Kanninen

Maskeeraus: Mari Vaalasranta

Puvustus: Henna-Riikka Taskinen

“It’s a dream

With a nightmare stuck in the middle

But where would you be

Without all of that attention

You’d die

I’d die

We’d die wouldn’t we

(well wouldn’t we)

 

Big, big, star!

Should go far!”