fbpx

Esittely

KokoTeatteri on vapaa ammattiteatteri (perustettu 1997) joka toimii Helsingin Kalliossa. KokoTeatterin ohjelmisto koostuu uusista kotimaisista näytelmistä ja kiinnostavien ulkomaisten näytelmien Suomen kantaesityksistä. KokoTeatterin esitykset peilaavat ympäröivää yhteiskuntaamme, eläen sekä voimakkaasti nykyhetkessä että herätellen väliin historian lehdiltä ilmiöitä, tarinoita tai henkilöitä huomiomme valokeilaan. KokoTeatterin tyylillisiksi ominaisuuksiksi ovat nousseet tanssillisuus ja fyysinen teatteri, vahvat näyttämökuvat, absurdi ja leikkisä todellisuus, maaginen realismi sekä kantaaottava yhteiskunnallisuus. Teatterin perustamisesta lähtien sen riveissa ovat vaikuttaneet niin näyttelijät, tanssijat, muusikot kuin ohjaajat, koreografit ja käsikirjoittajat.

KokoTeatterin kanssa samassa tilassa toimivan Koko Jazz Clubin korkeatasoisen jazzmusiikin klubi-illat ovat olennainen osa KokoTeatterin arkea. Klubin myötä elävä musiikki on tärkeää myös KokoTeatterin esityksissä, joissa aina kun mahdollista esiintyy kotimaisten muusikoiden parhaimmisto.

2016 vuoden alusta Koko Jazzin Kannatusyhdistys ry. toimii Koko Jazz Clubin virallisena taustayhteisönä.

Monet KokoTeatterissa esitetyt näytelmät on kirjoitettu varta vasten esiintyjilleen tai juuri KokoTeatteria varten. Esityskausiensa päätyttyä nämä näytelmätekstit ovat myös muiden tekijöiden käytettävissä ja tekstien esitysoikeuksia valvoo Koko Agency, jonka toiminnasta vastaa KokoTeatterin teatterinjohtaja Anna Veijalainen.