fbpx
QuoVadis: Ai Ai Ai
KokoTeatteri Hämeentie 3, 00530 Helsinki

Teatteri Quo Vadis: Ai ai ai

16.2.- 18.2. Klo 19:00 - 19:00

Esitykset Koko Teatterissa

  • 16.2. Klo 19:00
  • 17.2. Klo 19:00
  • 18.2. Klo 19:00
Osta lippu

Liput 29,50 / 24,50 / 19

Mitä on tämä syyllisyydentunto?!

Ai ai ai tutkii syyllisyydentuntoa ja siitä riisuutumista. Esitys on kutsu seremoniaan, jonka aikana uskallamme ehkä hiukan päästää irti identiteettiimme kietoutuneesta syyllisyydestä. Kolme maata, kolme kulttuuria ja neljä kieltä: suomi, ranska, espanja ja englanti. Esiintyjien kolme äidinkieltä ovat läsnä. Niitä puhutaan jatkuvasti, niillä kommunikoimaan, lauletaan ja tunnustetaan. Mitään kielistä ei kuitenkaan tarvitse osata ymmärtääkseen esitystä. Kielten lisäksi lavalla on läsnä myös esineitä, ja naamioita, sekä oikeita että kuvitteellisia.

Madridin Real Escuela Superior de Arte Dramáticon fyysisen teatterin linja saattoi yhteen neljä näyttelijää – Minerva Kautto, Lisa Lehoux, Laura Marin ja Emilie Crubezy. Tiivis yhteydenpito jatkui vielä opintojen loputtua. Vuonna 2018 he kerääntyivät yhteen, tarkoituksena tutkia kuolemansyntejä ja sitä, mitä koko konsepti nykyajassamme tarkoittaa – syntyi La Pecadoras-ryhmä. Minkälaista uskonnollista perimää kannamme huomaamattamme mukanamme, ja mitä on tämä syyllisyydentunto?

Esitystä on harjoiteltu kolmessa maassa, Suomessa, Ranskassa ja Espanjassa, kunkin maan ympäristön ja kulttuurin on annettu vaikuttaa työhön omalla tavallaan. Materiaali on luotu kollektiivisesti lavalta käsin.

Työryhmä:
Esiintyjät: Minerva Kautto, Lisa Lehoux, Laura Marin ja Emilie Crubezy
Lavastaja: Tuula Nikulainen
Tuottaja: Krista Mäkinen

KESTO noin 70 minuuttia

Ai ai ai on suomalaisen Teatteri Quo Vadiksen ja ranskalaisen Compagnie Sale Gaminen kansainvälinen yhteistuotanto.