fbpx
KokoTeatteri Hämeentie 3, 00530 Helsinki

Jatkot & The Wunderers kevään lisäesitykset

9.5.- 12.5. Klo 19:00 - 19:00

Esitykset Koko Teatterissa

  • 9.5. Klo 19:00
  • 11.5. Klo 19:00
  • 12.5. Klo 19:00
Osta lippu

Liput 27 / 19

Tanssiteatteri Sivuun Ensemble ja KokoTeatteri yhteistuotantoa:

Pöytä on katettu – näyttämöteoksen ja lyhytelokuvan yhteisilta nähdään keväällä 2018 toukokuussa vielä kolme kertaa! Ke 9.5., pe 11.5. ja la 12.5.

 

JATKOT Näyttämöteos  

Pöytä on katettu.

Syökää, juokaa, kaikki on ilmaista.

Mä lupaan, mikään ei lopu kesken.

Jatkot on välitila juhlien ja väistämättömän aamun välillä. Tästä eteenpäin roikutaan menetetyn hyvän rippeissä, toiveena saada vielä pieni maku eilisestä – vai olisiko tällä hetkellä vielä jotakin annettavaa? Nyt jahdataan nälkäisenä kokemuksia, nautintoja, lopun ajan täyttymystä ja ohi menneitä mahdollisuuksia. Nyt sivuun itsehillintä ja itsekritiikki, rajat ylittyvät ja itseriittoisuus on makeaa.

Jatkoilla henkilökohtainen kokemus heijastelee yhteiskunnan ilmiöitä, rakenteita ja maailmantilaa. Mittakaava liikkuu vaivattomasti yksityisestä yleiseen, yleisestä yksityiseen, mikrokosmoksesta makrokosmokseen: keski-ikäisen jatkoaika, pariskunnan jatkoaika, planeetta Maan jatkoaika, länsimaisen kulttuurin jatkoaika…

Jatkojen inspiraation lähde on Tove Janssonin maalaus ”Jatkot”, joka kuvaa haikeaa hetkeä juhlien jälkeen. Maalaus on kuitenkin vain lähtökohta, Tove Janssonin teosta tai hänen taiteilijapersoonaansa ei käsitellä.

Jatkot on Tanssiteatteri Sivuun Ensemblen monitaiteellinen, tanssia, musiikkia, draamaa ja visualisointia yhdistelevä näyttämöteos, joka käsittelee fragmentteina ”elämän jatkoaikaa” eri näkökulmista. Teos yhdistää eri taiteenalojen ammattilaiset.

IMG_2128

TYÖRYHMÄ

Koreografia: Ninni Perko
Tekstit: Marko Järvikallas
Esiintyjät: Tiia Hämäläinen, Hanna Vahtikari, Saima Saari ja
Mikko Perkola: Viola da gamba, laulu, tanssi
Jarmo Saari: sähkökitara, Theremin, pasuuna, laulu

Musiikki: Mikko Perkola ja Jarmo Saari
Visualisointi: Mila Nirhamo
Valosuunnittelu: Juha Tuisku
Kuvat, grafiikka: Hanna Sakara
Tuottaja: Salli Berghäll, Ninni Perko
Tuotanto: Sivuun Ensemble, Artlab Productions ja KokoTeatteri

Kotimainen kantaesitys oli 18.11.2017

 

IMG_2250_______________________________________________________________

THE WUNDERERS – Lyhytelokuva

The Wunderers on kuvaus yhteiskunnan normien tukahduttamasta parisuhteesta ja ihmisestä ympäristön vaatimusten ikeessä. Alitajunta ja arki törmäävät elokuvan liukuessa dekadenttiin ihmismieleen preparoidun pianon räjähtäneellä estetiikalla. Elokuva herättelee katsojaa pohtimaan, onko hänellä valmius kohdata itsensä rehellisesti, täysin ja kokonaan.

Musiikki ja tanssi kuljettavat hengästyttävää, turbulenssia tavoittelevaa kuvastoa. The Wunderers yhdistää elementit toisiinsa, saaden kuvallisen, graafisen kerronnan hengittämään liikkeen tavoin, dialogissa tanssijoiden kanssa.

TYÖRYHMÄ
Ohjaus, käsikirjoitus, grafiikka – Janne Laiho
Musiikki – Jarmo Saari ja Jarmo Saari Republic
Koreografia – Ninni Perko
Esiintyjät – Ninni Perko, Jarmo Saari, Tiia Hämäläinen, Salli Berghäll, Olavi Louhivuori, Abdissa ”Mamba” Assefa ja Sami Kuoppamäki
Kuvaus
– Sakari Rinta-Valkama
Äänisuunnittelu – Tuomas Skopa
Valot – Jani Lappeteläinen, Paavo Kolttola
Puvustus – Niina Huovinen
Tuottaja –  Kimmo Koskinen
TuotantoArtlab, Sivuun Ensemble, Jarmo Saari Republic
Tanssiteatteri Sivuun Ensemble on vuonna 2011 perustettu helsinkiläinen tanssiteatteri.  Ensemblen esityksissä näyttäytyy voimakas taidemuotojen välinen dialogi. Liike, musiikki, kuva ja teksti punoutuvat kollaasimaisiksi kokonaisuuksiksi, jotka avaavat uusia tulkintoja yksilön ja yhteisön kannalta merkittäviin ajankohtaisiin aiheisiin. Ensemblen taiteellisena johtajana toimii koreografi-ohjaaja Ninni Perko.

Ensemble pyrkii toiminnallaan edistämään tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta mm. aihevalintojen sekä toimintamuotojen kautta. Ensemblen toiminta koostuu näyttämö- ja kiertueteoksista sekä yhteisöllisistä hankkeista ja työpajoista.

Jarmo Saari Republic on kolmen rumpalin ja baritonikitaran muodostama superkokoonpano jossa soittavat Jarmo Saari, Olavi Louhivuori, Abdissa ”Mamba” Assefa ja Sami Kuoppamäki. Yhtye pohjaa vahvasti ylistettyyn sooloprojektiin Jarmo Saari Soluun, jalostaen sen kokeellisia, lyyrisiä ja hypnoottisia sävyjä.

www.sivuun.net

www.jarmosaari.com/republic/

www.artlab.fi