fbpx
,

LAIN§UOJATTOMAT WARM UP 2021

12.2.- 14.2. Klo 19:00 - 19:00

Liput 29,50 / 24,50 / 19

KokoTeatteri on kutsunut jälleen kylään Teatterikeskuksen jäsenryhmiä juhlistamaan yhdessä vapaiden ammattiteattereiden Lain§uojattomat -festivaalia talvisen Warm Upin merkeissä. Lain§uojattomat-festivaali järjestetään vuosittain Porissa ja festivaalin järjestelyjen takana on porilainen Rakastajat-teatteri. KokoTeatteri oli yli 20 vuotta sitten yksi Lain§uojattomat-festivaalin perustajajäsenteattereista, joten siksi onkin luontevaa kutsua koolle Warm Up, joka virittää festivaalin tunnelmaan jo alkuvuodesta. 

Tänä vuonna kaikki esitykset nähdään KokoTeatterin suuressa teatterisalissa. Katsojilla on mahdollisuus nähdä kerralla vaikka kaikki viikonlopun esitykset tai ostaa lippuja yksittäisiin esityksiin. Tällaista mahdollisuutta päivittää itsensä kotimaisesta esittävän taiteen tarjonnasta ei kannata jättää välistä! 

Ohjelmistossa nähdään tänä vuonna monologeja, puheteatteria, musiikkiteatteria sekä lukudraamaa. Esitysten lisäksi on mahdollista tutustua ryhmien ohjelmistoihin. 

Hinnat:

Liput yksittäisiin esityksiin 29,50€ / 24,50€ / 19€

Ohjelma:

Pe 12.2. klo 18 Teatteri Siperia: Vähemmän ihminen
Vähemmän ihminen on Marika Heiskasen ja Tuukka Huttusen yhdessä käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä ihmisistä vihapuheen ja suvaitsemattomuuden pyörteissä.Esityksessä nähdään muun muassa sukupuolen moninaisuutta tutkinut toimittaja Sara, väkivallanteossa vammautunut rasistinen Risto ja häntä hoitava maahanmuuttajataustainen Amir, sekä Jeesus, Greta Thunberg ja Hitler pohtimassa vihaa ja kauppaamassa aatteitaan. Näytelmän tarinoissa sekoittuvat musta huumori, fiktio sekä dokumentaarinen taso. Teos kysyy miksi ihmisten on niin vaikeaa käyttäytyä hyvin? Onko vihapuheesta tullut arkipäivää muuallakin kuin netin keskustelupalstoilla? Miksi vihapuhetta sallitaan kassajonoissa, liikenteessä ja eduskunnan täysistunnoissa? Onko ihmisestä kumpuava viha vain vääjäämätön evoluution lopputulema?

Teatteri Siperia: Vähemmän ihminen

Teatteri Siperia: Vähemmän ihminen

Pe 12.2. klo 20.30 KokoTeatteri: NSFW
NSFW on mukaansatempaava komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Mikä ihme saa älykkäät ja koulutetut ihmiset luopumaan periaatteistaan ja arvoistaan? Näytelmä on terävä ja satiirinen musta komedia, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi. Lue lisää täältä.

KokoTeatteri: NSFW

La 13.2. klo 14 Lukudraama: Marquerite Poreten elämä ja kirjoitukset
Lukemassa Jonna Järnefelt, Anu Sinisalo, Anna Veijalainen ja Metsälintu Pahkinen. Käsikirjoitus Metsälintu Pahkinen. Käsikirjoituksessa aitoja katkelmia Marquerite Poreten (synt. n. 1250 – kuoli roviolla Inkvision toimesta 1.6.1310) teoksesta; Yksinkertaisten sielujen peili sekä kolmiosainen tarina Marqueriten elämästä ja kuolemaan johtaneesta oikeudenkäynnistä.

Yksinkertaisten sielujen peili

Yksinkertaisten sielujen peili

La 13.2. klo 18 Teatteri Vanha Juko: Juko(lan) seitsemän veljestä
Juko(lan) seitsemän veljestä on tragikomedia siitä, kuinka pitäisi tarttua toimeen ja oppia soittamaan A, B ja C – vieläpä mielellään yhdessä. Mutta mikä neuvoksi, kun oikeastaan haluaisi vain mennä metsään, nukkua makeasti kuin oravainen ja kuulla vielä kerran sen ihanan laulun, jossa lauletaan ”rakasta minua nyt, kun kaikki muut ovat menneet”? Kaiken lisäksi ainoa kuusiokulma-avain vaikuttaisi olevan hukassa ja kolmen aineksen uunipastakin voi ilmeisesti syttyä tuleen. Metsästä puhumattakaan. Esitys on Teatteri Vanhan Jukon 25-vuotisjuhlanäytelmä sekä osa teatterin kolmivuotista Muutos-otsikon alla kulkevaa ohjelmistokautta. 

Teatteri Vanha Juko: Juko(lan) seitsemän veljestä

Teatteri Vanha Juko: Juko(lan) seitsemän veljestä

La 13.2. klo 20.30 KokoTeatteri: NSFW
NSFW on mukaansatempaava komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Mikä ihme saa älykkäät ja koulutetut ihmiset luopumaan periaatteistaan ja arvoistaan? Näytelmä on terävä ja satiirinen musta komedia, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi. Lue lisää täältä.

Su 14.2. klo 14 Rakastajat-teatteri: Everstinna
Rosa Liksomin samannimiseen romaaniin (Like 2017) perustuva näytelmä Everstinna kuvaa päähenkilönsä elämää nuoresta tytöstä aina vanhuuden päiviin asti. Vihan ja koston ilmapiirin keskellä syntyy kaipuu yksinkertaisempaan maailmaan ja vahvaan johtajaan. Everstinnan maailmassa tilanne kärjistyy niin kotielämässä kuin poliittisesti. Värikkään ja vaiherikkaan elämän elänyt nainen avaa vaiheitaan muistinsa syövereistä pitkän vaikenemisen jälkeen. Fanaattisin vaihe sijoittuu sotien väliseen Suomeen ja Lappiin. Ensin ihailtiin Saksaa, kohta jo natsismia. Muualla tapahtuneet hirveydet koettiin ensin kaukaiseksi, mutta raakuuteen tottui nopeasti ja jakamaton ihmisarvo unohtui.

Järisyttävä tarina etenee kiihkeää tahtia isänmaallisuudesta fasismiin ja nuoren tytön ihastuksesta henkisen ja fyysisen väkivallan värittämään perhehelvettiin. Matka vaarallisille vesille on kiehtova ja intohimoinen, matka takaisin taas pitkä ja kivulias. Monologi on myös kuvaus siitä, miten nopeasti arvojen koveneminen, pettymykset, vihapuhe ja epävarmuus voivat johtaa yksilön ja yhteisöjen radikalisoitumiseen. Samalla se on eräänlainen vastustuspuhe vaikenemiselle sekä rakkauden, seksuaalisuuden, intohimon, luonnon ja sen kauneuden sekä toivon ylistys.

Rakastajat-teatteri: Everstinna

Rakastajat-teatteri: Everstinna

Su 14.2. Klo 19 Quo Vadis: Ai Ai Ai
Ai ai ai tutkii syyllisyydentuntoa ja siitä riisuutumista. Esitys on kutsu seremoniaan, jonka aikana uskallamme ehkä hiukan päästää irti identiteettiimme kietoutuneesta syyllisyydestä. Kolme maata, kolme kulttuuria ja neljä kieltä: suomi, ranska, espanja ja englanti. Esiintyjien kolme äidinkieltä ovat läsnä. Niitä puhutaan jatkuvasti, niillä kommunikoimaan, lauletaan ja tunnustetaan. Mitään kielistä ei kuitenkaan tarvitse osata ymmärtääkseen esitystä. Kielten lisäksi lavalla on läsnä myös esineitä, ja naamioita, sekä oikeita että kuvitteellisia.

QuoVadis: Ai Ai Ai

QuoVadis: Ai Ai Ai

Tervetuloa mukaan juhlimaan esitysvuotta 2021 ja vapaan kentän omaa Lain§uojattomat-festivaalia.