samovary
KokoTeatteri Hämeentie 3, 00530 Helsinki

Samova Fest – Helsinki International Storytelling Festival

2.11.- 3.11.

Esitykset Koko Teatterissa

  • 2.11.
  • 3.11.

Samova ry järjestää marraskuussa 2019 Helsingissä kansainvälisen tarinankerrontafestivaalin! Festivaali tuo esille suullisen tarinankerronnan perinnettä sen nykyisissä ilmenemismuodoissa, suomalaisten ja kansainvälisten kertojien voimin.

Festivaalin teemana on Identiteetti ja festivaalin ohjelma rakentuu teemaa eri kulmista tarkastelevien esitysten, työpajojen, taiteilijatapaamisten sekä keskustelujen ympärille.

Ohjelmaa on myös lapsille aamupäivisin. Pääohjelma KokoTeatterilla rakentuu kansainvälisesti teemaa käsittelevien esitysten ympärille.

Tarinankerronta on yksi alkuperäisimpiä esittävän taiteen muotoja, jossa yksi tai useampi henkilö esittää läsnäolevalle yleisölle kertomuksen, käyttäen mahdollisesti apunaan muita esittävän taiteen keinoja, mutta pitäen päähuomion esittäjän ja yleisön välisessä kanssakäymisessä ja yleensä nimenomaan puheessa ja laulussa.

Samova ry on vuonna 2011 perustettu yhdistys jonka tarkoitus on tarinankerronnan kulttuurin edistäminen Suomessa. Yhdistys on järjestänyt aktiivisesti tarinankerrontatapahtumia, esityksiä ja työpajoja pääasiassa pääkaupunkiseudulla, mutta myös muualla suomessa.