fbpx

Esitykset peruttu 31.5. saakka

30.3.2020

KokoTeatterin kevään esitykset on peruttu koronavirusepidemian hillitsemiseksi 31.5. saakka.

➡️ Suurin osa ensi-illoista ja vierailuesityksistä on kuitenkin onnistuttu siirtämään syyskaudelle:

– Tanssiteos Nostalgia – neljän sammakon vaellus ei jatka enää KokoTeatterin ohjelmistossa, mutta esitys on mahdollista nähdä vielä kerran Tampereella vierailuesityksenä Tanssiteatteri MD:n tiloissa Hällä-näyttämöllä 29.8. Lisätiedot: Tanssiteatteri MD
– Kulissit kaatuu – Musiikillinen tragikomedia alkoholismista -esitykset ovat siirretty keväältä syksyyn. Esitykset 2-9.8. 
– Humoristinen ja vauhdikas Homo Secundus – Sekundaihminen vaihtoi myös esityspäivät syyskaudelle. Esitykset 12-18.8. 
– Improvokaatio: Niskavuoren Naisia – improvisoitu melodraama siirtyi syyskaudelle. Esitykset 29.9. ja 8.11. 
– Kirsi Liimataisen uutuusnäytelmän Jos minä puhuisin sinulle -esitykset siirtyivät myös kevätkaudelta syksyyn. Esitykset 7-24.11. 

Kaikki kevään esityksiin ostetut liput kelpaavat sellaisenaan myös syyskauden esityksiin. Ilmoitathan kuitenkin tulostasi osoitteeseen: bookings@kokoteatteri.fi, niin saamme varattua sinulle paikan. Jos olet tehnyt varauksen kevään esitykseen, olemme sinuun yhteydessä varauksen vaihtamiseksi. 

Kiinnostuitko näistä esityksistä?
Lue niistä lisää ja osta liput: http://www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto/


➡️ Voiko teatteria tukea tai nähdä esityksiä poikkeustilanteen aikana?

KokoTeatteri on luonut mesenaattikampanjan kevään ajaksi. Kampanjan tavoitteena on tuoda KokoTeatterin tuotanto lähelle katsojaa näinä aikoina, kun suurin osa ihmisistä viettää valtaosan ajastaan kotona sisällä koronaepidemian takia. Toisena tavoitteena on turvata taloudellisesti teatterin toiminta.

Mesenaatti.me KORONA-AID -sivustolta löytyy ohjeet tukisumman maksamiseen (á 10€), jonka jälkeen tukija saa käyttöönsä videolinkin sekä salasanan. Salasanalla pääsee katsomaan esitystaltioinnin Vimeo.com -palvelussa. Katseluoikeus on voimassa rajoitetun ajan. 

Katsottavissa tällä hetkellä on syksyn 2019 KokoTeatterin päätuotanto Luksusmuijat 2, kevään 2018 pääteos Tanssiva Agitaattori sekä ylistetty Koko Jazz Clubin kanssa toteutettu yhteisteos Jazz Meets Theatre/Dance/Circus kesältä 2017. Lisää tallenteita on tulossa pitkin kevättä. 

Tue KokoTeatteria ja katso tallenteita: https://mesenaatti.me/campaign/?id=1457#single/view


➡️ Tutustu syksyn ohjelmistoon ja osta liput!

KokoTeatterin syyskausi on nyt julkaistu. Mukana joukossa on kotimaisia kantaesityksiä, yhteistuotantoja sekä vierailuja. Kattaus on niin laaja, että aivan jokainen kulttuurinnälkäinen löytää sieltä omat suosikkinsa. 

KokoTeatterin syksyn päätuotanto kantaa nimeä Aktivistinäytelmä III. Se on Helena Kallion uusi näytelmä ja eri aikojen vapaustaistelijoista kertovan teostrilogian itsenäinen päätösosa. Aktivistinäytelmä III peilaa oman aikamme kysymyksiä 1960-luvun kansalaisoikeus-, nais- ja ympäristöliikkeen maailmaa muuttaneilta aktivisteilta perimiimme ideoihin. Mitä jäi käteen ja mikä nyt eteen? Lavalla nähdään Tuuli Heinonen, Anni Elif Egecioglu sekä Anna Veijalainen.

Tutustu syksyn ohjelmistoon ja osta liput: http://www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto/

Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne – pysykää ennen kaikkea terveinä.

Aurinkoa kevääseen, toivottaa KokoTeatterin henkilökunta. 🧡

KokoTeatteri on suljettu 13.4. asti

17.3.2020

KokoTeatteri on suljettu 13.4. asti. 

Olemme päättäneet perua tai siirtää kaikki esitykset, keikat ja tapahtumat 13.4. asti. Pyrimme löytämään esityksille, keikoille ja tapahtumille ensisijaisesti korvaavia päiviä. Loppukevään tilanteesta ja korvaavista esityspäivistä tiedotamme lisää mahdollisimman pian. Pyydämme kaikkia lipun varanneita ja/tai ostaneita olemaan kärsivällisiä lippuvaihtojen ja palautusten suhteen teatterin sähköpostin sekä Tiketin asiakaspalvelun ruuhkautumisen takia. 

Tsar-bomba, tulossa syksyllä 2020

Lippujen hyvittäminen / siirtäminen

Ensisijaisena toiveenamme on, että jäät odottamaan tietoa korvaavista esityspäivistä, ja vaihdat liput uuteen ajankohtaan. Jos esitys on kokonaan peruttu tai uusi ajankohta ei sovi sinulle, toivomme, että haluaisit vierailla meillä muutenkin, ja vaihdat ostetut liput toiseen esitykseen Tiketin kautta (www.tiketti.fi). Voit halutessasi vaihtaa liput myös KokoTeatterin lahjakorttiin ja päättää myöhemmin, mitä haluat tulla katsomaan! Lahjakortit ovat voimassa 12kk. Pienenä toimijana arvostamme tukeasi ja edellä mainitut vaihtoehdot auttavat toimintaamme jatkossa. Ymmärrämme kuitenkin, jos nämä vaihtoehdot ovat sinulle huonoja, ja palautamme rahat ostetusta lipusta. Voit aina ottaa meihin yhteyttä, vaihtaa jo olemassa oleva lippusi lahjakorttiin tai kysyä lisää: bookings@kokoteatteri.fi. Autamme mielellämme.

Aika meidän on tullut, tulossa syksyllä 2020

Kevään jatko

Jäämme seuraamaan tilannetta ja noudatamme viranomaisten määräyksiä sekä suosituksia myös jatkossa. Jatkosta tehdään päätöksiä viranomaisten suositusten mukaan. Tiedotamme muutoksista ja toiminnastamme pääasiassa kotisivuillamme, sähköpostitse ja sosiaalisen median kanavissa. Voit tilata uutiskirjeemme varmistaaksesi, että saat meiltä tulevat tiedot suoraan itsellesi: uutiskirjeen voit tilata etusivultamme www.kokoteatteri.fi . Jos viestejä ei näy, tarkista roskapostisi. Uutiskirjeen saat pääsääntöisesti vain kerran kuussa.

Ennakkokuva esityksestä Jos minä puhuisin sinulle

Korvaavat esitykset ja syksyn ohjelmiston julkistaminen

Teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että saamme mahdollisimman saumattomasti toimintamme jatkumaan, kun epidemia helpottaa. Etsimme korvaavia päiviä ja sovittelemme aikatauluja useiden työryhmien kanssa. Yritämme myös löytää vaihtoehtoisia tapoja toimia tälle ajalle, kun teatterimme ovet ovat yleisöltä kiinni. Valmistelemme myös tällä hetkellä syksyn ohjelmistojulkistusta. Näillä näkymin meillä on tulossa esitystentäyteinen syksy ja upea ohjelmisto. Fakta kuitenkin on se, että tämä kevät ja mahdollisesti koko vuosi tulee olemaan meille, kuten niin monelle muullekin, taloudellisesti todella vaikea. 

Grafiikka esityksestä Sukupuuttoparatiisi

Nostalgian poreilua virtuaalisesti

Kevään Nostalgia – neljän sammakon vaellus -esitykset ovat yleisöltä peruttuja, mutta tanssivat sammakot kokoontuvat kuitenkin vielä yhteen KokoTeatterille, jotta saamme nauhoitettua esityksestä mahdollisimman laadukkaan taltioinnin. Taltiointi tullaan lataamaan verkkoon. Tiedotamme tästä lisää ensi viikon aikana. 

Kuvakaappaus esityksen Nostalgia – neljän sammakon vaellus trailerista

Kiitos kärsivällisyydestä ja yhteistyöstä näinä poikkeuksellisina aikoina. 

Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne – pysykää ennen kaikkea terveinä! 🧡

Aurinkoa kevääseen, toivottaa KokoTeatterin henkilökunta.

Tiedote: Toimintamme jatkuu toistaiseksi normaalisti

12.3.2020

Hyvät KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin kävijät,

Tänään 12.3. Suomen hallitus on päättänyt suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Pienenä toimijana KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin tapahtumat jatkuvat toistaiseksi normaaliin tapaan, mutta niin taiteilijoita kuin yleisöäkin kehoitetaan erityiseen huolenpitoon seuraavissa asioissa:

* Älkää pahastuko, mutta vältämme kättelemistä.
* Ethän lähesty esiintyjää fyysisesti, vaikka tiedämme, että useimmat meistä haluaisivat kiittää kätellen tai halaamalla.
* Huolehdimme kaikki asianmukaisesta käsihygieniasta ja tarjolla on käsidesiä sekä ohjeet ja välineet oikeaan käsien pesuun myös asiakkaille.
* Huolehdimme erityisesti tiloissa olevien pintojen, kuten pöytien ja tuolien puhdistamisesta ennen ja jälkeen esitysten.* Ole erityisen huolellinen mikäli lähipiirissäsi on riskiryhmiin kuuluvia, kuten vanhuksia tai perussairaita henkilöitä.
* Jos tunnet itse, että olet sairastumassa, suosittelemme ja toivomme, että jäät kotiin lepäämään ja huolehdit itsesi terveeksi.* Jos sinulla on syytä epäillä altistumista koronavirukselle (COVID-19) hankkiudu asianmukaisiin testeihin.

Seuraamme tilannetta ja päivitämme toimintaa viranomaisten suositusten mukaan.

Lisätietoa www.thl.fihttps://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Tiedote valtioneuvoston sivuilla: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paatti-suosituksista-koronaviruksen-leviamisen-hillitsemiseksi

Parhain terveisin,
KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin henkilökunta

6.3. Nostalgia – neljän sammakon vaellus -esitys on peruttu

6.3.2020

Sairastapauksen vuoksi tämän illan Nostalgia – neljän sammakon vaellus -esitys on peruttu. Varatuista lipuista voi olla yhteydessä toimistoon bookings@kokoteatteri.fi ja tiketistä ostetuista lipuista suoraan Tikettiin.

Onneksi esityksiä on vielä rutkasti jäljellä! Vaeltavat tanssisammakot on mahdollista nähdä vielä kuusi kertaa. 🐸

Tulevat esitykset:
11.3. / 13.3. / 18.3. / 20.3. / 25.3. / 27.3.
Kaikki esitykset klo 19.
Liput 19/27€: Tiketti

Pahoittelemme peruutuksesta aiheutuvaa vaivaa. 🧡

Kevään 2020 ohjelmisto: Päätuotantona Ari Nummisen ohjaama tanssiteos Nostalgia

5.11.2019

Kevään 2020 ohjelmiston päätuotantona nähdään Ari Nummisen ohjaus Nostalgia – Neljän sammakon vaellus!

Ennakkokuvakollaasi: Heidi Bergström Kuva Kumpuniemi: Harri Hinkka Kuva Pahkinen: Vilja Haapala Kuva Veijalainen: Anna Veijalainen Kuva Viitamäki: Salla Keskinen

Ennakkokuvakollaasi: Heidi Bergström Kuva Kumpuniemi: Harri Hinkka Kuva Pahkinen: Vilja Haapala Kuva Veijalainen: Anna Veijalainen Kuva Viitamäki: Salla Keskinen

Nostalgia – neljän sammakon vaellus tuo yhteen samaan aikaan Teatterikorkeakoulussa opiskelleet tanssijat, jotka ovat kannuksiaan ansainneet laajasti esittävien taiteiden kentältä. Ari Numminen on ympäri Suomea vaikuttanut koreografi ja ohjaaja, jonka edellinen teos, Tanssiteatteri Tsuumille valmistunut Poiju on myös KokoTeatterin ohjelmistossa.

”Tässä vaiheessa olemme ihmetelleet evoluutiota, kehon muistia, sukupuolisuutta ja lopputulema on varmasti taideteos.” –  kuvaa uutta teosta ohjaaja Ari Numminen.

Sysäys teokselle tuli alkusysäys KokoTeatterin tanssija-koreografi-näyttelijältä Metsälintu Pahkiselta. Ensimmäiset harjoitukset on tässä vaiheessa vasta pidetty. Mitä Pahkinen ennustaa kristallipallostaan tulevan teoksen päällimmäisiksi tunnelmiksi? ”Naiset, jotka kulkevat susien kanssa. Alkuvoima.” vastaa Pahkinen empimättä, ja lisää vielä; ”Syleile vastarinta kuoliaaksi En tiedä mistä tämä nyt tulee, mutta se vaan tulee.”

Harjoitusten alussa näkyy jo selkeästi, että paljon yhdessä tanssittua ja elettyä elämää eivät ole haalistuneet, unohtuneet tai kadonneet mihinkään. Vaikka edellisistä produktioista on vierähtänyt tovi, ovat entiset kurssikaverit Kumpuniemi, Viitamäki ja Veijalainen kehollisesti läsnä toinen toisilleen erityisellä jälleentanssillisella ilolla. Saman aikakauden tanssien kokenut Pahkinen nauraakin; ”Ihan tuntuu kuin olisin minäkin ollut sillä samalla kurssilla.” Kurssi on ollut Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitoksen vuosikurssi, joka aloitti 1992. Samaiselle kurssille ensimmäisen teoksen tuli valmistamaan, yllätys yllätys, Ari Numminen. Legendaariseksi muodostunut aloitusproduktio oli nimeltään Urakka. Näyttämöllä nähtiin rakennustyöläisiä, enkeleitä ja esityksen myötä lavalle rakentui talo, johon enkelit lopulta muuttivat. ”Se oli mielettömän hieno juttu”, huokaa Pahkinen.”Juuri sen nähtyäni ajattelin, että okei, jos tanssi voi olla tällaistakin, niin tätä minä haluan tehdä!”

Työryhmä:

Tanssijat Anniina Kumpuniemi, Metsälintu Pahkinen, Anna Veijalainen ja Nina Viitamäki
Ohjaus ja koreografia Ari Numminen
Musiikki Laura Hänninen
Valosuunnittelu Jere Kolehmainen
Pukusuunnittelu Virve Karoliina Balk

Ensi-ilta 5.2.2020 klo 19:00 KokoTeatteri, Hämeentie 3, Helsinki.
Muut esitykset helmikuussa: 5 / 8 / 12 / 19 / 21 / 26 / 29.2.
Muut esitykset maaliskuussa: 4 / 6 / 11 / 13 / 18 / 20 / 25 / 27.3.
Kaikki esitykset klo 19:00. Ovet ja baari avataan 18:00.
Liput 27 / 19 tiketti.fi / bookings@kokoteatteri.fi / 050 321 9919 (ark. 12-16)

Esitys on KokoTeatterin ja Tanssiteatteri MD:n yhteistuotanto. Nostalgia esitetään Helsingin esityksien jälkeen Tampereella Hällä – näyttämöllä 18.4.2020. Lipunmyynti Tampereen esitykseen Tanssiteatteri MD.

 

Yhteistuotannot

Reetta Niemelä: Sukupuuttoparatiisi

Kuva: Jussi Virkkumaa & Heini Maaranen

Kuva: Jussi Virkkumaa & Heini Maaranen

– Nykynukketeatteria lapsettomuuden hedelmällisyydestä

Eeva elää elämää, josta muiden mielestä puuttuu jotakin. Toisten unelmat eivät kuitenkaan ole Eevan, ja hänen tarinansa laajenee yhteiskunnan oletusten vastaisesti koko universumin kokoiseksi elämän mysteeriksi ja juhlaksi. Yksi tarinan päähenkilöistä on tiheäpulssinen Itämeri ja sen elämää kuhiseva pohjamuta, jota Eeva työkseen tutkii.

”Hei, olen Eeva. Ding dong, ding dong. Olen biologisen kellotornin opas. Levitän jalkani kuin viisarit tämän kuolevan kaupungin ylle.”

Sukupuuttoparatiisi on hengästyttävä syvänmerensukellus ja shamaanimatka lapsettomuuden arkeen ja myyttiin.

Aikuisten nukketeatteriesitys vyöryttää esiin teräviä näkökulmia ajankohtaiseen vapaaehtoisen lapsettomuuden teemaan ja kasvattaa niistä visuaalisen, runollisen ja groteskin maailman. Kaikki näyttää erilaiselta, jos ei ajattele lisääntymisen olevan ihmisen perustehtävä.

KokoTeatterin ja Mekaaninen joutsen -ensemblen yhteistuotanto on kantaesitys. Käsikirjoittaja Reetta Niemelä on mm. surrealistisista lastenrunoistaan tunnettu sanankäyttäjä, joka jaksaa ihailla maapallon väsymättömiä sankareita, hyönteisiä, pölyttäjiä, mikrobeja ja muita kanssakulkijoita.

Esitykset KokoTeatterissa: 15.4.-19.5. Tarkasta esityksen alkamisajat, luvassa on sekä päivä- että iltanäytöksiä.

Dramaturgia ja ohjaus: Alma Rajala

Nuket ja lavastus: Heini Maaranen

Esiintyjät: Merja Pöyhönen, Riina Tikkanen, Petriikka Pohjanheimo

Mekaaninen joutsen -ensemble on osa Aura of Puppets verkostoa.

_________________________________________________________________________

Homo Secundus – Sekundaihminen

Kuva: Teemu Mäki

Kuva: Teemu Mäki

Eli Marxin kosto
Homo Secundus on musiikkipitoinen, liikunnallinen näytelmä, joka sisältää humoristisia yhteiskunnallisia kannanottoja. Se sisältää myös vakavia syytöksiä vallitsevia oloja kohtaan, sekä siemeniä radikaaliin ajatteluun.

Esityksen fiktio sijoittuu ongelmalähiöön, kuumimpaan muotimaailmaan, piilokojuun sekä kollektiivisiin surrealistisiin uniin.

Homo Secundus on sanaleikki, joka tarkoittaa joko toista ihmisen jälkeen tulevaa parempaa versiota ihmisestä, tai vaihtoehtoisesti sekundaihmistä eli jonkinlaista toisen luokan kansalaista.

Alaotsikko Marxin kosto liittyy taas siihen, että kommunisminkin isänä tunnettu Karl Marx sanoutui elinaikanaan irti marxilaisuudesta, ennusti Neuvostoliiton tuhon jo ennen sen syntyä, ihaili Yhdysvaltoja ja suunnitteli sinne muuttoa. Mikään historiassa ei ole aivan sitä miltä se näyttää.

Esitykset KokoTeatterissa: 29.4.-6.5.2020. Tarkasta esityksen alkamisajat, luvassa on sekä päivä- että iltanäytöksiä.

Ohjaus: Teemu Mäki
Käsikirjoitus: Miko Kivinen, Teemu Mäki
Esiintyjät: Miko Kivinen, Salla Korja-Paloniemi, Marja Myllylä, Riikka Puumalainen, Tanjalotta Räikkä
Koreografia: Riikka Puumalainen

Homo Secundus on Tanssiteatteri Tsuumin, Tanssiteatteri Minimin jaTeatteri Telakan yhteistuotanto. KokoTeatterissa nähtävien esityksien osalta KokoTeatteri toimii Tanssiteatteri Tsuumin kumppanina.

_________________________________________________________________________

Natalil Lintala: Kulissit kaatuu

Kuva: Heidi Bergström

Kuva: Heidi Bergström

Tositapahtumiin perustuva Kulissit kaatuu iskee suoraan kiinni aiheeseensa. Tragikomedian keskushenkilö on näyttelijä Nata, joka ei myönnä sairauttaan. Kulissit kuitenkin horjuvat. Näemme miten hän sinnittelee työn ja arjen keskellä häpeän ja valheen kierteessä. Vauhtia ei hidasta edes haudasta noussut Isontaloon Antti eikä hekumallisesti saarnaava Raakel-mummo. Elämä on oopperaa!

Näytelmä rikkoo käsityksen alkoholismista, jonka kasvot on usein ottanut keski-ikäinen perheenisä tai yksinäinen eläkkeelle jäänyt nainen. Kuka tahansa meistä voi sairastua alkoholismiin missä elämäntilanteessa tahansa. Tämä esitys ei kuitenkaan lietso pelkoa vaan kannustaa kohtamaan asioita rehellisesti.

Kulissit kaatuu sai ensi-iltansa KokoTeatterissa keväällä 2019. Nyt esitys saa kaksi toivottua lisäesitystä.

Ohjaus Tero Heinämäki, näyttämöllä Natalil Lintala, Mari Kätkä ja Tero Heinämäki.

Esitykset KokoTeatterissa: 3. ja 17.5.2020.

_________________________________________________________________________

Inka Tiitinen: Kahvia legoilla ja muita arjen anekdootteja

Koko perheen äitienpäiväkonsertti ja lounas

Kuva: Heidi Bergström

Kuva: Heidi Bergström

”Kahvia legoilla sekä muita arjen anekdootteja – Koko perheen äitienpäiväkonsertti & lounas” on osa koko perheelle suunnattua ohjelmistoa. KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin yhteistuotanto nähdään taas äitienpäivänä su 10.5.2020. Esitys alkaa klo 14 ja sitä ennen on mahdollista nauttia kevyttä lounasta klo 13 alkaen.Luvassa on hersyvää musiikkia äideille, isille ja perheen pienille ipanapa-klassikoista ja upouusista lastenlauluista jazziin ja groovempaan menoon. Ohjauksesta vastaa KokoTeatterin Anna Veijalainen.

Esiintyjät:
Inka Tiitinen, konsertin suunnittelu ja laulu
Anna-Maija Jalkanen, laulu
Arttu Takalo, vibrafoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

_________________________________________________________________________

Kirsi Marie Liimatainen: Jos minä puhuisin sinulle

Kuva: Kirsi Marie Liimatainen & Jenny Orgis

Kuva: Kirsi Marie Liimatainen & Jenny Orgis

”KERTTU” alias ”JOS MINÄ PUHUISIN SINULLE”

Eläkkeellä oleva äidinkielen opettaja KERTTU (65) aloittaa työt pakolaiskeskuksessa – miehensä ja tyttärensä vastaväitteistä huolimatta. Kun afganistanilaista Gargarin perhettä uhkaa pakkopalautus Kabuliin, piilottaa Kerttu perheen kesämökilleen. Kertun mies saa vihiä operaatiosta ja uhkaa tehdä ilmoituksen poliisille. Entinen 70-lukulainen hippipari ei marssi enää yhteisenä rintamana, vaan seisoo nyt toinen toistaan vastaan.

Esitykset KokoTeatterissa 12.-27.5.2020.

Käsikirjoitus ja ohjaus Kirsi Marie Liimatainen

Toteutus: Kirsi Marie Liimatainen, Johanna Kokko & työryhmä

 

Syksyn 2019 ohjelmisto!

7.5.2019

KokoTeatterin Syksyn 2019 ohjelmisto on nyt tässä!

KokoTeatterin omassa tuotannossa kotimaisena kantaesityksenä nähdään Luksusmuijat 2. Sama työryhmä toteutti KokoTeatterin ohjelmistoon vuonna 2010 Luksusmuijat esityksen, joka sai nimensä Sanna Stellanin kirjoittaman kirjan innoittamana. Syksyllä 2019 ensimmäisistä Luksusmuijista on lähes 10 vuotta. Mitä 10 vuodessa on tapahtunut?

KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin yhteistyötapahtuma Jazz Meets Theater / Dance / Circus saa myös jatkoa! Näyttämötaiteen ryhmässä tanssivat ja näyttelevät jälleen Sami Saikkonen, Jarkko Lehmus ja Inka Tiitinen. Rinnalleen uutena kasvona he saavat sirkustaiteilija Sakari Männistön, jonka erityisala on jonglööraus.

Lisäksi näemme kattauksen upeita yhteistyö- ja vierailuproduktioita.

 

Jazz Meets Theater / Dance / Circus
20.7.2019

JazzmeetsDTC0892pKokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin yhteistyö huipentuu heinäkuussa jälleen kerran Jazz Meets Theatre / Dance / Circus tapahtuman saadessa toisen tulemisensa! Tulevan kesän tapahtumassa ryhmä kokoontuu viikoksi Kokolle valmistamaan improvisaatioon perustuvan mutta suunnitellun ja ohjatun kokonaisuuden, jossa kansainvälistä tunnelmaa ei puutu. Koko Jazz Clubin taiteellinen johtaja Timo Hirvonen luotsaa taiteellista kokonaisuutta, vastaa sävellyksistä ja hänen kanssaan muusikoina esiintyvät Rafael Barata (BRA) ja kotimainen tähtemme Severi Pyysalo. Näyttämötaiteen ryhmässä tanssivat ja näyttelevät jälleen Sami Saikkonen, Jarkko Lehmus ja Inka Tiitinen. Rinnalleen uutena kasvona he saavat sirkustaiteilija Sakari Männistön, jonka erityisala on jonglööraus.


Esityksen ohjauksesta vastaa Anna Veijalainen ja valosuunnittelusta Helena Roivainen. Kuvausryhmää vetää Jarno Marjamäki. Ensimmäinen Jazz Meets Theatre / Dance / Circus -esityskokonaisuus nähtiin heinäkuussa 2017. Tuolloin esityksen valmistumisviikkoa seurasi kuvausryhmä ja itse esitys taltioitiin. Myös kesän 2019 viikko dokumentoidaan.


Tapahtuma on Koko Teatterin ja Koko Jazz Clubin yhteistuotanto.
Tapahtuman valmistamisen on mahdollistanut Suomen Kulttuurirahasto.

Duo Sanna ja Ali
1.9.2019

pienennetty Sanna_ja_Ali.KOKOjpg

Duo Ali Saad ja Sanna Salmenkallio yhdistää arabialaista runsautta pohjoiseen minimalismiin, irakilaista ilmaisuvoimaa suomalaiseen kaihoon. Konsertissa kuullaan aistivoimaista arabirunoutta sekä ikivanhoina että uusina sävellyksinä. Laulaja Ali Saad kasvoi bagdadilaiseen muusikkosukuun ja oppi huikean arabialaisen laulutekniikkansa kuuluisilta sediltään. Konsertin kielinä ovat arabia ja suomi.


Ali Saad, laulu
Sanna Salmenkallio, viulu ja piano
Kuva: Anne Hämäläinen


Konsertti vierailee KokoTeatterilla

 

Dido ja Aeneas
6.9.-14.9.2019

ooppera

DIDO & AENEAS – rakkaus, petos ja kuolema
Kuningatar Dido antautuu harkinnan jälkeen rakkaudelle ja suostuu Aeneasin kosintaan. Noidat punovat kuitenkin juoniaan sekä Didon että koko valtakunnan tuhoksi, ja julma kohtalo odottaa hallitsijatarta. Alun perin muinaiseen Karthagoon sijoittuva tarina on nyt tuotu Länsi-Afrikkaan lähemmäs nykypäivää. Suomenkielinen toteutus pitää katsojat tiukasti otteessaan huikean kauniin barokkioopperamusiikin siivittämänä.


Tuotanto: Ooppera Artico ry
Ohjaus: Anselmi Hirvonen
Musiikinjohto: Matias Häkkinen
Suomennos: Laura Pyrrö
Rooleissa: Laura Pyrrö, Matias Haakana, Ulla Paakkunainen, Mari
Hautaniemi, Marion Melnik, Mette Heikkilä, Olli Tuovinen
Orkesteri: Ensemble Nylandia


Esitys on Ooppera Articon ja KokoTeatterin yhteistuotanto ja kotimainen kantaesitys

 

Rakastajat teatteri: Vaginamonologeja
10.-18.9.2019

Vaginamonologeja-vaaka

Eve Enslerin rakastettu ja palkittu Vaginamologeja palasi Rakastajien ohjelmistoon keväällä 2019 yleisön pyynnöstä. Nyt kyseinen esitys saapuu Helsinkiin KokoTeatterin näyttämölle!


Vaginamonologeja on lämmin kunnianosoitus kaikille maailman naisille. Pienille, suurille, nuorille, vanhoille. Vaginamme yhdistävät meidät niin hyvässä kuin pahassa.


Näyttämöllä: Angelika Meusel, Erja “Elli” Lehtonen & Linnea Kotiniemi
Ohjaus: Kai Tanner
Valosuunnittelu: Pekka Huttunen
Äänisuunnittelu: Kai TannerOriginally produced by HOME for Contemporary Theatre and Art at HERE
Randy Rollinson- Artistic Director
Barbara Busackino- Producing DirectorIn Association with Wendy Evans Joseph


Oikeuksia valvoo:
MCR Perimony Associates, Inc. New York NY


Esitys vierailee KokoTeatterilla

 

Luksusmuijat 2
25.9.-13.11.

luksusmuijat kansi kopio

Luksusmuijat 2 on työryhmän Pinja Flink, Sesa Lehto ja Anna Veijalainen kirjoittama ja esittämä teos, joka tutkii sukupuolirooleja, tasa-arvoa ja erityisesti luonnonoikkua nimeltä nainen. Sama työryhmä toteutti KokoTeatterin ohjelmistoon vuonna 2010 Luksismuijat esityksen, joka sai nimensä Sanna Stellanin kirjoittaman kirjan innoittamana. Syksyllä 2019 ensimmäisistä Luksusmuijista on lähes 10 vuotta. Mitä 10 vuodessa on tapahtunut?


MeToo on tullut jäädäkseen ja kansanedustajista pian on puolet naisia. Ihan kaikki miehet eivät saa sydämen tykytystä sanasta feminismi. Entä jos katsotaan, mitä on tapahtunut naisiin kohdistuvassa väkivallassa, naisten palkkatasossa, naisiin kohdistuvassa katseessa, vaatimuksissa tai naisten omissa odotuksissa?  Mitä nainen tarkoittaa yhteiskunnallisessa keskustelussa? Ja erityisesti, mikä nainen on täällä maailman onnellisimmassa maassa, Suomi Finlandiassa.Ympäri teatterin tilaa levittäytyvä esitys tarjoaa leveän viuhkan musiikkiteatteria, dokumentaarista esitystaidetta, suurten tunteiden draamaa ja komediallista kompurointia.


Työryhmä:
Käsikirjoitus, ohjaus ja näyttämöllä: Pinja Flink, Sesa Lehto ja Anna Veijalainen
Musiikki: Timo Hirvonen
Valosuunnittelu: Jere Kolehmainen
Koreografia: Anna Veijalainen
Pukusuunnittelu: Virve Karoliina Balk
Kuvat ja graafinen suunnittelu: Heidi Bergström


Esitys on KokoTeatterin omaa tuotantoa ja kotimainen kantaesitys

 

Ritva Sorvalin ja Helena Rytin taiteilijajuhlakonsertti 30+
13.10.2019

Kuvassa: Ritva Sorvali Joutjoentie 3,15170 Lahtipuh. 044-3394142Kuva: Loma Graphics Oy Aki Loponen

Kuvassa:
Ritva Sorvali Joutjoentie 3,15170 Lahtipuh. 044-3394142Kuva: Loma Graphics Oy Aki Loponen

Ritva Sorvalin ja Helena Rytin taiteilijajuhlakonsertti palaa yleisön pyynnöstä vielä kerra KokoTeatterin näyttämölle!
__________________________________
Turkan lapsista tähän päivään ulottuva ystävyys ja työtoveruus siivittävät Sorvalin ja Rytin yhteistä juhlakonserttia, jossa kaksikon tarinat elävästä elämästä kohtaavat Kaj Chydeniuksen musiikin.Taiteilijajuhlakonsertti KokoTeatterissa


Konsertti vierailee KokoTeatterilla toista kertaa

 

SAMOVA FEST – Helsinki International Storytellingfestival
2.-3.11.2019

samovary

Samova ry järjestää marraskuussa 2019 Helsingissä kansainväliset tarinankerrontafestivaalit! Festivaali tuo esille Suomalaisia ja kansainvälisiä taiteiljoita sekä tarinankerrontaa yhtenä esittävän taiteen muotona koko perheelle!Vuoden 2019 festivaalin teemana on Identiteetti ja sen eri ilmenemismuodot. Festivaalin ohjelma rakentuu teemaa eri kulmilta tarkastelevien esitysten, työpajojen ja taiteilijatapaamisten / keskusteluiden ympärille. Festivaalin pääohjelma KokoTeatterilla rakentuu kansainvälisesti teemaa käsittelevien tarinankerrontaesitysten ympärille.


Samova Storytelling on vuonna 2011 perustettu yhdistys jonka tarkoitus on tarinankerronta kulttuurin edistäminen suomessa. Yhdistys on järjestänyt aktiivisesti tarinankerrontatapahtumia pääkaupunkiseudulla sekä ympäri Suomea.


Festivaali on KokoTeatterissa vieraileva tapahtuma

 

Jonna Järnefelt: Yli Rajan
12.-17.11.2019

Näyttökuva 2019-5-3 kello 13.55.19

Jonna Järnefeltin ja Jukka Nylundin musiikkiesityksessä pohditaan
minkälaisissa hetkissä joudumme ylittämään itsemme.
Esityksen laulut kertovat menettämisestä ja pelkojen kohtaamisesta, myös
uuden oppimisesta ja rajoittavien roolien pohtimisesta; siitä
miten palkitsevaa on kun löytyy uusia voimavaroja ja miten hyvä on
vaihtaa näkökulmaa.


Tekstit ja laulu: Jonna Järnefelt
Sävellykset, musiikki ja laulu: Jukka Nylund


Esitys vierailee KokoTeatterilla

 

Tanssiteatteri Tsuumi: Poiju
16.-23.11.2019

Press_Tanssiteatteri_Tsuumi_Poiju_kuva_Mikko_Mantyniemi

TANSSITEATTERI TSUUMIN 20-vuotisjuhlavuoden pääteos POIJU on
näyttämöllistetty retriitti, joka suuntaa katseensa kolmen erilaisen
laulumuodon, virsien, iskelmien ja kansansävelmien, yhtymäkohtiin ja
törmäyttää ne nykytanssin ja modernin taidekäsityksen kanssa.
Virsien sisällä oleva hartaus on siirrettävissä liikkeeksi ja
lavatanssi voi karata lähelle kosmosta. Lauluissa kuulemme ja aistimme
toisaalta syvän kaipauksen, toisaalta jonkinlaisen toivon, ilon ja
rakkauden olemassaoloon.


Koreografia ja ohjaus: ARI NUMMINEN
Sävellys: PETRI TIAINEN
Pukusuunnittelu: KATI MANTERE
Valosuunnittelu: JANNE TEIVAINEN
Näyttämöllä: REETTA-KAISA ILES, TUOMAS JUNTUNEN, SALLA
KORJA-PALONIEMI, TIMO SAARI, PETRI TIAINEN
Kuva: MIKKO MÄNTYNIEMI
Tuotanto: TANSSITEATTERI TSUUMI, KOKOTEATTERILa 23.11. esityksen jälkeen vietetään Tanssiteatteri Tsuumin 20-vuotisjuhlia.


Esitys on KokoTeatterin ja Tanssiteatteri Tsuumin yhteistuotanto

 

Porttiteatteri: Luokkaretki
3.-9.12.2019

27709815_562508790778069_2879731211837594226_o

Porttiteatteri esittää joulukuussa KokoTeatterilla
dokumentaarisen esityksen kouluista ja kasvatuksesta. Esitys kulkee
työnimellä Luokkaretki.


Ohjaus: Tuija Minkkinen
Musiikki & äänidramaturgi: Sanna Salmenkallio
Valosuunnittelu: Riikka Karjalainen
Esiintyjät: Porttiteatterilaiset

Porttiteatteri on helsinkiläinen ammattilaisvetoinen rikostaustaisten
esiintyjien teatteri. Sen esitykset voidaan nähdä yhteiskunnallisina
puheenvuoroina, joissa maailmaa tarkastellaan vankilasta vapautuvien
henkilöiden silmin.


Porttiteatteri on KokoTeatterin yhteistyökumppani, jonka esitykset Joulutarinoita (2017) ja Harha-asekl (2018) ovat saaneet kantaesityksensä KokoTeatterin näyttämöllä. Porttiteatterin esitykset kuuluvat KokoTeatterin osallisuuden edistämistä kehityshankkeeseen.

SOSIAALISEN TAITEEN INNOVAATIOILTA Vol.2

13.3.2019

26.3.  KokoTeatterissa klo 15-18

 

Järjestimme 2018 lokakuussa KokoTeatterilla keskustelutilaisuuden joka kulki nimellä Sosiaalisen taiteen innovaatioilta.

Tilaisuuden tavoitteena oli avata keskustelua ja kartoittaa tarvetta SOTE ja Taidekentän kohtaamiselle.

Keskustelutilaisuuteen ottivat osaa mm. Teatterin tiedotuskeskus TINFO, Mielenterveyden keskusliitto, Teatterikeskus, Suomen mielenterveysseura, KokoTeatteri ja monet muut alojen tai niiden rajapinnassa olevat toimijat, järjestöt sekä alalla työskentelevät ja opiskelevat.

Tilaisuus todisti että tällaiselle yhteiskuntapoliittiselle keskustelulle ja kohtaamiselle on suuri tarve joten päätimme järjestää kokonaisen tapahtumasarjan.

 

Illan teemana on tällä kertaa:

Osallistuminen kulttuuriin on jokaisen oikeus

Olemme kutsuneet eri puolueiden ehdokkaita pitämään lyhyitä johdatus puheenvuoroja keskustelun avaukseksi

Puhujina:

Outi Alanko-Kahiluoto Vihreät

J-P Väisänen SKP

Lotta Backlund Kokoomus

Tuula Haatainen SDP

Eeva Kärkkäinen Keskusta

 

Tilaisuudessa tavoitteena on avata dialogista keskustelua taiteen hyvinvointivaikutusten käytäntöön panosta ja juurruttamisesta sekä taide-, ja sosiaali-kentän yhteisestä tulevaisuudesta.

Tavoitteenamme on tuoda taide sekä sosiaali-, ja hyvinvointi toimijat yhteen jakamaan näkemyksiä aiheesta ja tuottaa hedelmällistä keskustelua alojen tulevaisuudesta.

Sosiaali- ja terveysala on murroksen kynnyksellä. Toimintakulttuurit muuttuvat ja hoitoalalla noudatetaan yhä enemmän kokonaisvaltaisia käytäntöjä ja ennaltaehkäisyyn perustuvaa hoitoa. Taide on tässä hyvinvointikeskustelussa keskeisessä roolissa. Myös taidekentän rahoitusmallit ja rakenteet ovat murroksessa. Kenen tulisi rahoittaa taiteella tavoiteltavaa hyvinvointia?

 

Tilaisuus on luonteeltaan vapaamuotoinen ja yleisölle avoin.

 

Ystävällisin Terveisin

Sandra Beech os.Kimonen

Taiteen Sulattamo ry

sandra.beech@taiteensulattamo.fi

hanketiedottaja

Kaunis mieli-hanke

040 065 2349

www.taiteensulattamo.fi

 

KokoTeatterin sukupuolijakauma 2014-2018

Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit ry STOD innoittamana KokoTeatterissa on jälleen laskettu sukupuolijakauma nais- ja miesohjaajista sekä kirjailijoista. Vapaan kentän toimijana teatterissa ei yllätytty sukupuolijakauman naisvoittoisuudesta. Naisohjaajia on viimeisen viiden toimintavuoden aikana ollut 68%. Naiskirjailijoiden teoksien osuus kokonaismäärästä on 50%.

KokoTeatteri haluaa innostaa myös muut vapaan kentän toimijat julkistamaan omat sukupuolijakaumansa. Koko alan etu on nostaa näkyväksi sukupuolittunut jako resursseista. Vapaalla teatterikentällä työskentelee ainakin teatterin oman tilaston perusteella merkittävästi enemmän naisia.

Laskennan ulkopuolelle on jätetty improvisaatioesitykset, konsertit, tanssiklubit, festivaalit ja muu tapahtumaluonteinen esitystoiminta. Tanssiteoksista mukana ovat teokset, joissa käsikirjoituksella, tekstin käyttämisellä ja ohjauksella on erityinen rooli koreografian tukena.

2014-2018 laskennassa on mukana 62 teosta.

Naisohjaajat 68%

Miesohjaajat 31%

Työryhmäohjaukset 1%

 

Naiskirjailijat 50%

Mieskirjailijat 37%

Työryhmäkäsikirjoitukset 13%

 

STOD:in tilastoihin viitaten painotamme, että sukupuolia nainen ja mies on tässäkin laskennassa käytetty merkitsemään sukupuolta ammattiroolin näkökulmasta, ei kokemuksellisena tai tosiasiallisena sukupuolena.

Toukokuussa lisäesityksiä Broken Hearts Clubista

12.3.2019

Broken Hearts Club musiikkiteatteriesitys saa kolme lisäesitystä toukokuussa. Vappu saa tänä vuonna mennä pitkäksi ja teatterin tunnelmallisessa särkyneiden sydänten illassa saa vapaasti itkeä – niin surusta kuin ilostakin.

BHC tuo mieleesi satavarmasti erilaisia tilanteita parisuhteestasi, niin entisistä kuin nykyisistäkin. Tuttujen biisien siivittämänä mokille, virheille, ylilyönneille ja hillittömille rakastumisille saa nauraa.

Lisäesitykset nähdään 3.5. ,8.5. ja 9.5. Kaikki esitykset alkavat klo 19:00. Esitystilaan saa viedä alkoholia sekä muita baarin antimia. K18.

Esiintyjät Sonja Sorvola, Elina Aalto, Tuomas Hautala ja Aleksi Kaufmann

Käsikirjoitus Sorvola & Aalto
Ohjaus Anna Veijalainen
Valo- ja äänitekniikka Hannu Huhtala

Valmiina muistamaan lisäesitys 29.1.2019!

12.12.2018

Loppuun myyty Valmiina muistamaan saa lisäesityksen 29.1.2019!

 

Sisällissota on traagisin asia, jonka kansa voi kokea. Näytelmä Valmiina muistamaan on sukutarina ja se perustuu näyttelijä Eeva Litmasen Rajakarjalaisen isoäidin Anna Litmasen elämään sodan heitellessä perhettä rajan molemmin puolin. Anna ja Taneli Litmasella oli kolme lasta, jotka sota jälkiseurauksineen teki isättömiksi. Huhtikuussa 1918 Tanelilla oli kaksi mahdollisuutta: joko jäädä Suomeen ja tulla teloitetuksi PIRUN PAHANA PUNIKKINA kuten sanonta kuului tai paeta rajan yli Venäjälle. Taneli valitsi Venäjän. Annan elämässä alkoi vuosia kestänyt sekasortoinen, turvaton ja entistä suuremman köyhyyden sävyttämä jakso, johon liittyi usein pelko siitä, että tulee ammutuksi rajaa laittomasti ylittäessä.
Anna kasvatti vuosien aikana kovan ulkokuoren. Toisaalta oliko Annalla selvitäkseen muuta vaihtoehtoa kuin kovettaa itsensä? Tutustumalla Annaan Eeva Litmanen on tehnyt tutustumismatkan matkan myös itseensä ja sukunsa historiaan ja vaikenemiseen.
Näytelmässä nykyajan ja sisällissodan välillä ei ole aukkoa, vaan asiat tapahtuvat rinnakkain ja päällekkäin.
Musiikista vastaavat Jussi Tuurna ja Vilma Timonen ja äänisuunnittelusta Juha Tuisku ja musiikki liikuttaa kohtauksia omalla tasollaan ajassa, paikassa ja tajunnassa.
Esitys kysyy ovatko sisällissodan haavat jo arpeutuneet kylliksi? Ja ennen kaikkea, voiko sama tapahtua uudelleen? Olemmeko valmiit muistamaan?
TYÖRYHMÄ
Käsikirjoitus:
Eeva Litmanen ja Taina West
Ohjaus:
Tiina Pirhonen
Esiintyjät:
Karoliina Franck, Pyry Kähkönen, Eeva Litmanen, Tatu Siivonen, Anna-Sofia Tuominen, Vilma Timonen
Musiikki:
Jussi Tuurna ja Vilma Timonen
Koreografia:
Karoliina Kauhanen
Pukusuunnittelu:
Maiju Hovi
Valo- ja äänisuunnittelu:
Juha Tuisku

Liput myynnissä nyt! Hanki omasi tästä