fbpx

KokoTeatterin turvallisuus

KokoteatterinTurvallisuus

1.10.2020

KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin toiminnassa otetaan huomioon yleisömäärän suhteen annettuja ajantasaisia kokoontumismääräyksiä. Päivitämme turvallisuusohjeistuksiamme jatkuvasti noudattaen viranomaisten sekä alan suosituksia.

Esittävän taiteen toimijoille yhteiset korona-ajan turvallisuusohjeistukset
OKM:n ja THL:n yhteisesti valmistelemat ohjeet löytyvät täältä

Lyhyesti

 • KokoTeatteri on sitoutunut seuraamaan alueellista epidemiatilannetta ja toimimaan aina päivitettyjen tietojen mukaan.
 • Sitoudumme toiminnassamme ylläpitämään turvavälejä: olemme rajanneet yleisömäärää siten, että henkilöiden ja seurueiden välille jää vähintään 1-2m.
 • KokoTeatterin henkilökunta muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä. Tämän lisäksi tilassa on etäisyysopasteita.
 • Suosittelemme, että liput ostetaan ennakkoon Tiketin verkkokaupan kautta.
 • Otamme vastaan ainoastaan korttimaksuja.
 • Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä. Henkilökunta käyttää maskeja aina asioidessaan asiakkaiden kanssa samassa tilassa. KokoTeatterilla on myynnissä pestäviä kestomaskeja hintaan 6€/kpl.
 • Tilassamme suoritetaan tehostettu siivous aina ennen esitystä. Kahden esityksen päivinä tilat siivotaan esitysten välissä.
 • KokoTeatterin katsomo on jaettu kuuteen eri lohkoon, joka lisää entisestään tilan väljyyttä sekä turvavälejä.
Asiakaspalveluvastaava Katimari kertoo KokoTeatterin turvallisuudesta oheisella videolla.

Tilojen turvallisuus

Otamme toiminnassamme huomioon yleisömäärän suhteen annettuja ajantasaisia kokoontumismääräyksiä. Jokaiseen tapahtumaan on myynnissä vain rajoitettu määrä lippuja. KokoTeatterin tilat ovat väljät ja avarat. Jokaiselle asiakkaalle on mahdollista järjestää runsaasti henkilökohtaista tilaa. Katsomossa on erillisiä pöytäryhmiä seurueille, joiden välissä on reilusti väljyyttä.

Tapahtumien sujuvuus

OKM velvoittaa ohjeissaan, että tarvittaessa kaikkiin katsojiin on voitava saada yhteys, mikäli tartuntaketjuja ilmenisi. Tästä syystä kaikki liput pyritään myymään Tiketin palvelun kautta.
Tapahtumasta riippuen järjestämme katsojille pöytiinohjauksen ja pöytiintarjoilun. Ovet avataan normaalisti tuntia ennen esitystä. Katsojat saavat valita salista itselleen sopivat paikat. Kun esitys on päättynyt, tilasta poistutaan rauhallisesti turvavälit huomioiden.

Terveys

Paikalla olevan yleisön sekä henkilökunnan terveys on KokoTeatterille ensisijaisen tärkeää, ja siksi teatterilla noudatetaan hygieniasuosituksia äärimmäisen tarkasti.
Jos katsojalla ilmenee oireita, saa lipun vaihtaa helposti toiseen esitykseen tai konserttiin. Halutessaan katsoja voi myös vaihtaa liput lahjakorttiin, jonka voi käyttää myöhemmin sopivana ajankohtana. Myös rahat on mahdollista saada takaisin, mikäli saapuminen peruuntuu sairauden vuoksi.

Tilat ja hygienia

Tilojen puhtauteen kiinnitetään erityistä huomiota. Jokaisen oven luona on käsidesipiste. Käsidesiä löytyy myös baarista ja WC-tiloista. Käsihygieniasta huolehditaan sekä tilaan tullessa että lähtiessä. Käsienpesu on tarpeen mahdollisimman usein. Esiintyjät sekä muu henkilöstö käyttävät eri sisäänkäyntiä kuin katsojat. Kahden esityksen päivinä tilat siivotaan huolellisesti esitysten välissä.

Turvavälit

KokoTeatterin suuri lavanäyttämö mahdollistaa katsomossa olevien tuolien ja pöytien asettamisen niin, että asiakkailla on runsaasti henkilökohtaista tilaa. Turvavälejä on helppo ylläpitää sekä KokoTeatterin aulatiloissa että salin puolella. Turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota kaikissa tiloissa; salin puolella, aulatiloissa sekä saniteettitiloissa. Paikalla oleva henkilökunta on ohjeistettu tarkkailemaan turvavälien toteutumista. Baariin sekä WC-tiloihin on järjestetty turvavälitarrat lattiaan, joita toivotaan noudatettavan.

Maskit

Virallista maskipakkoa ei ole, mutta suosittelemme maskien käyttöä. KokoTeatterin henkilökunta käyttää maskeja aina asioidessaan asiakkaiden kanssa samassa tilassa. KokoTeatterilla on myynnissä pestäviä kestomaskeja hintaan 6€/kpl.

Käteinen raha

Hygieniasuositusten mukaisesti käteistä rahaa ei oteta poikkeusolojen aikana vastaan. Varauduthan korttimaksamiseen.

Lue KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin laaja turvallisuusohjeistus täältä

Esittävän taiteen toimijoille yhteiset korona-ajan turvallisuusohjeistukset
OKM:n ja THL:m yhteisesti valmistelemat ohjeet löytyvät täältä

Tervetuloa turvallisesti KokoTeatteriin ja Koko Jazz Clubille!

NSFW ensi-ilta siirtyy

5.1.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän asettamat yleisötilaisuuksien rajoitukset jatkuvat 31.1.2021 asti. Tämä tarkoittaa sitä, että myös KokoTeatterin esitystoiminta perutaan tammikuun ajalta.

Pyrimme löytämään esityksille ensisijaisesti korvaavia päiviä. Tiedotamme korvaavista esityspäivistä mahdollisimman pian. Ensisijaisena toiveenamme on, että lipun jo ostaneet/varanneet odottavat tietoa korvaavista esityspäivistä ja vaihtavat liput uuteen ajankohtaan. Tiketin kautta ostetut liput vaihdetaan/palautetaan Tiketin toimesta. KokoTeatterin kautta varatut liput vaihdetaan/perutaan KokoTeatterin toimesta. Pyydämme kärsivällisyyttä lippujen vaihto- ja palautusasioissa.

NSFW uusi ensi-ilta pidetään torstaina 11.2. klo 19

Englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteos NSFW pamahtaa helmikuussa ilotulitusraketin lailla KokoTeatterin lavalle ja lyö katsojille naulat päähän nokkeluudellaan. Näytelmää valmistellaan täyttä häkää ohjaaja Anna Veijalaisen johdolla ja lavalla taituroi timanttinen liiga. Rooleissa nähdään Veijalaisen lisäksi Sesa Lehto, Katimari Niskala, Sami Saikkonen ja Elias Salonen.

NSFW kertoo kahdesta lehtitoimituksesta: miestenlehdestä ja naistenlehdestä, joiden molempien päätoimittajat ovat valmiita tekemään mitä tahansa – siis ihan mitä tahansa – pitääkseen lukijansa. Näytelmä on terävä ja satiirinen musta komedia, jossa likainen peli nousee uskomattomiin ulottuvuuksiin. Kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja? Tämä näytelmä on pakko nähdä!

Odotellessa teatterin ovien avautumista, suosittelemme tutustumaan kevään ohjelmistoon klikkaamalla tästä

Kiitos kärsivällisyydestä ja yhteistyöstä näinä poikkeuksellisina aikoina. Tervetuloa upean, runsaan ja monipuolisen ohjelmistomme pariin, kun se on jälleen mahdollista.

Kuva NSFW harjoituksista: Justus Mättö

Kevään ohjelmisto täydentyy Sarah Kanen 4.48 Psychosiksella

Moe Mustafa

22.12.2020

4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä, jonka hän kirjoitti taistellessaan toistuvien masennusjaksojen kanssa.

Näytelmä kertoo sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista sekä kommentoi myös masennuslääkkeiden markkinoita ja myyntiä. KokoTeatterin lavalle teoksen tuo ohjaaja ja dramaturgi Moe Mustafa yhdessä upean työryhmänsä kanssa.

Masennus on levinnyt viime vuosina laajalle ympäri maailmaa ja lisääntynyt erityisen nopeasti koronavuoden 2020 aikana. Sarah Kanen modernin klassikon uusi sovitus korostaa kokemusta siitä, miten mieli ja keho vajoavat tähän sairauteen. Upea monikielinen ja monimuotoinen työryhmä koostuu äärettömän valovoimaisista ja vahvoista ammattinäyttelijöistä. Lavalla nähdään saksalainen, mutta tällä hetkellä Tampereella vaikuttava näyttelijä Rashidah Aljunied sekä helsinkiläinen Sara-Maria Heinonen. Kanen teksti on runollista ja voimakasta.

Näytelmän esityskielenä toimii suomi ja saksa. Näytelmä on tekstitetty suomeksi.

Työryhmä: Ohjaus ja dramaturgia Moe Mustafa
Esiintyjät Rashidah Aljunied, Sara-Maria Heinonen
Esityskieli: Suomi ja Saksa (tekstitetty suomeksi)

Esitykset 4.5. Klo 19 / 8.5. Klo 19 / 11.5. Klo 19 / 12.5. Klo 19 / 14.5. Klo 19

Liput tulevat myyntiin pian!
Lue lisää

KokoTeatterin kevätkausi 2021 on nyt julkaistu

11.12.2020

KokoTeatterin ohjelmisto jatkaa upean runsaana sekä monipuolisena myös keväällä 2021.

Tammikuussa ilotulitusraketin lailla lavalle räiskähtää Lucy Kirkwoodin läpimurtoteos NSFW, joka saa nyt vihdoin ensiesityksensä suomen kielellä KokoTeatterissa 15.1. Anna Veijalaisen ohjaama NSFW on mukaansatempaava musta komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Lavalla taituroivat Sami Saikkonen, Elias Salonen, Sesa Lehto, Katimari Niskala ja Anna Veijalainen. Esitykset 15.1.-15.5.2021.

Supersuosittu ja syksyllä loppuunmyytyjä katsomoita kerännyt Helena Kallion Aktivistinäytelmä 3 jatkaa lisäesityksillä maaliskuussa. Uusintaensi-ilta nähdään 5.3. Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista. Lavalla valovoimaiset Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen ja Anna Veijalainen. Esitykset 5.-31.3.2021.

Tuoreena uutuutena näemme 26.1. ensi-iltansa saava Nina Viitamäen koreografioima tanssiteos Seinää tuijottavat naiset. Tanssijat Nina Viitamäki ja Satu Rekola lupaavat irrottaa katsojat arjen odotuksista ja kutsuvat kanssaan mielikuvitusmaailmaan. Esitykset 26.-28.1.2021.

Odotettu jalkapallonäytelmä Aika meidän tullut on saa ensi-iltansa 2.2. Esityksen on ohjannut Ekata Theatren Erika Eva. Epätoivonkin ylittävästä ystävyydestä kertova esitys ottaa vahvasti kantaa turvapaikkapolitiikkaan. Esitykset 2.-10.2.2021.

Lain§uojattomat Warm Up -tapahtumaa vietetään 12.–14.2. KokoTeatteri on kutsunut jälleen kylään Teatterikeskuksen jäsenryhmiä juhlistamaan yhdessä vapaiden ammattiteattereiden Lain§uojattomat -festivaalia talvisen Warm Upin merkeissä. Viikonlopun aikana näemme Teatteri Siperian Vähemmän ihminen, Teatteri Vanha Jukon Juko(lan) seitsemän veljestä, Rakastajat-teatterin Everstinnan sekä Teatteri Quo Vadiksen Ai ai ai. Teatteri Quo Vadiksen syyllisyydentuntoa ja siitä riisuutumista käsittelevä seremoniallinen teos Ai ai ai nähdään vielä kolmesti tapahtuman jälkeen 16.-18.2.2021.

KokoTeatterin yleisötyötä luotsaava Katimari Niskala nostaa 23.2. lavalle oman liikkeellisen sooloteoksensa Jacques, Bob & Me. Teos esittelee kolme erilaista näkökulmaa liikkeeseen lavalla. Esitys käy läpi Jacques Lecoqin ja Robert Wilsonin liiketekniikoita, sekä asettaa Katimarin oman näkökulman hänen oppi-isiensä rinnalle. Esityksen rinnalle Niskala on luonut workshopin, jossa jaetaan oppeja kyseisistä tekniikoista. Esitykset 23.-26.2.2021.

Vierailevina uutuuksina KokoTeatterilla nähdään Jenni Janakan Röyhkeyskoulu: Kuka mun päässä puhuu, joka nähdään 12.3.-20.3. Vierailuna nähdään myös OSIRIS teatterin Naisen Peili 16.-17.3., jossa ammattitaiteilijat valmistavat oman taiteenalansa luomisprosessin kautta muotokuvia yhteiskunnan katveessa elävistä, eri kulttuureissa kasvaneista naisista. Koreografi Ari Numminen tuo lavalle tanssiteoksen Kohti Orlandoa 21.3., joka on viimeistelemätön vaellus maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla, keskeneräinen kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio, joka kurkottaa uudestisyntymän lohdullisiin mahdollisuuksiin.

7.-18.4. näemme Alpo Aaltokoski Companyn Kuusi kuvaa kuolemasta -tanssiteoksen osat 3-5, jossa luopumisen ja menetyksen teemoja lähestytään iän merkitysten ja sukupolvien yli kantavan muistin näkökulmista. Lavalla upeat Marjo Kuusela, Tuovi Rantanen ja Johanna Ikola. Lassi Alhorinteen Kymmenen kohtausta kirkossa nähdään 20.-21.4. Teos perustuu pappi Kai Sadinmaan tuotantoon sekä elämään.

Loiske Ensemblen Vahva ja hellä -teos käsittelee tanssin ja musiikin keinoin vahvuuden, hellyyden, voiman ja haurauden kokemusta läpi elämän ja sen ääripäissä. Esitykset 2.-4.5. Kevään päätteeksi näemme Jouni Bäckströmin teoksen Supermies 25.-28.5., joka on autofiktioesitys ruuhkavuosia elävän taiteilijaisän monista rooleista ja niihin liittyvistä kipuiluista.

Ohjelmistossa jatkaa Aktivistinäytelmä 3:n lisäksi useat kestosuosikit. Timo Tuominen valloittaa jälleen Toivechansonkonsertin merkeissä 16.1. ja 27.2. Myös improvisaatioteatteri Vendetta jatkaa kahdella lisäesityksellä Korruptoituneiden mielten jumppa 17.1. ja 7.2. Kirsi Liimataisen Jos minä puhuisin sinulle saa niinikään toivotun lisäesityskauden 2.-21.3.2021.

Osta liput

Tutustu ohjelmistoon

Varaukset: bookings@kokoteatteri.fi

Osta Aktivistitrilogia omaksi!

Aktivistitrilogia

8.12.2020

Aktivistinäytelmä 3 on Helena Kallion ja KokoTeatterin aktivistinäytelmätrilogian kolmas ja viimeinen silmu. Aikaisemmat näytelmät ovat olleet Lipusta revitty tähti (2009), kirjoittajina Helena Kallio, Heikki Kujanpää, Jussi Nikkilä ja Anna Veijalainen sekä Tanssiva agitaattori (2018), kirjoittanut Helena Kallio. 

Nyt olemme julkaisseet trilogian kaikki osat painettuina kirjoina!

Koko trilogia 15€
Yksittäin 7€/kpl
Tilaukset: bookings@kokoteatteri.fi

Lue alta näytelmien kuvaukset:

Lipusta revitty tähti

1918 Suomenlinna. Nälkiintynyt vanki numero 1724, syöpäläisten peittämä Yrjö Kallinen, makaa keuhkokuumeessa, mutta kieltäytyy äikkäpäisesti syömästä lihapöperöistä litkua. Mitäs se semmoinen politiikka on?
1943 Lahden poliisivankila, koppi numero 11. Yhteiskunta-aktivisti Betty Peltonen on jälleen pidätetty ja saa selkäytimiään myöten tuta, millä tavoin valtiollinen poliisi luo järjestystä.
1956 Budapest. Näky itsenäisestä, kansanvaltaisesta Unkarista vie journalisti Miklós Gimesin kasvoilleen maahan.
1969 Praha. Kevät meni, ja syksy, talvi tuli. Taloushistorian opiskelija Jan Palach ostaa bensiiniä. Lämpimikseenkö?
2006 Moskova. Varjojen seuraama Anna Politkovskaja palaa ostoksilta. Isä kuoli vasta, äiti on sairaalassa ja tytär odottaa lasta. Minne nainen piiloutuisi elämästään, ja miksi hän pakenisi vastuutaan? Tekeillä on jälleen yksi kuuroille korville kaikuva artikkeli siviilien kärsimyksestä.

Käsikirjoitus Helena Kallio, Heikki Kujanpää, Jussi Nikkilä ja Anna Veijalainen
Kotimainen kantaesitys 25.11.2009, KokoTeatteri

Tanssiva agitaattori

If I can’t dance to it, it’s not my revolution!
Valta turmelee, siksi olen anarkisti.
Me too, me too!
Kuuluuko seksuaalinen itsemääräämisoikeus naisille?
Entä julkinen ja poliittinen tila?
Sananvapaus?
Oikeus rakastaa, ketä haluaa?
Vapaus, veljeys, tasa-arvo?

Tanssiva agitaattori on ajankohtaisia kysymyksiä pyörittelevä esitys kahden anarkistin ja pakkovaltaan sopeutumattoman sivistyneen yksilön toiminnasta. Esitys palaa varhaisen naisliikkeen, työväenliikkeen, kansalaisaktivismin ja vallankumouksen unelmiin ja katsoo niiden peiliin tänään.

Mitä sitten, kun naiset saavat tarpeekseen neuvottelusta isän, jumalan, oikeusvaltion lankoja pitelevien vanhan liiton miesten, besserwisserien ja kaiken maailman all male panelien kanssa?

Think – it’s not illegal yet.

Käsikirjoitus Helena kallio
Kotimainen kantaesitys 7.2.2018, KokoTeatteri

Aktivistinäytelmä 3

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

”Kelatkaa, miten Mamie Tillistä tuli aktivisti…
Hei mitä tämä Ulrike oikeen kirjotteli ennen kuin hän radikalisoitui?
Mikä sen aikaansa edellä hyönteismyrkkyjä vastustavan naisen siis sen meribiologin nimi olikaan?
Tiedätkö, kuinka aktivistit löysivät oman äänensä?
Entä sinä? Miten sinä löysit oman äänesi?”

Aktivistitrilogian viimeisen teoksen kirjoitusprosessi on ollut polveileva, inspiroiva ja myös erityisen haastava – “mehän painimme yhä näiden samojen ihmisarvoisen elämän ja elinkelpoisen maailman tulevaisuuden kysymysten kanssa, joiden puolesta päähenkilömme ovat antaneet kaikkensa”, Helena sanoo. Kallion kynästä lähtevä teksti on fyysistä ja rytmistä – näytelmän päähenkilöiden puheenvuorot peilautuvat edelläkävijöiden kohtaloista lähihistorian tapahtumiin ja riipaisevan ajankohtaisesti myös Black Lives Matter -liikkeeseen.

Käsikirjoitus Helena Kallio
Kotimainen kantaesitys 25.9.2020, KokoTeatteri 

Osta omaksi koko trilogia: 

15€ / 3kpl
7€ / 1kpl

* Kustantaja Koko Agency
* Esitysten oikeuksia valvoo Koko Agency

Kirjatilaukset: bookings@kokoteatteri.fi

Upeita lukuhetkiä näytelmien parissa!

KokoTeatteri Hakaniemen kauppahallilla 7.-20.12.

KokoTeatterin Hakaniemen kauppahallin pop-up -myyntipiste palvelee joka päivä 7.-20.12. Nyt on hyvä aika ostaa kulttuurilahja itselle tai läheiselle.

Osta lahjaksi KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin lahjakortti

Lahjakortin voit ostaa haluamallesi summalle. Lahjakortti on voimassa 12kk ajan ostopäivästä lähtien. Voit ostaa lahjakortin myös sähköisesti. Tiedustelut: bookings@kokoteatteri.fi

Osta aineeton lahja itsellesi tai ystävällesi!

Osta Aktivistitrilogia omaksi

Näytelmäjulkaisu Aktivistitrilogia on täydellinen lukupaketti näytelmiä rakastavalle lukutoukalle. Trilogia sisältää näytelmät: Lipusta revitty tähti (2009), Tanssiva Agitaattori (2018) ja Aktivistinäytelmä 3 (2020). Koko trilogia 15€. Näytelmät yksittäin 7€/kpl.

Joukkokohtaus – KokoTeatteri 10 vuotta (2007)

KokoTeatterin johtajan Anna Veijalaisen kirjoittama kirja KokoTeatterin ensimmäisistä vuosista. Upea teos on intensiivistä ja henkilökohtaista teatterihistoriaa! Hinta 20€/kpl. Muiden ostosten yhteydessä saat kirjasta -5€ alennuksen.

Koko Jazz Clubin levyjä:

Finnish Song Book 10€/kpl
Jukkis Uotila Triomusic 10€/kpl
Jussi Lehtonen Quartet 10€/kpl
Riitta Paakki Quartet LP 15€/kpl

Jaossa hallilla on myös syksyn viimeiset KokoZine-lehdet. Nappaa lehti lounastauolla mukaan luettavaksi.

Etkö pääse hallille paikan päälle ostoksille? Voit tilata tuotteita myös sähköpostitse osoitteesta: bookings@kokoteatteri.fi

Tervetuloa ostoksille!

KokoTeatteri on keskeyttänyt joulukuussa ensi-iltaan suunnitteilla olevan yhteistuotannon Tsar-Bomba

24.11.2020

TIEDOTE 24.11.2020

KokoTeatteri on keskeyttänyt joulukuussa ensi-iltaan suunnitteilla olevan yhteistuotannon Tsar-Bomba

Mihail Durnenkovin näytelmään Sota ei ole vielä alkanut pohjautuvan Tsar-Bomba -näytelmän valmistaminen on keskeytetty 23.11.2020 ja esitykset on peruutettu.

Helsingin koronakoordinaatioryhmän uusista rajoituksista kulttuurialaa kohtaan ilmoitettiin perjantaina 20.11.2020. Uusien rajoitusten johdosta Tsar-Bomba -tuotannon kulurakennetta oli tarkasteltava uudelleen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan KokoTeatteri olisi kustantanut Oksymoron Helsinki -ryhmän lavastajan Liettuasta Suomeen. Tuotannollisista ja taloudellisista syistä sekä uusien kiristettyjen rajoitusten vuoksi kyseiseen prosessiin ei ollut enää mahdollista lähteä.

Oksymoron Helsinki on saanut työskentelyyn Helsingin kaupungin apurahan. KokoTeatteri on edelleen maksamassa Oksymoron Helsinki -ryhmälle yhteistyösopimuksen mukaan.

KokoTeatterilla tehdään joulukuussa suuren luokan digiloikka

20.11.2020

KokoTeatterilla loikataan digiin joulukuussa isosti, kun saamme käyttöömme yhteistyökumppanimme Koko Jazz Clubin huipputekniikan ja joulukuun esitykset toteutetaan hybriditapahtumina. Tämä tarkoittaa sitä, että joulukuussa esityksiä pääsee seuraamaan sekä KokoTeatterilla paikan päällä rajoitusten puitteissa että striimattuna missä tahansa oman medialaitteen äärellä.

Joulukuussa striimattavat esitykset

>> HUOM! KokoTeatteri on keskeyttänyt joulukuussa ensi-iltaan suunnitteilla olevan yhteistuotannon Tsar-Bomba. Lue lisää tiedotteestamme <<

Vendetta: Korruptoituneiden mielten jumppa on koko illan improvisoitu esitys, jossa improvisoidaan ajankohtaisia tarinoita feministisestä näkökulmasta. Yleisö pääsee vaikuttamaan näytelmien sisältöön esityksen aikana sekä etukäteen teatterin sosiaalisen median kautta. Vendetta on tuore, rohkea ja kantaaottava helsinkiläinen improvisaatioteatteri, jonka tavoitteena on edistää tasa-arvoa ja keskinäistä ymmärrystä improvisaatioteatterin keinoin.

Lue lisää esityksestä
Esityspäivä 16.12. klo 19.
Esitys striimataan.
Lippuja saa paikan päälle rajoitetusti.
Varaukset: bookings@kokoteatteri.fi

Supersuosioon noussut Aktivistinäytelmä 3 jatkaa keväällä

Iloksemme pääsemme myös kertomaan, että suuren suosion saavuttanut ja loppuunmyytyjä katsomoita kerännyt Helena Kallion Aktivistinäytelmä 3 jatkaa ohjelmistossa maaliskuussa 2021. Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja?

Lisätietoja esityksestä 
Esitykset 5.–31.3.2021

Ennakkovaraukset: bookings@kokoteatteri.fi

KokoTeatteri on edelleen turvallisuuden edelläkävijä

KokoTeatteri tekee edelleen työtä sen eteen, että toimintamme on mahdollisimman turvallista. KokoTeatteri on toiminut keväästä asti osana kansallista ammattitoimijoiden joukkoa, joka laatii koko esittävän taiteen alalle alati päivittyvää kattavaa turvallisuusohjeistusta. Työryhmän tehtävänä on ollut täydentää viranomaisten ohjeita sen varmistamiseksi, että alalla kiinnitetään poikkeusaikana riittävän perusteellisesti huomiota sekä työ- että yleisöturvallisuuteen.

Voit tutustua turvallisuuteemme täältä

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan upeasta joulukuusta kanssamme. 

KokoTeatterin tiloihin on asennettu CovidSafe Virusteippiä

KokoTeatterin tiloihin on asennettu CovidSafe Virusteippiä

11.11.2020

Turvallisuuden priorisointi on tuonut mukanaan poikkeuksellisia innovaatioita. KokoTeatterin tiloihin on asennettu CovidSafe Virusteippiä katsojien sekä henkilökunnan turvallisuuden maksimoimiseksi. Katso CovidSafe Virusteipistä tekemämme video alta.

KokoTeatterin tiloihin on asennettu CovidSafe Virusteippiä

CovidSafe Virusteippi on monimetalli-teknologiaa hyödyntävä tarrapinnoite, joka hävittää virukset ja bakteerit jopa sekunneissa – mukaan lukien koronaviruksen (SARS-COV-2). Maailmalla CovidSafe on ensimmäinen tuote, joka pystyy tällaisiin tuloksiin, tutkitusti. Tämän läpimurtoteknologian ansiosta koronaketjujen katkaisemiseen on nyt ennennäkemättömät mahdollisuudet. Teipin teho perustuu luonnolliseen ja turvalliseen reaktioon.

CovidSafe Virusteippi:

 • Testattu SARS-CoV-2 (COVID-19) -koronavirukseen
 • Inaktivoi virukset ja bakteerit jopa sekunneissa
 • Tuote itse kertoo milloin se pitää vaihtaa
 • Kehitetty yhteistyössä Clean Touch Medicalin kanssa

Virusteipin lisäksi jatkamme työskentelyä turvallisuusasioiden ylläpitämiseksi sekä parantamiseksi. KokoTeatteri on toiminut keväästä asti osana kansallista ammattitoimijoiden joukkoa, joka laatii koko esittävän taiteen alalle alati päivittyvää kattavaa turvallisuusohjeistusta. Työryhmän tehtävänä on ollut täydentää viranomaisten ohjeita sen varmistamiseksi, että alalla kiinnitetään poikkeusaikana riittävän perusteellisesti huomiota sekä työ- että yleisöturvallisuuteen.

On KokoTeatterille kunnia-asia olla mukana laatimassa alan turvallisuusohjeistuksia ja teemme hartiavoimin töitä, että saamme pitää alan käynnissä turvallisesti tässä haastavassa tilanteessa.

Tervetuloa turvallisesti teatteriin!

Jos minä puhuisin sinulle ensi-ilta 7.11.

2.11.2020

Kirsi Liimataisen ohjaama Jos minä puhuisin sinulle tuo KokoTeatterin estradille kokoonpanon, jota ei voi ohittaa olankohautuksella. Näyttämöllä nähdään pitkän linjan ammattilaiset Eriikka Magnusson, Leena Uotila sekä Seppo Maijala. Nuorempaa sukupolvea edustavat Johanna Kokko sekä Eetu Känkänen. Tämä ryhmä vaatii katsomaan, kuulemaan ja kohtaamaan. Jos minä puhuisin sinulle -esitykset nähdään KokoTeatterissa 7.11.–28.11.

KokoTeatteri haastatteli ohjaaja-käsikirjoittaja Kirsi Liimataista ja näyttelijä Johanna Kokkoa keväällä teokseen liittyen. Lue alta katkelma KokoZinen haastattelusta.

”Kuinka moni olisi valmis piilottamaan pakolaisperheen kotiinsa, jos voisi sillä keinoin estää pakkopalautuksen keskelle sotatannerta?”

Aihepiiri on aiheuttanut työryhmässä keskustelua ja ryhmä ottaa vaikeitakin aiheita käsiteltäväksi. ”Näytelmän kautta uutisista tutut jossain kaukana tapahtuneet asiat tulevatkin yhtäkkiä lähelle”, kuvailee Kokko. Näytelmässä ei kuitenkaan julisteta eikä sen kieli ole elitististä, vaan aihe koskettaa aivan jokaista. Odotettavissa on sukupolvien törmäyskurssi, asenteiden koko kirjo, ennakkoluulojen väripaletti, avioliiton sota ja rauha. ”Näytelmä kertoo ennakkoluuloistamme, peloistamme ja haaveistamme sekä arkipäiväisistäkin tilanteista, sillä monesti ne ovat niitä tärkeimpiä – huumoria unohtamatta!”, hymyilee Liimatainen ja siteeraa lopuksi näytelmän päähenkilöä, fiktiivistä 73-vuotiasta Kerttu Salmelaa:

”Kaikki sanoo, että maailma ei ole enää sama, kuin meidän opiskeluaikoina. No, ei ole niin. Ei todellakaan. Maailma on menossa päin helvettiä. Vielä kovempaa, kuin silloin kun me oltiin nuoria. 

Lue KokoZinen haastattelu kokonaan klikkaamalla tästä

Jos minä puhuisin sinulle
Ajatuksia herättävää teatteria, jossa on myös lämpöä ja huumoria.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Kirsi Marie Liimatainen
Näyttelijät: Eriikka Magnusson, Leena Uotila, Seppo Maijala, Eetu Känkänen, Johanna Kokko
Tuottaja: Johanna Kokko
Kuvat ja graafinen suunnittelu: Kirsi Marie Liimatainen & Jenny Orgis

Kuva: Heidi Bergström

Esitykset 7.11. klo 14 / 8.11. klo 14 / 10.11. klo 19 / 14.11. klo 14 / 15.11. klo 14 / 21.11. klo 14 / 24.11. klo 19 / 28.11. klo 14

Osta liput

Kuva: Heidi Bergström

Antti Lahti & työryhmä: Tanssikielto on täällä!

Antti Lahden Tanssikielto nähdään KokoTeatterissa 23.–24.10.

23.10.2020

Joulukuussa 1939 sisäasiainministeriön päätöksellä Suomesta kiellettiin tanssiminen julkisissa tilaisuuksissa. Sen pelättiin rappeuttavan moraalia, laskevan taistelutahtoa ja lisäävän päihteiden käyttöä. Tuntuu uskomattomalta sattumalta, että nyt vuonna 2020 tehdään teosta, joka käsittelee valtion tasolta tullutta tanssin kieltämistä ja ensi-ilta perutaan hallituksen määräämien rajoitustoimien takia. Antti Lahden Tanssikielto nähdään KokoTeatterissa 23.–24.10.

Kuvassa Antti Lahti. Kuva: Petra Tiihonen.

Tanssija, koreografi ja dj Antti Lahti on 90-luvun lopulla valmistuttuaan tehnyt taukoamatta monenlaisia tanssiin liittyviä töitä esiintymisestä opettamiseen, tuottamisesta festarin ja ryhmän johtamiseen. Lahti on aina kokenut tärkeänä olla tekemisissä tanssin kanssa tavalla tai toisella. Hän kertoo harkinneensa alan vaihtoa yhden ainoan kerran 15 vuotta sitten. Samaa ei ole sittemmin tapahtunut. 

KokoTeatteri haastatteli Antti Lahtea keväällä 2020. Mitä Lahti kertoi uransa alkuhetkistä? Mikä sai aikaan palon alalle? Onko uraa tullut joskus kyseenalaistettua? Miksi ajatus salaa tanssimisesta viehättää Lahtea?

Lue KokoZinen artikkeli klikkaamalla tästä

Osta liput

Tanssikielto
Esitykset 23.-24.10.2020

KokoZine syksy 2020
KokoZine syksy 2020