fbpx
Antti Lahden Tanssikielto nähdään KokoTeatterissa 23.–24.10.

Antti Lahti & työryhmä: Tanssikielto on täällä!

23.10.2020

Joulukuussa 1939 sisäasiainministeriön päätöksellä Suomesta kiellettiin tanssiminen julkisissa tilaisuuksissa. Sen pelättiin rappeuttavan moraalia, laskevan taistelutahtoa ja lisäävän päihteiden käyttöä. Tuntuu uskomattomalta sattumalta, että nyt vuonna 2020 tehdään teosta, joka käsittelee valtion tasolta tullutta tanssin kieltämistä ja ensi-ilta perutaan hallituksen määräämien rajoitustoimien takia. Antti Lahden Tanssikielto nähdään KokoTeatterissa 23.–24.10.

Kuvassa Antti Lahti. Kuva: Petra Tiihonen.

Tanssija, koreografi ja dj Antti Lahti on 90-luvun lopulla valmistuttuaan tehnyt taukoamatta monenlaisia tanssiin liittyviä töitä esiintymisestä opettamiseen, tuottamisesta festarin ja ryhmän johtamiseen. Lahti on aina kokenut tärkeänä olla tekemisissä tanssin kanssa tavalla tai toisella. Hän kertoo harkinneensa alan vaihtoa yhden ainoan kerran 15 vuotta sitten. Samaa ei ole sittemmin tapahtunut. 

KokoTeatteri haastatteli Antti Lahtea keväällä 2020. Mitä Lahti kertoi uransa alkuhetkistä? Mikä sai aikaan palon alalle? Onko uraa tullut joskus kyseenalaistettua? Miksi ajatus salaa tanssimisesta viehättää Lahtea?

Lue KokoZinen artikkeli klikkaamalla tästä

Osta liput

Tanssikielto
Esitykset 23.-24.10.2020

KokoZine syksy 2020
KokoZine syksy 2020