fbpx

Jos minä puhuisin sinulle ensi-ilta 7.11.

2.11.2020

Kirsi Liimataisen ohjaama Jos minä puhuisin sinulle tuo KokoTeatterin estradille kokoonpanon, jota ei voi ohittaa olankohautuksella. Näyttämöllä nähdään pitkän linjan ammattilaiset Eriikka Magnusson, Leena Uotila sekä Seppo Maijala. Nuorempaa sukupolvea edustavat Johanna Kokko sekä Eetu Känkänen. Tämä ryhmä vaatii katsomaan, kuulemaan ja kohtaamaan. Jos minä puhuisin sinulle -esitykset nähdään KokoTeatterissa 7.11.–28.11.

KokoTeatteri haastatteli ohjaaja-käsikirjoittaja Kirsi Liimataista ja näyttelijä Johanna Kokkoa keväällä teokseen liittyen. Lue alta katkelma KokoZinen haastattelusta.

”Kuinka moni olisi valmis piilottamaan pakolaisperheen kotiinsa, jos voisi sillä keinoin estää pakkopalautuksen keskelle sotatannerta?”

Aihepiiri on aiheuttanut työryhmässä keskustelua ja ryhmä ottaa vaikeitakin aiheita käsiteltäväksi. ”Näytelmän kautta uutisista tutut jossain kaukana tapahtuneet asiat tulevatkin yhtäkkiä lähelle”, kuvailee Kokko. Näytelmässä ei kuitenkaan julisteta eikä sen kieli ole elitististä, vaan aihe koskettaa aivan jokaista. Odotettavissa on sukupolvien törmäyskurssi, asenteiden koko kirjo, ennakkoluulojen väripaletti, avioliiton sota ja rauha. ”Näytelmä kertoo ennakkoluuloistamme, peloistamme ja haaveistamme sekä arkipäiväisistäkin tilanteista, sillä monesti ne ovat niitä tärkeimpiä – huumoria unohtamatta!”, hymyilee Liimatainen ja siteeraa lopuksi näytelmän päähenkilöä, fiktiivistä 73-vuotiasta Kerttu Salmelaa:

”Kaikki sanoo, että maailma ei ole enää sama, kuin meidän opiskeluaikoina. No, ei ole niin. Ei todellakaan. Maailma on menossa päin helvettiä. Vielä kovempaa, kuin silloin kun me oltiin nuoria. 

Lue KokoZinen haastattelu kokonaan klikkaamalla tästä

Jos minä puhuisin sinulle
Ajatuksia herättävää teatteria, jossa on myös lämpöä ja huumoria.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Kirsi Marie Liimatainen
Näyttelijät: Eriikka Magnusson, Leena Uotila, Seppo Maijala, Eetu Känkänen, Johanna Kokko
Tuottaja: Johanna Kokko
Kuvat ja graafinen suunnittelu: Kirsi Marie Liimatainen & Jenny Orgis

Kuva: Heidi Bergström

Esitykset 7.11. klo 14 / 8.11. klo 14 / 10.11. klo 19 / 14.11. klo 14 / 15.11. klo 14 / 21.11. klo 14 / 24.11. klo 19 / 28.11. klo 14

Osta liput

Kuva: Heidi Bergström