fbpx

KokoTeatterin kevätkausi 2021 on nyt julkaistu

11.12.2020

KokoTeatterin ohjelmisto jatkaa upean runsaana sekä monipuolisena myös keväällä 2021.

Tammikuussa ilotulitusraketin lailla lavalle räiskähtää Lucy Kirkwoodin läpimurtoteos NSFW, joka saa nyt vihdoin ensiesityksensä suomen kielellä KokoTeatterissa 15.1. Anna Veijalaisen ohjaama NSFW on mukaansatempaava musta komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Lavalla taituroivat Sami Saikkonen, Elias Salonen, Sesa Lehto, Katimari Niskala ja Anna Veijalainen. Esitykset 15.1.-15.5.2021.

Supersuosittu ja syksyllä loppuunmyytyjä katsomoita kerännyt Helena Kallion Aktivistinäytelmä 3 jatkaa lisäesityksillä maaliskuussa. Uusintaensi-ilta nähdään 5.3. Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista. Lavalla valovoimaiset Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen ja Anna Veijalainen. Esitykset 5.-31.3.2021.

Tuoreena uutuutena näemme 26.1. ensi-iltansa saava Nina Viitamäen koreografioima tanssiteos Seinää tuijottavat naiset. Tanssijat Nina Viitamäki ja Satu Rekola lupaavat irrottaa katsojat arjen odotuksista ja kutsuvat kanssaan mielikuvitusmaailmaan. Esitykset 26.-28.1.2021.

Odotettu jalkapallonäytelmä Aika meidän tullut on saa ensi-iltansa 2.2. Esityksen on ohjannut Ekata Theatren Erika Eva. Epätoivonkin ylittävästä ystävyydestä kertova esitys ottaa vahvasti kantaa turvapaikkapolitiikkaan. Esitykset 2.-10.2.2021.

Lain§uojattomat Warm Up -tapahtumaa vietetään 12.–14.2. KokoTeatteri on kutsunut jälleen kylään Teatterikeskuksen jäsenryhmiä juhlistamaan yhdessä vapaiden ammattiteattereiden Lain§uojattomat -festivaalia talvisen Warm Upin merkeissä. Viikonlopun aikana näemme Teatteri Siperian Vähemmän ihminen, Teatteri Vanha Jukon Juko(lan) seitsemän veljestä, Rakastajat-teatterin Everstinnan sekä Teatteri Quo Vadiksen Ai ai ai. Teatteri Quo Vadiksen syyllisyydentuntoa ja siitä riisuutumista käsittelevä seremoniallinen teos Ai ai ai nähdään vielä kolmesti tapahtuman jälkeen 16.-18.2.2021.

KokoTeatterin yleisötyötä luotsaava Katimari Niskala nostaa 23.2. lavalle oman liikkeellisen sooloteoksensa Jacques, Bob & Me. Teos esittelee kolme erilaista näkökulmaa liikkeeseen lavalla. Esitys käy läpi Jacques Lecoqin ja Robert Wilsonin liiketekniikoita, sekä asettaa Katimarin oman näkökulman hänen oppi-isiensä rinnalle. Esityksen rinnalle Niskala on luonut workshopin, jossa jaetaan oppeja kyseisistä tekniikoista. Esitykset 23.-26.2.2021.

Vierailevina uutuuksina KokoTeatterilla nähdään Jenni Janakan Röyhkeyskoulu: Kuka mun päässä puhuu, joka nähdään 12.3.-20.3. Vierailuna nähdään myös OSIRIS teatterin Naisen Peili 16.-17.3., jossa ammattitaiteilijat valmistavat oman taiteenalansa luomisprosessin kautta muotokuvia yhteiskunnan katveessa elävistä, eri kulttuureissa kasvaneista naisista. Koreografi Ari Numminen tuo lavalle tanssiteoksen Kohti Orlandoa 21.3., joka on viimeistelemätön vaellus maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla, keskeneräinen kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio, joka kurkottaa uudestisyntymän lohdullisiin mahdollisuuksiin.

7.-18.4. näemme Alpo Aaltokoski Companyn Kuusi kuvaa kuolemasta -tanssiteoksen osat 3-5, jossa luopumisen ja menetyksen teemoja lähestytään iän merkitysten ja sukupolvien yli kantavan muistin näkökulmista. Lavalla upeat Marjo Kuusela, Tuovi Rantanen ja Johanna Ikola. Lassi Alhorinteen Kymmenen kohtausta kirkossa nähdään 20.-21.4. Teos perustuu pappi Kai Sadinmaan tuotantoon sekä elämään.

Loiske Ensemblen Vahva ja hellä -teos käsittelee tanssin ja musiikin keinoin vahvuuden, hellyyden, voiman ja haurauden kokemusta läpi elämän ja sen ääripäissä. Esitykset 2.-4.5. Kevään päätteeksi näemme Jouni Bäckströmin teoksen Supermies 25.-28.5., joka on autofiktioesitys ruuhkavuosia elävän taiteilijaisän monista rooleista ja niihin liittyvistä kipuiluista.

Ohjelmistossa jatkaa Aktivistinäytelmä 3:n lisäksi useat kestosuosikit. Timo Tuominen valloittaa jälleen Toivechansonkonsertin merkeissä 16.1. ja 27.2. Myös improvisaatioteatteri Vendetta jatkaa kahdella lisäesityksellä Korruptoituneiden mielten jumppa 17.1. ja 7.2. Kirsi Liimataisen Jos minä puhuisin sinulle saa niinikään toivotun lisäesityskauden 2.-21.3.2021.

Osta liput

Tutustu ohjelmistoon

Varaukset: bookings@kokoteatteri.fi