fbpx
KokoTeatteri Hämeentie 3,

Vierailu: ELÄMÄN RAJALLA

22.11. Klo 14:00

Esitykset Koko Teatterissa

  • 22.11. Klo 14:00
  • 22.11. Klo 18:00
Osta lippu

Liput 29,50 / 21,50

Vahvasti musiikillinen esitys pohjautuen sairaalamuusikon kokemuksiin ja kohtaamisiin saattohoidon parissa.

Mitä elämän ja kuoleman rajalla oleva ihminen tarvitsee?

Sairaalamuusikko Anna Brummer on toiminut viisi vuotta freelance  sairaalamuusikkona Terhokodissa ja Suursuon sairaalassa (saattohoidon ja  palliatiivisen hoidon osastoilla) Helsingissä. Hän lähestyy kuoleman ja luopumisen  tematiikkaa sairaalamuusikon näkökulmasta. Esitys perustuu hänen kokemuksiinsa ja potilaiden kohtaamisesta.

Jaana Taskinen on ohjannut kokemusten pohjalta vahvasti musiikillisen esityksen  jossa Anna Brummer esittää itseään ja näyttelijä Helena Ryti esittää kaikki muut  roolit.

Esityksen kesto on 45 min.

Klo 14.00 alkavan esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus jäädä keskustelemaan esityksen herättämistä ajatuksista, kokemuksista ja tunnelmista. Keskustelun vetäjänä toimii toimittaja Heimo Hatakka.

Anna Brummer on kiinnostunut musiikin merkityksestä ja sen mahdollisuuksista vakavasti sairastuneiden oirehoidossa (palliatiivinen hoito) ja työskentelee sairaalamuusikkona Helsingin Suursuon sairaalassa sekä Terhokodissa. Koulutukseltaan hän on musiikkipedagogi, kirkkomuusikko sekä laulunopettaja. Kuolema panee ihmisen asiat tärkeysjärjestykseen, ja siksi sen äärellä on mielenkiintoista työskennellä.

Helena Ryti on näyttelijä, ohjaaja ja teatteripedagogi (TeM). Freelancerina hän työskentelee sote-sektorilla erilaisissa yhteisöissä sekä erityisryhmien esim. mielenterveystoipujien kanssa. Teatterintekijänä hänelle on tärkeää prosessit, joiden avulla nostetaan esille vaiettuja asioita sekä tarinat, jotka antavat äänen prosessiin osallistujille.

Jaana Taskinen on koulutukseltaan teatteriohjaaja ja opettaja (TeM). Hän on Q-teatterin yleisötyön, Nuorten Teatterin sekä Tarinateatteri Hyvän Kätilön perustaja ja toiminnanjohtaja, joka on työskennellyt Q-teatterissa vuodesta 2004 lähtien.

Heimo Hatakka on kokenut toimittaja, joka työskentelee nykyään ET-lehdessä. Hänet tunnetaan myös laulujen sanoittajana ja tietokirjojen kirjoittajana. Hän harrastaa esseisti Juhani Rekolan elämäntyön tutkimista ja on toimittanut Juhani Rekolan kolme postuumia teosta: Irlantilainen päiväkirja, Herääminen pimeään ja Kirkas mystiikka.

Työryhmä: 
Esiintyjät: sairaalamuusikko Anna Brummer ja näyttelijä Helena Ryti
Ohjaaja: Jaana Taskinen
Teksti: työryhmä

Kuvat: Antti Haanpää, Pate Pesonius
Tuotanto: Anna Brummer ja työryhmä
Esitys vierailee KokoTeatterissa.