fbpx
KokoTeatteri Hämeentie 3, 00530 Helsinki

Isän jälki – Kollaan kenttäpapin tarina

12.1.- 14.1. Klo 19:00

Esitykset Koko Teatterissa

  • 12.1. Klo 19:00
  • 13.1. Klo 19:00
  • 14.1. Klo 17:00
Osta lippu

Liput 27 / 19

“Kollaa kesti, entä me?”

Näytelmässä seurataan mieheksi kasvamisen vaiheita satavuotiaassa Suomessa nuoren kenttäpapin Jorma Heiskasen tarinan kautta. Heiskanen osallistui talvisotaan juuri papiksi valmistumisensa jälkeen ja joutui toimimaan ikätoveriensa henkisenä isänä ja sielunpaimenena olosuhteissa , jotka olivat vastavalmistuneelle teologille täysin poikkeuksellisia. Heiskanen kirjoitti kokemuksistaan kirjan heti sodan jälkeen. Hän katosi jatkosodan alussa kesäkuussa 1941.

Näytelmä pohtii suomalaista mieskuvaa ja kysyy rakentaako historia tulevaisuuttamme ja onko nykypäivän nuorilla miehillä ja isillä mahdollisuutta ja halua muuttaa sitä. Voiko sotien aiheuttaman taakkasiirtymän katkaista, ennen kuin traumat haamuistuvat ja niiden alkuperäinen syy häviää? Miten murtaa vaikenemisen ketju nykyhetkessä? Miten olla lapselle vanhempi vailla omaa kokemusta isyydestä?

Espoon Kaupunginteatterissa kantaesityksensä saavan monologin on dramatisoinut Marjo Heiskasen Kollaan kenttäpapin tarina -teoksen pohjalta Riku J. Korhonen. Espoon esityksien jälkeen teos siirtyy KokoTeatteriin.

 

näyttämöllä Riku J. Korhonen

ohjaus Sakari Kirjavainen

äänisuunnittelu Janne Auvinen

Näytelmä sisältää otteita myös teoksista:

Jorma Heiskanen; Kenttäpappina Kollaalla, Erkki Palolampi; Kollaa kestää.

kuva6

 

L1060517

Esitys on osa Suomi 100 -ohjelmaa.