fbpx
,

Kuolema korjaa univelat vierailee Kanneltalolla ja New Yorkissa

24.10.- 7.11. Klo 18:00 - 20:00

Osta lippu

Liput 13/9 €

Minna Puolannon palkittu monologi kertoo äidistä, joka ei nuku. Hän tyydyttää kolmen pienen lapsensa ja miehensä tarpeita ympäri vuorokauden. Kurahousut, tunteet, vuorokaudenajat ja ajatukset sotkeutuvat ja hukkaavat hahmonsa.

Esitykset Kanneltalolla 6. ja 7.11 klo 18.

Vierailu United Solo Theatre Festival 24.10.2014 Studio Theatre At Theatre Row, New York,
Mistä voi tietää, milloin on torstai? Miksi mies suuttuu, jos sen suuhun tunkee tutin? Entä mitä pitää tehdä, kun on kaatanut vettä mikron tuuletusaukosta sisään?

Puolannon itsensä kirjoittama monologi käsittelee äitiyden ja vanhemmuuden haasteita väsymyksen, riittämättömyyden ja kohtuuttomuuden teemojen kautta. Hänen omakohtaiset kokemukset saivat hänet tarttumaan aiheeseen viiden vuoden valvomisen jälkeen. Teoksessaan hän antaa itselleen ja katsojille mahdollisuuden nauraa arjesta nouseville koomisille sattumuksille. Vuosikausien valvominen kärjistää tilanteet äärimmilleen.

Esitys on suunnattu niille, jotka elävät lapsiperheen arkea tai ovat tekemisissä sellaisen kanssa, sekä niille, jotka eivät tiedä siitä mitään. Teos käsittelee teemojaan ehdottoman tosissaan ja kärjistäen. Näin syntyy komedia rankasta aiheesta. Kuolema korjaa univelat, mutta nauru pidentää ikää.

“Äiti rakastaa teitä yli kaiken!”

Esitys sisältää teatteria, tanssia, miimiä, live musiikkia, videoprojisointeja, urheilua ja seksiä.

Kuolema korjaa univelat tuli ensi-iltaan KokoTeatterissa 2010 ja sitä on esitetty sen jälkeen yhteensä 40 kertaa. Esitys on vieraillut ulkomailla kolmasti, Liettuassa, Virossa ja Israelissa. Seuraava ulkomaanvierailu on sovittu United Solo -festivaalille New Yorkiiin 24.10.2014.

Esitys on palkittu kahdesti kansainvälisillä festivaaleilla, The Pärnu Fringe Festival Award 2013 Monomaffia-festivaalilla Virossa ja 3. palkinto MonoBaltija -festivaalilla 2012 Liettuassa.

Puolanto on kirjoittanut monologinsa myös kuunnelmaksi ja sen ensiesitys on Ylen Radioteatterissa 11.5.2014. Kuunnelman on ohjannut Juha Luukkonen.

Kuolema korjaa univelat -työryhmä:

Käsikirjoitus ja roolissa: Minna Puolanto
Ohjaus: Anna Veijalainen
Muusiikko ja musiikkidramaturgia: Timo Hirvonen
Lavastus ja valosuunnittelu: Max Wikström
Äänisuunnittelu: Juha Tuisku
Kesto 60 min, ei väliaikaa
Ikäsuositus: ei alle 12-vuotiaille

Sleeping is for the dead is a tragicomedy of a mother who is needed by her three little children and her husband day and night and never sleeps.

The monologue is about a day in her life. Her exhaustion is full of comedy. Her husband Jaska does his best to support her, but she is unable to accept help from anyone. Despite her exhaustion she wants to take care of everything and keeps on going.

Dungarees, emotions, diapers, times of day and thoughts lose their shape. How can you tell it’s Thursday? Why does your husband get angry when you put a pacifier in his mouth? How can you remember whose turn it is to push the button in the elevator today? And what should you do when you have poured water into the vent of the microwave?

“Mommy loves you all more than anything!”

The performance is physical theatre and includes a great deal of dance, mime and other physical expression which supports the text. The live music expressing the mother’s inside world, other members of the family and the situations in which she finds herself also plays an important role.

Written and performed by: Minna Puolanto

Directed by: Anna Veijalainen

Musician and music dramaturgy: Timo Hirvonen

Lighting and set design: Max Wikström

Sound design: Juha Tuisku

Photos: Terhi Kokkonen, Johanna Onnismaa and Jyrki Valkama