fbpx
,

Kuolema korjaa univelat vierailee Pärnussa

15.8.

Minna Puolannon suosittu yhden naisen monologi – KUOLEMA KORJAA UNiVELAT – vierailee Pärnussa Monomaffia -teatterifestivaaleilla 15.8.2013!

Minna Puolannon yhden naisen teatteriesitys kertoo äidistä, joka ei nuku. Hän tyydyttää toisten tarpeita ympäri vuorokauden, ympärivuotisesti. Kurahousut, tunteet, vuorokaudenajat ja ajatukset sotkeutuvat ja hukkaavat hahmonsa. Mistä voi tietää, milloin on torstai? Miksi mies suuttuu, jos sen suuhun tunkee tutin? Entä mitä pitää tehdä, kun on kaatanut vettä mikron tuuletusaukosta sisään? Missä tulee raja vastaan?

“Äiti rakastaa teitä yli kaiken!”

Puolannon käsikirjoittama teos käsittelee äitiyden ja vanhemmuuden haasteita väsymyksen, riittämättömyyden ja kohtuuttomuuden teemojen kautta. Kotona tehtävä, usein äitien tekemä työ, jää piiloon, eikä saa ansaitsemaansa arvoa yhteiskunnassa. Puolannon omakohtaiset kokemukset saivat hänet tarttumaan aiheeseen viiden vuoden valvomisen jälkeen. Teoksessaan hän antaa itselleen ja katsojille mahdollisuuden nauraa arjesta nouseville koomisille sattumuksille.

Vuosikausien valvominen kärjistää tilanteet äärimmilleen. Väsyneenä tuen hakeminen ja löytäminen ei ole helppoa. Kaikilla ei ole isovanhempia ja muuta verkostoa tukenaan. Teos on suunnattu niille, jotka elävät lapsiperheen arkea tai ovat tekemisissä sellaisen kanssa, sekä niille, jotka eivät tiedä siitä mitään. Se voi myös toimia vertaistukena pienten lasten vanhemmille, jotka kamppailevat äärimmäisen väsymyksen kanssa. Teos käsittelee teemojaan ehdottoman tosissaan ja kärjistäen. Näin syntyy komedia rankasta aiheesta. Kuolema korjaa univelat, mutta nauru pidentää ikää.

Käsikirjoitus: Minna Puolanto

Ohjaus: Anna Veijalainen

Esiintyjät: Minna Puolanto ja Timo Hirvonen

Musiikki: Timo Hirvonen

Lavastus ja valosuunnittelu: Max Wikström

Äänitehosteet: Juha Tuisku

Tuotanto: KokoTeatteri

 

Kantaesitys: 8.12.2010
Esitykset joulukuussa: 10/11/15/17.
Esitykset tammikuussa: 11/12/14.
Kaikki esitykset klo 19

Lisäesitykset 2011
huhtikuussa: 15/19/20/26/27/29.
toukokuussa: 4/7/10/11/13/17/18/20/24/25/27

Lisäesitykset 2012
KokoTeatterissa 2/3/4.4.2012

Esitys on lisäksi vieraillut Kajaanin runoviikoilla, Tampereen Teatterikesän off-ohjelmistossa, Lahdessa Teatteri Vanha Jukossa, Porissa Lain§uojattomat festivaaleilla sekä teatterifestivaaleilla Liettuassa.