fbpx
Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot
,

LAIN§UOJATTOMIEN JATKOT 2021

8.6.- 12.6. Klo 19:00 - 19:00

Osta lippu

Liput 29,50 / 24,50 / 19

Teatterifestivaali Lainsuojattomat – jatkot

KokoTeatteri on kutsunut jälleen kylään Teatterikeskuksen jäsenryhmiä juhlistamaan yhdessä vapaiden ammattiteattereiden Lainsuojattomat -festivaalia kesäisten jatkojen merkeissä.

Lainsuojattomat-festivaali järjestetään vuosittain Porissa ja festivaalin järjestelyjen takana on porilainen Rakastajat-teatteri. KokoTeatteri oli yli 20 vuotta sitten yksi Lainsuojattomat-festivaalin perustajajäsenteattereista. Lainsuojattomat jatkot esittelevät upean kokoelman esitystärppejä. 

Kaikki esitykset nähdään KokoTeatterin suuressa teatterisalissa. Katso vaikka jokainen esitys tai valikoi joukosta suosikkisi. Tällaista mahdollisuutta päivittää itsensä kotimaisesta esittävän taiteen tarjonnasta ei kannata jättää välistä! 

Ohjelmistossa nähdään tänä vuonna monologeja, puheteatteria, musiikkiteatteria sekä lukudraamaa. Esitysten lisäksi on mahdollista tutustua ryhmien ohjelmistoihin. 

Hinnat:

Liput esityksiin 29,50€ / 24,50€ / 19€
Lippuja saa myös ovelta, jos lippuja on vielä jäljellä.

Kiinnostaako useampi esitys?
2 esitystä: -2€ lippujen yhteissummasta
3 esitystä: -4€ lippujen yhteisummasta
4 esitystä: -6€ lippujen yhteissummasta
5 esitystä: -10€ lippujen yhteissummasta
Kaikki 6 esitystä: -15€ lippujen yhteissummasta

(Teatteri Quo Vadiksen esitykseen ei voi ostaa yhteislippua)

Liput useampaan esitykseen varataan osoitteesta bookings@kokoteatteri.fi.
Alennusta ei voi lunastaa Tiketin kautta.
Kaikki varaamasi liput tulee lunastaa tullessasi ensimmäiseen esitykseen johon olet lipun varannut.

 


8.6.2021 klo 19:00

KokoTeatteri
Aktivistinäytelmä 3

Esitystallenne on ostettavissa ja katsottavissa 12.6. klo 23.59 asti. Striimiliput ovat myynnissä Tiketin palvelussa á 12,70€. 

KokoTeatterin syksyn 2020 pääteos nähdään vielä kerran Lainsuojattomat jatkoilla. Helena Kallion Aktivistinäytelmä 3 on aktivistitrilogian itsenäinen päätösosa. Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme? Lavalla nähdään Tukholman Dramatenissa aikaisemmin esiintynyt Tuuli Heinonen, musiikista vastaava ja muun muassa Elifantree-yhtyeessä vaikuttava Anni Elif Egecioglu sekä KokoTeatterin Anna Veijalainen. Kesto n. 2h 40min. Sisältää väliajan. Lisätietoja esityksestä: kokoteatteri.fi

Aktivistinäytelmä 3:n esitystallenne on ostettavissa ja katsottavissa 12.6. klo 23.59 asti. Striimiliput ovat myynnissä Tiketin palvelussa á 12,70€.

Osta liput tästä


9.6.2021 klo 19:00

KokoTeatteri
Sisäinen linna – Tanssiva luento 1500-luvun naismystikon elämäntyöstä

Teos on matka Àvilan Teresan elämään (1515 – 1582) Inkvisition hallitsemassa Espanjassa, jossa naisten ihmisarvo oli varsin mitätön. Poikkeuksellisen lahjakas Teresa valitsi nunnan elämän ja päätyi monien vaiheiden kautta kirkon merkittäväksi opettajaksi, jonka kirjoittamia kirjoja on käännetty useille kielille, lukuisin painosmäärin. Hänen pääteostaan; Sisäinen Linna pidetään edelleen yhtenä kristillisen mystiikan merkittävimmistä teoksista. Ávilan Teresan merkittävin saavutus omana aikanaan oli naisten oikeus äänettömään rukoukseen – uskon hiljainen vallankumous. Tanssiteos sisältää runsaasti Teresan tekstejä, joissa nykylukijankin silmin on poikkeuksellisen syvä suhde kehollisuuteen, sensuaalisuuteeen ja seksuaalisuuteen.

Kuulusan mystikon elämäntarinan lisäksi katsoja pääsee teoksen kautta tutustumaan kristillisen mystiikan syvälliseen suuntaukseen; sielumme seitsemään asuntoon sisäisessä linnassamme. Kesto: n. 45min. Koreografia, konsepti ja tanssi: Metsälintu Pahkin. Lisätietoja esityksestä: kokoteatteri.fi

Osta liput tästä


10.6.2021 klo 19:00

Teatteri Vanha Juko
Juko(lan) seitsemän veljestä

Juko(lan) seitsemän veljestä on tragikomedia siitä, kuinka pitäisi tarttua toimeen ja oppia soittamaan A, B ja C – vieläpä mielellään yhdessä. Mutta mikä neuvoksi, kun oikeastaan haluaisi vain mennä metsään, nukkua makeasti kuin oravainen ja kuulla vielä kerran sen ihanan laulun, jossa lauletaan ”rakasta minua nyt, kun kaikki muut ovat menneet”? Kaiken lisäksi ainoa kuusiokulma-avain vaikuttaisi olevan hukassa ja kolmen aineksen uunipastakin voi ilmeisesti syttyä tuleen. Metsästä puhumattakaan. Esitys on Teatteri Vanhan Jukon 25-vuotisjuhlanäytelmä sekä osa teatterin kolmivuotista Muutos-otsikon alla kulkevaa ohjelmistokautta. 

Osta liput tästä


11.6.2021 klo 19:00

TEHDAS Teatteri
The Unmentionable – Sanoinkuvaamatonta leluteatteria

The Unmentionable on Niina Lindroosin sooloteos ja leluteatteriesitys, joka on inspiroitunut ranskalaisen valokuvaajan ja taidemaalarin Dora Maarin (1907-1997) taiteesta. Teoksen lähtökohtana on Dora Maarin ottamien surrealististen valokuvien nukketeatterillisuus – kuvien tilanteet, tilat ja hahmot johdattavat kohti sanoinkuvaamatonta. Mitä on jäänyt rajauksen ulkopuolelle? Mitä tapahtuu ennen ja jälkeen hetken, joka on vangittu valokuvaan?

The Unmentionable katsoo tarkkanäköisesti Dora Maarin taideteoksia lähestyen niitä ihaillen, leikitellen ja niiden maailmaan intohimoisesti sukeltaen. Esityksen keskiössä on sekä melankolia että kutkuttava arvoituksen tunne, jotka luovat myös Dora Maarin töihin niille ominaisen latauksen. Teos kumartaa Dora Maarin taidetta, mutta luo nykynukketeatterin keinoin oman itsenäisen, selittämättömän todellisuutensa. Ikäsuositus 13+. Kesto n. 60min. Ohjaus ja dramaturgia: Niina Lindroos ja Elina Sarno. Esiintyminen ja nukenrakennus: Niina Lindroos.
Lisätietoja esityksestä: tehdasteatteri.fi 

Osta liput tästä


12.6.2021 klo 14:00

Yksinkertaisten sielujen peiliKokoTeatteri
Lukudraama: Marquerite Poreten elämä ja kirjoitukset
Lukudraama tapahtuu KokoTeatterin alakerran kulttuurikahvilassa, vapaaehtoinen pääsymaksu. Ilmoittautuminen vaaditaan: bookings(a)KokoTeatteri.fi 

Käsikirjoitus: Metsälintu Pahkin
Käsikirjoituksessa aitoja katkelmia Marguerite Poreten (synt. n. 1250 – kuoli roviolla Inkvision toimesta 1.6.1310) teoksesta; Yksinkertaisen sielujen peili sekä kolmiosainen tarina Marqueriten elämästä ja kuolemaan johtaneesta oikeudenkäynnistä. Kukaan keskiajan naismystikoista ei haastanut aikansa kirkkoa ja sen stereotypisia uskonkäsityksiä enemmän kuin pohjoisen Ranskan alueella vaikuttanut Marguerite Porete. Se vei hänet lopulta roviolle harhaoppiseksi tuomittuna 1.6.1310. Kesto: n.45  minuuttia.

Lukijat: Helena Kallio, Jonna Järnefelt, Anu Sinisalo, Anna Veijalainen ja Metsälintu Pahkinen


12.6.2021 klo 19:00

Rakastajat-teatteri: EverstinnaRakastajat-teatteri
Everstinna

Rosa Liksomin samannimiseen romaaniin (Like 2017) perustuva näytelmä Everstinna kuvaa päähenkilönsä elämää nuoresta tytöstä aina vanhuuden päiviin asti. Vihan ja koston ilmapiirin keskellä syntyy kaipuu yksinkertaisempaan maailmaan ja vahvaan johtajaan. Everstinnan maailmassa tilanne kärjistyy niin kotielämässä kuin poliittisesti. Värikkään ja vaiherikkaan elämän elänyt nainen avaa vaiheitaan muistinsa syövereistä pitkän vaikenemisen jälkeen. Fanaattisin vaihe sijoittuu sotien väliseen Suomeen ja Lappiin. Ensin ihailtiin Saksaa, kohta jo natsismia. Muualla tapahtuneet hirveydet koettiin ensin kaukaiseksi, mutta raakuuteen tottui nopeasti ja jakamaton ihmisarvo unohtui.

Järisyttävä tarina etenee kiihkeää tahtia isänmaallisuudesta fasismiin ja nuoren tytön ihastuksesta henkisen ja fyysisen väkivallan värittämään perhehelvettiin. Matka vaarallisille vesille on kiehtova ja intohimoinen, matka takaisin taas pitkä ja kivulias. Monologi on myös kuvaus siitä, miten nopeasti arvojen koveneminen, pettymykset, vihapuhe ja epävarmuus voivat johtaa yksilön ja yhteisöjen radikalisoitumiseen. Samalla se on eräänlainen vastustuspuhe vaikenemiselle sekä rakkauden, seksuaalisuuden, intohimon, luonnon ja sen kauneuden sekä toivon ylistys.

Osta liput tästä