fbpx
,

LIIKEELLÄ MARRASKUUSSA FESTIVAALI: Forecasting

17.6.- 18.6. Klo 19:00 - 21:00

Esitykset Koko Teatterissa

  • 17.6. Klo 19:00
  • 18.6. Klo 19:00
Osta lippu

Liput 25€ / 15€

Giuseppe Chico & Barbara Matijević
Forecasting

Silmiemme eteen avautuu huimaava todellisuuden ja videoiden muodostama hybridikokemus. Yksin kannettavan tietokoneen kanssa näyttämöllä liikkuva Barbara Matijević muokkaa kehonsa saumattomaksi jatkeeksi anonyymien YouTube-videoiden kaksiulotteiselle maailmalle. Teoksessaan Forecasting Giuseppe Chico ja Barbara Matijević pysäyttävän ajan kahden rinnakkaisen ulottuvuuden välille, fyysisen ja ruuduntakaisen todellisuuden rajalle. Teos muodostaa kiehtovan ja humoristisen, ajan ja tilan rajat ylittävän dialogin ja haastaa ajattelemaan, miten teknologia vaikuttaa aisteihimme ollen läsnä sekä suhteessamme objekteihin, liikkeeseen että nykyhetkeen. Chico ja Matijevic tutkivat työssään teatterin ja esitysten merkitystä elämäämme, jota uudet “mielen työkalut” kuten internet muuttavat perusteellisesti. Forecasting-teoksellaan tekijät haluavat kiinnittää huomiota digitaalisten työkalujen jatkuvasti kasvavaan merkitykseen kollektiivisen mielikuvituksen ja itsen rakennusvälineinä. Teos on vastaanottanut arvostelijaraadin erityispalkinnon maineikkailla MESS-teatterifestivaaleilla Sarajevossa Bosnia-Herzegovinassa vuonna 2016.

Barbara Matijević

Matijević syntyi Našicessa Kroatiassa vuonna 1978. Hän opiskeli kirjallisuutta Zagrebin yliopistossa ja tanssia yliopistossa sekä tanssia Yhdysvalloissa ja Kilina Cremona johdolla Zagrebissa. Matijević on työskennellyt Bojan Jablanovecin, Bruno Marinin, David Hernandezin, TRAFIK:in ja Joris Lacosten kanssa, sekä tehnyt yhteistyötä Boris Charmatzin kanssa Bocal-projektissa. Matijević on opettanut tanssia Osijekin kansallisessa tanssikonservatoriossa Kroatiassa. Giuseppe Chicon kanssa hän on työskennellyt vuodesta 2008 lähtien. Matijević asuu Zagrebissa, Kroatiassa.

Giuseppe Chico

Chico syntyi Barissa, Italiassa vuonna 1974. Hän opiskeli muinaisia kieliä ja aloitti työt teatterissa hyvin nuorena Abeliano-teatterissa Tina Tempestan johdolla sekä Robert McNeerin johdolla Kismet-teatterissa. Hän myös työskenteli lavastaja Paolo Baronille. Opiskeltuaan teatteria Roomassa ja Milanossa, Chico muutti vuonna 2000 Pariisiin ja aloitti nykytanssiopinnot Joao Fiadeiron, Vera Monteron, Julyen Hamiltonin, Mark Tompkinsin, Vera Orlockin, Pooh Kayen, KJ Holmesin ja Olivier Bessoninin kanssa. Useiden vuosien ajan hän esiintyi yhdessä Mille Plateaux Associés -ryhmän kanssa. Hän on tehnyt yhteistyötä George Appaixin ja Joris Lacosten kanssa. Chico asuu Pariisissa, Ranskassa.

Konsepti: Giuseppe Chico ja Barbara Matijević
Esiintyjä: Barbara Matijević
Video: Giuseppe Chico
Ääni: Viktor Krasnic
Patch Max: Niccolo Gallio
Tuotanto: Kaaitheater, Bryssel, Belgia
Osatuotanto: UOVO, Milano, Italia
Vastaava tuottaja: 1er stratagème ja De facto
Tukijat: DRAC Ile de France, Kroatian kulttuuriministeriö, Zagrebin kaupunki, Institut francais, Beaumarchais-SACD, PACT Zollverein ja Caos/Festival Terni (residenssiohjelma).
Kiitos: Marie Roche/Grand Ensemble (yhteistyöstä) ja Rostan Chentouf (projektinjohtamisesta)

Kesto n. 50 min

Esitysvierailua tukee: TelepART/ Institut finlandais ja Institut Français de Finlande.
Esityksiin myydään vain rajoitusten mukainen 10hlön yleisö.

Osta liput festivaalin verkkokaupasta:

17.6. klo 19
18.6. klo 19

Esitys on osa Liikkeellä marraskuussa -festivaalin Jälkiä marraskuustakokonaisuutta. Marraskuinen festivaali levittäytyy poikkeuksellisesti perinteisestä ajankohdastaan kesään14.-20.6.2021. Lisätietoja: www.liikkeellamarraskuussa.fi.

The performance is part of Moving in November festival’s Traces from Novemberprogram. Regularly a festival set in November, now spills over continuing into Summer on June 14thto 20th. More information: www.movinginnovember.fi.