fbpx
Aktivistinäytelmä 3 saa ensi-iltansa Kokoteatterissa
,

Lisäesitykset: Aktivistinäytelmä 3

2.6.- 8.6. Klo 19:00 - 14:00

Esitykset Koko Teatterissa

  • 2.6. Klo 19:00
  • 3.6. Klo 19:00
  • 4.6. Klo 19:00
  • 5.6. Klo 14:00
  • 8.6. Klo 19:00
Osta lippu

Aktivistinäytelmä 3 keräsi syksyllä lähes loppuunmyydyn esityskauden. Nyt aktivistit tekevät odotetun paluun. Lavalla taituroivat upeat Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen ja Anna Veijalainen. Esitykset KokoTeatterissa 2.6.-5.6. Paikan päällä huolehdimme turvallisuusmääräyksistä.

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

Aktivistinäytelmä 3
Ke 2.6. klo 19 (live&striimi)
To 3.6. klo 19 (live&striimi)
Pe 4.6. klo 19 (live&striimi)
La 5.6. klo 14 (live&striimi)
Ti 8.6. klo 19 (live)

Neljä ensimmäistä esitystä 2.-5.6. striimataan Tiketin palvelun kautta, joten voit nauttia näistä esityksistä myös kotisohvalta käsin omalta päätelaitteeltasi. Liput ovat myynnissä jo nyt. Striimilipun hinta on 12,70€. Klikkaa tästä päästäksesi lippukauppaan.
Aktivistitrilogian viimeisen teoksen kirjoitusprosessi on ollut polveileva, inspiroiva ja myös erityisen haastava – “mehän painimme yhä näiden samojen ihmisarvoisen elämän ja elinkelpoisen maailman tulevaisuuden kysymysten kanssa, joiden puolesta päähenkilömme ovat antaneet kaikkensa”, Helena sanoo. Kallion kynästä lähtevä teksti on fyysistä ja rytmistä – näytelmän päähenkilöiden puheenvuorot peilautuvat edelläkävijöiden kohtaloista lähihistorian tapahtumiin ja riipaisevan ajankohtaisesti myös Black Lives Matter -liikkeeseen.
Lavalla nähdään Tukholman Dramatenissa aikaisemmin esiintynyt Tuuli Heinonen, musiikista vastaava ja muun muassa Elifantree-yhtyeessä vaikuttava Anni Elif Egecioglu sekä KokoTeatterin Anna Veijalainen. KokoTeatterissa nähdyn trilogian aiemmat osat ovat Lipusta revitty tähti (2009) ja Tanssiva Agitaattori (2018).
Kantaesitys 25.9.2020
Huom! Esityksessä käytetään vilkkuvia valoja.
”Kelatkaa, miten Mamie Tillistä tuli aktivisti… Hei mitä tämä Ulrike oikeen kirjotteli ennen kuin hän radikalisoitui? Mikä sen aikaansa edellä hyönteismyrkkyjä vastustavan naisen siis sen meribiologin nimi olikaan? Tiedätkö, kuinka aktivistit löysivät oman äänensä?
Entä sinä? Miten sinä löysit oman äänesi?”
Käsikirjoitus ja ohjaus: Helena Kallio
Rooleissa: Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen, Anna Veijalainen
Videolla esiintyvät: Anna Veijalainen, Helena Kallio ja Kaisla Löyttyjärvi
Esitysavustajat: Lempi Hirvonen, Sini Salo ja Mirva Voutilainen
Musiikki: Anni Elif Egecioglu
Valosuunnittelu: June Horton-White
Pukusuunnittelu ja -ompelu: Virve Karoliina Balk
Koreografia: Anna Veijalainen
Pukija: Sini Salo, Mirva Voutilainen
Äänitys ja -operointi: Aapo Nieminen
Valokuvaus, videotuotanto, stream-ohjaus: Heidi Bergström
Video-operointi: Justus Mättö
Graafinen suunnittelu: Heidi Bergström
Tiedotus ja markkinointi: Sini Salo
Kesto n. 2h 40min. Sisältää väliajan.
Aktivistinäytelmä 3 on Helena Kallion ja KokoTeatterin aktivistinäytelmätrilogian kolmas teos. Aikaisemmat näytelmät ovat olleet Lipusta revitty tähti (kirjoittajina Helena Kallio, Heikki Kujanpää, Jussi Nikkilä ja Anna Veijalainen) sekä Tanssiva agitaattori (Helena Kallio). Alla olevilla videoilla ohjaaja Helena Kallio ja näyttelijä Kaisla Löyttyjärvi kertovat rooleistaan.

Tee leikkimielinen testi ja selvitä, kuka aktivisti olet?