fbpx
, Pori

Miss Barbara – ihmiskauppamusikaali “Greatest Hits” KokoTeatterilla ja Lain§uojattomat vierailu

28.8.- 7.9.

Esitykset Koko Teatterissa

  • 28.8. Klo 19:00
  • 30.8. Klo 19:00
  • 6.9. Klo 19:00

Liput 15 / 10 €

Huhtikuussa 2013 ensi-iltansa saanut Miss Barbara – ihmiskauppamusikaali oli huima matka Barbaran todellisuuteen. Siellä ihmisarvot ovat käypää valuuttaa ja luonnonvarat loistava sijoitus – niin kauan kuin riistettävää riittää. Anna Veijalaisen esittämä Miss Barbara syrji tasapuolisesti ja kuohi kovakouraisesti. Ja nyt hän on palannut! Musikaalin herkkupalat huipun jazztrion jykevällä säestyksellä KokoTeatterissa ja Lainsuojattomat –festivaalilla. Lavalla Anna Veijalainen (laulu), Timo Hirvonen (basso), Jussi Lehtonen (rummut) ja Arttu Takalo (vibrafoni).

Koko Teatterissa

  • 28.8. Klo 19:00
  • 30.8. Klo 19:00
  • 6.9. Klo 19:00

Liput 15 / 10 €

Porin Lain§uojattomat -festivaalilla

7.9.2013 

Vapaa pääsy! Esityksen tarjoaa KulttuuriKulma. Ovet Kulttuurikulmaan aukeavat 1 h ennen esitystä

Tervetuloa maailmanlopun kulutusjuhlapöytään, vielä kerran!

Alkuperäisen esityksen työryhmä:

Esityskonsepti: Maria Oiva, Anna Veijalainen ja Satu Vihavainen
Käsikirjoitus: Maria Oiva ja Anna Veijalainen
Ohjaus: Maria Oiva
Roolissa: Anna Veijalainen
Kapellimestari ja sävellysvastaava: Timo Hirvonen
Bändi: Timo Hirvonen, Jussi Lehtonen ja Arttu Takalo
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Satu Vihavainen
Video- ja valosuunnittelu: Mikko Orpana
Maskeeraus ja valokuvat: Minka Heino
Juliste: Sandra Kimonen
 

 

 

Gratest Hits kritiikkejä Porista:

“…Anna Veijalainen vetää yhden naisen show´nsa komeasti. Parhaimmillaan hän on kuin Voodoo Mama komean jazztrion säestämänä. Tärkeää tässä on juuri se, että Veijalaisen kanssa esiintyvä trio edustaa alansa huippua. Kombinaatio toimii. Näin syntyy jotain uutta…” “Bisnesenkeli Barbaran lauluja”Satakunnan Kansa, Pertti Pitkonen

 

Alkuperäisesityksen kritiikkejä:

”…Räävitön Anna Veijalainen kipinöi musikaalin pääroolissa. Timo Hirvosen luotsaama jazztrio viihdytti erinomaisesti, ja bändin jäsenet olivat olennainen osa itse esitystä…”

– Kirsi Vanhamaa, Kulttuurivihkot, 25.4.2013

 

”…Att storyn onekligen går rundgång ibland kompenseras av mångfalden i rytm, stilgrepp och Veijalainens förmåga att ta scenen i besittning med fräck och självklar auktoritet. Det är hög intensitet genomgående och dessutom har hon en fantastisk uppbackning av föreställningens tre drivna jazzmusiker, Timo Hirvonen, Jussi Lehtonen och Arttu Takalo. I Miss Barbara deltar de allesammans såväl som multiinstrumentalister, sångare och skådespelare och ljudvärlden de trollar fram lotsar oss effektivt genom hela den dramaturgiska bågen, ända från gruvornas mörker till den yttre rymden…”

– Christel Pettersson, Svenska Yle, 19.4.2013

 

”…Veijalainen on ryhmineen luonut kiinnostavan koktailin. Käsikirjoituksessa yhdistyy ajankohtainen, pelottava teema riistosta ja härski ylimielisyys. Tehokeino on toimiva ja satiiri ravisteleva. Kun mukaan otetaan svengaava musiikki, mielenkiintoinen kudos uppoaa alitajuntaan. Kokonaisuudessa Oivan oivaltavalla ohjauksella on suuri merkitys.

Veijalainen kantaa Barbaran roolin komeasti, näyttelijättären kyvyt ovat monipuolisesti käytössä. Viihdyttävyys sulautuu mustaan huumoriin. Esityksestä poistuu pöllämystyneenä. On kuin olisi saanut lämpimän pusun ja kunnon litsarin samaan aikaan. Ja silti puntti vipattaa… Onnea KokoTeatterille!”

– Martti Mäkelä, Skenet -verkkolehti, 11.04.2013

 

”…Kokoteaterns Miss Barbara är en grotesk show som med helknäpp humor, svängig musik och smart lyrik tar tag i det angelägna temat människohandel.

Också om Barbara är en genomrutten typ kan man inget annat än att hänföras av henne när hon snurrar runt i discoljuset eller med sammetslen stämma försöker locka till oetiska köpbeslut. Anna Veijalainen är alldeles underbar, hon har karisma och klös och håller en på kroken hela showen igenom…”

– Isabella Rothberg, HBL, 9.4.2013

 

”…Onko toiset ihmiset mitätöivä Barbara pilakuva? Vai sittenkin tositeatteria meistä, nykypäivän barbaareista?”

– Maria Säkö, HS, 8.4.2013