fbpx
KokoTeatteri Hämeentie 3, 00530 Helsinki

VIERAILU: Missing Amelia Earhart

24.4.- 25.4. Klo 19:00

Esitykset Koko Teatterissa

  • 24.4. Klo 19:00
  • 25.4. Klo 19:00
Osta lippu

Liput 27 / 19

”Never interrupt someone doing what you said couldn’t be done.”

Amelia Earhart on sankari, ilmailun uranuurtaja ja meidän kaikkien esikuva. Vuonna 1937 Amelia Earhart lähti maailmanympärilennolle ja sitten Amelia Earhart katosi, jättäen jälkeensä valtavan, Amelia Earhartin muotoisen aukon.

Merja Pöyhösen nykynukketeatterillinen sooloteos piirtää omalaatuisen henkilökuvan tekijänsä omasta kaksoisolennosta. Ilmava, haikea ja hetkittäin humoristinenkin esitys kulkee kuin esikuvansa Amelia Earhart ikään – rohkeasti omaa polkuaan.

Sielukkaiden nukkehahmojen, taidokkaan nuketuksen ja koskettavan tarinan siivittämänä Missing Amelia Earhart liitää miniatyyritaivaittensa pilvissä, mahdottomaan uskoen ja korkeammalla kuin kukaan koskaan aiemmin.

Esityksen traileri!

Käsikirjoitus, ohjaus, äänisuunnittelu ja esittää: Merja Pöyhönen
Nuket ja lavastus: Heini Maaranen ja Merja Pöyhönen
Musiikki: Tienhaara, Swaying Wires, Eddie Hermoso
Valaisu: Jarkko Forsman
Ääniajo ja äänisuunnittelun assistentti: Hilla Väyrynen

Avainsanat:
Ikäryhmät: 13+
Kielet: suomi
Kesto: 1 h 15 min

Esityksestä kirjoitettu:

”Katsomossa huomaan herkistyväni, huokailevani ja huvittuvani. Välillä pidätän hengitystä. Kun esitys on rakennettu lempeydellä, läsnäololla ja lämmöllä, se vie mennessään kuin varkain. Missing Amelia Earhart saattaakin olla kaunein nukketeatteriesitys, jonka koskaan tulen näkemään.” – Frida Maria Pessi, Turun Sanomat
Lue Turun Sanomien arvio kokonaan!

”Merja Pöyhösen upea nukketeatteriesitys kadonneesta lentäjäsankarista on todellinen urotyö” -Annikki Alku, Demokraatti

Lue Demokraatin arvio kokonaan!

”Such full stage presence in combination with strong actor skills one do not see too often nowadays. … This is the story not only about a woman and pilot but also about hesitation together with strong desire to follow trackless ways. A full energy charge is guaranteed for several days after the play.” -Nur Magazine

Esityksen pressikuvat löytyvät täältä!