fbpx
Studio Hilkka Valtakatu 22, 28100 Pori

Padovalainen Porin Lainsuojattomilla

9.9. Klo 17:00

Liput 25/21/15

KokoTeatterissa keväällä ensi-iltansa saanut Padovalainen lähtee reissuun Poriin, jossa Studio Hilkassa nähdään yksi esitys osana Lainsuojattomat festivaalia. Festivaalin liput varataan ja Rakastajat teatterin toimistolta sähköpostitse osoitteesta info@rakastajat.fi tai Rakastajien Lippulinjasta.

 

Padovalainen eli Kun Johan Padovalainen Amerikan löysi on huikea seikkailu, jossa katsojat pääsevät näyttelijäntyön ja tarinankerronnan siivin niin koskemattoman Amerikan maaperälle kuin vaarallisiin myrskyihin valtamerille sekä hirvittäviin taisteluihin, joiden myötä länsimaista ilosanomaa viedään paratiisiin.

 

Teksti Dario Fo: Kun Johan Padovalainen Amerikan löysi

Käännös: Daniel Katz ja Liisa Ryömä

Näyttelijä: Jarkko Pajunen

Ohjaaja: Anna Veijalainen

Valo- ja videosuunnittelija: Jere Kolehmainen

Äänisuunnittelija: Juha Tuisku

Pukusuunnittelija: Sanja Kangas

Valokuvaaja ja graafinen suunnittelija: Jaakko Vuorenmaa

Esitysvalokuvat: Anna Aalto

Esityksen traileri: Juha Lavonen

 

Padovalainen, Dario Fo, Jarkko Pajunen_6800 Kuva© Anna Aalto, Heasta

Nobel-palkittu Dario Fo kirjoitti tekstin alunperin tilauksesta 1992 Kolumbuksen juhlavuoden kunniaksi. Ainakaan Suomessa tekstiä ei ole vielä yhden näyttelijän voimin kokonaisuudessaan esitetty, ellei sitten Jarkko Pajusen itsensä esittämää teoksen ensimmäistä tulemista lasketa.

Esityksen alkuperäisen version Pajuselle vuonna 1997 ohjasi Erkki Saarela. Tuolloin monologi sai kaksi esitystä, jotka nähtiin Teatteriravintola Kahdessa Kanassa. Esitys valmistui osana Pajusen näyttelijäopintoja Teatterikorkeakoulussa. Esityksen uusi tuleminen on näin ollen osittain jotain vanhaa, ehdottomasti jotakin uutta sekä toivottavasti myös jotakin lainattua ja vaaleansinistä.

Tuotanto: KokoTeatteri ja Teatteri K09

Lue Teatterikärpäsen Puraisuja-blogin arvostelu näytelmästä! http://teatterikarpanen.blogspot.fi/2016/03/padovalainen-kokoteatteri.html

_DSC3088

Esitysoikeudet: Näytelmäkulma / Nordic Drama Corner