fbpx
KokoTeatteri , Helsinki

Pop Slut

23.11.- 19.12.

Esitykset Koko Teatterissa

  • 23.11. Klo 19:00
  • 26.11. Klo 19:00
  • 28.11. Klo 19:00
  • 6.12. Klo 19:00
  • 17.12. Klo 19:00
  • 19.12. Klo 19:00
  • 7.12. Klo 19:00

Liput 22 / 14 €

Huikean suosittu ja loppuunmyyty Pop Slut on estradiviihdettä: korkeita korkoja, näyttäviä kampauksia ja loppuun asti hiottuja laulu- ja tanssinumeroita. Se on myös kuuluisuuden kääntöpuolta, rikkinäisyyttä ja yksinäisyyttä. Pop ikoneina rooleissa loistavat Rosanna Kemppi, Heidi Kirves, Iina Kuustonen, Annika Poijärvi ja Kreeta Salminen.

Kaikki Pop Slut esitykset ovat täyteen varattuja tai loppuunmyytyjä. Esityspäivinä on mahdollista tulla jonottamaan lunastamatta jääneitä lippuja tuntia ennen esitystä. Otamme katsojia sisään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Esityksen kesto on noin 1h 20 min. Esityksessä ei ole väliaikaa.

 

Esityksen maailma sijoittuu kuvitteelliselle klubille, jossa kävijät haaveilevat nähdyksi tulemisesta. He haluavat kokea olevansa hyväksyttyjä ja merkityksellisiä – yökerho edustaa heille kotia ja perhettä. Niin klubilla kuin esityksessäkin katsojakin otetaan mukaan hauskanpitoon.

Pop-klassikoista tulee spektaakkeleja, jotka esittäytyvät moniulotteisen voguing-maailman vauhdittamana. Riehakkaiden kabaree-henkisten tanssi- ja musiikkinumeroiden lomassa esitys käsittelee sitä, miten näemme ja koemme sukupuoli-identiteetin: millainen merkitys sillä meille itsellemme on ja miten se määrittää meitä ja tekojamme. Onko äärimmilleen viety naiseus vapautta vai huoraamista?

Esitys tutkii naisellisuuden ihanteita ja ääripäitä populaarikulttuurissa 1980-luvulta tähän päivään. Estetiikka pyrkii sovittamaan nykyaikaisen pop-spektaakkelin klubimaiseen ympäristöön ja tunnelmaan.  Viiden rohkean naisnäyttelijän kokoonpanolla lava täyttyy suurista hahmoista ja vielä suuremmista haaveista. Vaikka oma elämä olisi palasina, on parrasvaloissa turvallista.

Entä mihin me tarvitsemme ikoneiksi nousevia tähtiä? Ehkä unohtaaksemme itsemme, sen mitä todellisuudessa olemme ja saadaksemme hetken haaveilla jostain, mitä voisimme olla.

 

Esityskonsepti ja ohjaus: Sara Melleri

Dramaturgi: Iida Hämeen-Anttila

Esiintyjät:

Rosanna Kemppi 

Heidi Kirves

Iina Kuustonen

Annika Poijärvi

Kreeta Salminen  

 

Lavastus: Aino Koski

Valosuunnittelu: Jere Kolehmainen

Puvustus: Henna-Riikka Taskinen

Maskeeraus: Mari Vaalasranta

Äänisuunnittelu: Jussi Österman

Koreografia: Markku Haussila

Musiikin ohjelmointi: Visa-Pekka Mertanen

Musiikin harjoitus: Tuomas Hautala

Laulun harjoitus: Timo Kärkkäinen & Riitta Keränen

Voguing työpaja: Anneli Kanninen

Työryhmän tuottaja: Jenni Asikainen

Esitys toteutetaan KokoTeatterin ja työryhmän yhteistuotantona.
Linkki esityksen videomateriaaliin:

Kritiikkejä:

“… Esityksen ristiriitainen suhde pornoelokuvien eleitä suorasukaisesti hyödyntäviin tähtiin toimii etenkin silloin, kun Pop Slutissa on Huorasadun kaltaista, nerokasta neljännen aallon lutkamarssi-henkistä feminismiä. Ne ovat esityksen helmet.

Kun Iina Kuustosen esittämä Britney Spears pyytää, että hänet jätettäisiin rauhaan, ja kun Annika Poijärvi puhuu miesten ajatuksia lenkkimakkaraa jalkovälissään roikottaen, kohoaa Pop Slut kantaaottavaksi.

Esikoisohjaukseksi Pop Slut pysyy hyvin kasassa, sillä kaikesta huolimatta se toimii viihteenä oikein hyvin. Koko Teatterissa tarjoillaan sähäkkää naisenergiaa pursuava show!”

Sara Mellerin esikoisohjaus pysyy hyvin kasassa Maria Säkö, HS, 25.11.2013

 

“…Melleri haastaa käsiohjelmassa yleisön pohtimaan sitä, onko tämä feministinen teko? Itse voisin vastata, että kyllä. Feministinen teko siinä mielessä, että Pop Slut puolustaa naisen asemaa ja paljastaa diskokulttuurin seksistisyyden. Mutta esitys on samalla varsin inhimillinen, koska se raottaa ovea ihanan glamourin maailmaan ja on hyvin viihdyttävä. Kukapa ei haluaisi olla tähti edes yhden päivän?”

Huima spektaakkeli pop-maailman naiskuvastosta Martti Mäkelä, Skenet, 28.11.2013

 

“…Pop Slut (Pop Huora) vääntää rautalangasta, kuinka naisen ruumis esitetään muovisena objektina. Mitään uusia oivalluksia esitys ei ainakaan minulle tarjoa, mutta kyllä se viihdyttää ja naurattaa. Erityisesti marraskuussa tällainen poppi-ilottelu on paikallaan…”

Kas näin heiluu peppu Anna Paju, Kansan Uutiset, 30.11.2013

 

 

Blogeissa:

“…Erityishatunnosto annetaan tällä kertaa Heidi Kirveelle, joka selkävammastaan huolimatta esiintyi ja oli vakuuttava Beyoncéna. Itse asiassa valtaistuimella poseeraava tähti loi hyvää kontrastia lavalla kieppuville ja temppuileville kilpasiskoilleen…”

Lavalta: Pop Slut (KokoTeatteri) Linnean Kujerruksia! 27.11.2013

 

 

Muualla mediassa:

“…Meneillään on harjoitukset musiikkiteatteriesitys Pop Slutista, joka tutkii musiikkivideoiden naiskuvastoa ja sitä, miten populaarikulttuurissa huomio kiinnittyy automaattisesti naisen seksuaalisuuteen. Nyt lauantaina ensi-iltaan tuleva esitys sisältää viekoittelevia koreografioita naisartistien hittibiisien tahtiin. Monologit perustuvat Britney Spearsin, Rihannan, Madonnan, ja Beyoncén antamiin haastatteluihin…”

Video – Koreografi Markku Haussila ja näyttelijä Iina Kuustonen puhuvat Pop Slut -teoksesta.

 

Njassan vieraana Sara Melleri  Radio Helsinki, 11.11.2013

 

“…Aluksi ohjaaminen oli ihan hirveää ja ihmettelin, miksi lähdin tähän, hän myöntää. Minulla kesti oma aikani, ennen kuin opin ottamaan tilaa ja olemaan päästämättä kaikkien huolet oman ihoni alle. Sen jälkeen ohjaaminen on ollut nautinnollista ja palkitsevaa. Olin kuvitellut ohjaavani ehkä nelikymppisenä, mutta miksi odottaa?..” Snoop Dogg provosoi Sara Melleriä Helsingin Uutiset, 21.11.2013