top of page

seliseli

11.11. & 14.11.
Esitykset klo 19

seliseli on tanssiteos sanoista. Siinä kolme liikkeellisesti äänekästä tanssijaa kurottavat toisiaan, sekä katsojia kohti. Emmi Pennanen on luonut koreografian yhteistyössä tanssijoiden Jenna Broaksen ja Riku Lehtopolun kanssa. Petteri Mäkiniemen käsialaa olevaa äänimaailmaa tähdittää hänen suunnittelemansa Ginette-soitin. Esitykset KokoTeatterissa 11.11. & 14.11.

viime viikolla kuultua
” kysyn kuitenkin, kuinka kuvittelet tämän toimivan ___
minun on kovin vaikea ymmärtää
___ väitätte monenlaista ja ajatuksenne ei tunnu olevan kovin selvä ”

vanha kuva
Miehet kokoontuvat säännöllisesti tuossa tilassa, pohtiakseen mitä asiat ovat ja merkitsevät. He jakavat toisilleen päätelmiä, mielleyhtymiä, ja ideoita. Väittely kuuluu asiaan. He haastavat toisiaan. Tavoitteena on olla aukoton, vedenkestävä, virheetön. Se on vakuuttavaa. Sellaisia ajatuksia muut omaksuvat, jakavat ja jatkavat. Totuus, täydellisyys, suuruus; niitä miehet etsivät, niiden äärellä he liikkuvat, puntaroivat vaihtoehtoja, kurottavat ajatuksissaan kohti rajoja ja niiden ylitse. Mahdollisuuksia on monia eivätkä he ikinä saavuta yksimielisyyttä. Mutta jotkut heistä saavuttavat enemmän mainetta kuin toiset.

Esityksen kesto noin 50min

Teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Tanssiteatteri Hurjaruuth kesäresidenssin muodossa.

Koreografia: Emmi Pennanen yhteistyössä tanssijoiden kanssa
Tanssijat: Jenna Broas, Riku Lehtopolku, Emmi Pennanen
Äänisuunnittelu: Petteri Mäkiniemi
Työryhmä täydentyy

bottom of page