fbpx
Timo Tuominen avec Jacques Brel
,

Timo Tuominen avec Jacques Brel -21

6.10.- 28.11. Klo 19:00 - 21:00

Esitykset Koko Teatterissa

  • 6.10. Klo 19:00
  • 15.10. Klo 19:00
  • 28.11. Klo 19:00
Osta lippu

Liput 29,50 / 24,50 / 19

Kirje katsojille:

Kymmenvuotistaipaleen kunniaksi on ilo saada ensi-iltaan KokoTeatterissa esitys ”Timo Tuominen avec Jacques Brel”. Huhtikuussa 2011 Kansallisteatterin Lavaklubilla illanhämyn näki esitys jolla oli sama nimi. Tämä Avec -21 on tavallaan uusintaensi-ilta, mutta oikeastaan se on ihan uusi esitys.

Tuona vuonna oli tarkoitus tehdä yksi Brel-esitys mutta, mutta… yksi asia johti toiseen ja sitten kävi niin kuin kävi: se lähti käsistä ja tämähän on jo neljäs kokonaisuus.

Timo Tuominen avec Jacques Brel

Timo Tuominen avec Jacques Brel

Vuosien juostessa ohjelmistoa on karttunut jo yli 70 chansonin verran, uusine sanoituksineen ja sovituksineen. Myös uusia ystäviä näille lauluille on kertynyt paljon. Taannoin minut pysäytti harmistunut nainen ja puuskahti:

”Mua ottaa niin paljon päähän että mä tajusin liian myöhään että tämmösiä esityksiä on, ja sit mä missasin sen alun”.

No, tämä asia on korjattava, päätin.

Uudessa ”Avecissa” on kaikki samat laulut kuin ensimmäisessä, täydennettynä muutamalla uudella tuttavuudella. Samat chansonit joihin olen tehnyt uudet, omat käännökset.

Vaikka minulla on missio tehdä suomeksi Brel-harvinaisuuksia, olen iloinen voidessani taas esittää näitä tunnetuimpiakin ”Brel-hittejä” kuten ”Ne me quitte pas”, ”La valse à 1000 temps” ”Au suivant”, ja kaikki muut…

”Timo Tuominen avec Jacques Brel”-esitys sisältää ehkä ne kaikkein kauneimmat ja pakahduttavimmat Brel-mestariteokset sekä useita ravistelevan rosoisia ja hillittömän hauskojakin universaaleja havaintoja meistä ihmisistä ja yhteiskunnasta ympärillämme.

Olemme esittäneet, mielestäni yhdessä kaupungin parhaista konserttitiloista, mm. impulsiivista ”Brel-toivechanson-iltaa”. On hienoa saada tuoda myös draamallisempi  ja harkitumpi mutta silti hetkesssä elävä ”Avec” Kallion KokoTeatteriin, minne se istahtaa niin hienosti.

Tomi Rikkola, kitara ja alttoviulu
Jori Huhtala, kontrabasso
Marko Roininen, piano ja haitari
Tuomas Timonen, rummut

Timo Tuominen

—-

Timo Tuominen avec Jacques Brel

Esitykset 6.10.-28.11.2021

Kuva: Harri Nousiainen

—-

Katso alla olevalta videolta tunnelmia kesäkuun 2020 Toivechansonkonsertista.