fbpx
KokoTeatteri , Helsinki

Valtiomies II

31.10. Klo 19:00

Valtiomies II on koreografi Mikko Orpanan itselleen ja virolaiselle rapartisti-tanssija Päär Pärensonille valmistama teatterillinen tanssiteos.

 

Mikko Orpanan Valtiomies sai ensitulemisensa jo vuonna 1997. Nyt yhteiskunta-kritiikkiä jatkaa vanhempi, viisaampi ja villimpi Valtiomies II. Teos ottaa kantaa tanssien, hiphopaten, räpäten ja videokuvin. Valtiomies II kertoo median ylival-lasta, pakkosyötetyistä kuvista, väkivallasta keskellä Eurooppaa, berlusconista ja bushista, maailmanlopusta sekä pienestä suomalaisesta poliitikosta. Esiintyjinä ovat tanssija-koreografi Mikko Orpana sekä eestiläinen tanssija-räppäri Päär Pärenson.

Kantaesitys 31.10.2003

valtiomies4

 

 

 

 

Työryhmä:

Koreografia, ohjaus ja teksti Mikko Orpana

Esiintyjät Mikko Orpana ja Päär Pärenson

Lavastus Jyrki Huttunen

Valosuunnittelu Juho Rahijärvi

Äänisuunnittelu Mikko Hynninen

Koreografin assistentti Anne Koutonen

Tekniikka Esa Mattila, Mirva Jantunen

Graafinen suunnittelu Aki-Pekka Sinikoski

Valokuvat Kai Sinervo ja Ville Hyvönen

Tuottaja Isabel González

Yhteistyössä KokoTeatteri, Generaattori ja Kanuti Gildi Saal

Valtiomies II kantaesitettiin samassa illassa Meduusan nauru -tanssitoeksen kanssa.

valtiomies2

Valtiomies II vieraili Tallinnassa Virossa kesällä 2004.

6.6.2004 23:00 – 7.6.2004 0:30

Järjestäjä
Vanalinna päevad, Vanalinna päevad

Paikka
Kanuti Gildi SAAL, Pikk 20, Tallinn

 

Taustaa:

Mikko Orpana on työskennellyt koreografina ja esiintyjänä KokoTeatterissa sen perustamisesta alkaen, sekä tanssitaiteilijana Generaattori-projektissa Kajaanissa. Hän on valmistunut koreografiksi Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitokselta 1999 ja on toiminut freelance-koreografina lukuisissa teatteri- ja tanssiproduktioissa.

Päär Päreson on eestiläisen Def Räädu- yhtyeen MC taiteilijanimellä J.O.C. Hän on valmistunut Viljandin Culture Collegesta tanssijaksi ja tanssin opettajaksi.

 

Kritiikkejä:

 

“…Orpanan ja Päärensonin dialogissa ironia toimii, mikäli on aihetta olettaa, että vallan huipulla itsetyytyväisyys ja nautinnot ohittavat massojen tarpeet…” Energistä ilmaisua Kokoteatterissa Valtiomies II:n ja Meduusan naurun yhteiskritiikki, Auli Räsänen, HS, 7.11.2003

 

KokoTeatterista Kajaaniin tanssitaidetta tekemään Uutisointi Mikko Orpanan siirtymisestä Kajaaniin, Sirpa Heikkinen, kaleva, 29.7.2003

 

Tants, mis koputab südameile Valtiomies II:n arvostelu, Margit Tõnson, Eesti Päevaleht, 8.6.2004