top of page

Veera Tyhtilä: Valkoinen perkele

Ensi-ilta keskiviikkona 21.2. klo 19
La 24.2. klo 14 / Ke 28.2. klo 19
Pe 1.3. klo 19 / La 2.3. klo 14
Ke 6.3. klo 19 / Pe 8.3. klo 19
La 9.3. klo 19 / Ti 12.3. klo 19
Ke 13.3. klo 19 / Pe 15.3. klo 19
Ke 20.3. klo 19 / Ti 26.3. klo 19
Ke 27.3. klo 19 / Ti 2.4. klo 19

Valkoinen perkele on Veera Tyhtilän käsikirjoittama ja Aino Kiven ohjaama uusi kotimainen kantaesitys. Esitys toteutetaan helsinkiläisen KokoTeatterin ja tamperelaisen Teatteri Siperian yhteistuotantona. Esiintyjinä nähdään Yasmin Ahsanullah, Santeri Helinheimo, Tuukka Huttunen sekä Anu Palevaara. Esitykset KokoTeatterissa 21.2.-2.4.

Kevään 2024 pääteos!

Näytelmä käsittelee ihmismielen nurjan puolen ulottuvuuksia ja sitä, miten helposti yksilö horjahtaa pimeämmälle puolelle, kun manipulaatio, olosuhde tai puhdas sattuma ajaa hänet siihen pisteeseen. Tarinassa neljä opiskelijaa aloittaa yliopiston kurssitehtävänä kokeen siitä, miten herkästi ihmisen saa manipuloitua tekemään toiselle pahaa. Leikkimielinen tehtävä ajautuu erilaisten sattumien kautta liian pitkälle.

Kaikilla neljällä on pelissä oma tavoitteensa: Tessa aikoo suorittaa tutkinnon huippuarvosanoin ennätysajassa. Aava etsii rakkautta. Matti-Pekka haluaa irrottautua äidistään ja Tommi - no, hän nyt vain tarkkailee muita. Vai?

Ajan hermolla kulkeva komedia herättää pohtimaan empatiaa digitaalisuuden aikakaudella.

Esitys toteutetaan yhteistuotantona KokoTeatterin ja Teatteri Siperian kanssa
Kantaesitys KokoTeatterissa 21.2.2024
Näytelmän oikeuksia valvoo Nordic Drama CornerVeera Tyhtilä on suomalainen käsikirjoittaja ja näytelmäkirjailija. Kaikkiaan hän on kirjoittanut 15 julkaistua draamateosta, joita on esitetty muun muassa Suomen Kansallisteatterissa sekä Seinäjoen, Savonlinnan, Mikkelin ja Hämeenlinnan kaupunginteattereissa.

Aino Kivi on monipuolinen teatteriohjaaja, dramaturgi, kirjailija ja käsikirjoittaja. Hänen viimeisimpiin töihinsä lukeutuvat muun muassa Kansallisteatterin ja Eesti Draamateaterin yhteistyö Varamiehet/Varumehed, Tampereen Työväen Teatterin Suhteellisen vapaata sekä romaani Joutonainen (Into Kustannus).

KokoTeatteri on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka on toiminut vuodesta 1997. Teatterin omassa ohjelmistossa on toisessa äärilaidassa draama ja toisessa nykytanssi. KokoTeatterissa tehdään viihdyttäviä esityksiä, jotka haastavat ajattelemaan.

Teatteri Siperia on tamperelainen ammattiteatteri, joka on perustettu vuonna 2005. Teatteri Siperia tekee mielenkiintoista ja raikasta teatteria ajankohtaisista aiheista. Esitykset ovat poikkeuksetta yllättäviä ja mieleenpainuvia.

Käsikirjoitus Veera Tyhtilä
Ohjaus Aino Kivi
Esiintyjät Yasmin Ahsanullah, Santeri Helinheimo, Tuukka Huttunen sekä Anu Palevaara
Valosuunnittelu Pietari Salmi
Videot, valokuvat ja graafinen ilme Heidi Bergström
KokoTeatterin tiedotus ja markkinointi Sini Salo

bottom of page