top of page

Walk a mile in my -
S H O E S


Ensi-ilta 14.8. klo 19
16.8. klo 19
20.8. klo 19
21.8. klo 19
23.8. klo 19
24.8. klo 14

SHOES on koreografi Wilma-Emilia Kuosan viides kantaesitys. Esitys ammentaa eri tanssilajeista, populäärikulttuurista ja kengistä, kengistä ja kengistä. Glitterpölyä silmissä, nahkabootseissa ja tolppakorkokengissä sukelletaan karamellisen maailman läpi tanssijuuden ytimeen. Esitykset KokoTeatterissa 14.-24.8.

Wilma-Emilia kahlaa teoksessa läpi tanssin historiaa ja tyylilajeja tutkimalla tanssijan suhdetta erilaisiin kenkiin. Jokainen kenkä edustaa omaa tanssitekniikkaansa ja sen vaatimia taitoja. Kengät tuovat esiin matkan, jonka Wilma-Emilia on tehnyt tähän saakka ammattijazztanssijan urallaan.

“Esiintyjän työssä mulle on tuotu erilaisia kenkiä eteen ja kerrottu miten niitä kuuluisi käyttää. Olen totellut ja harjoitellut tinkimättömästi, kunkin projektin ehdoilla, jokaisen kengän ehdoilla. Nyt pääsen haastamaan totuttuja tapoja ja päätän miten minä milläkin kengällä haluan tanssia. Aion polttaa rajat, joilla mua on yritetty kesyttää. Luon nahkani valtakunnaksi, jonka kenkiä hallitsen.” - Wilma-Emilia Kuosa

Teos kysyy kenen kengissä seisot?

Konsepti, koreografi ja tanssi: Wilma-Emilia Kuosa
Dramaturgia: Henry Hanikka
Näyttämötyön ohjaus: Anna Veijalainen
Valosuunnittelu: Pietari Salmi
Äänisuunnittelu: Wilma-Emilia Kuosa & työryhmä

bottom of page