top of page

Gritty B on bassotaajuuksien värittämä tanssillinen trippi tyttöyteen ja takaisin


Tanssiteatteri Tsuumin Gritty B saa ensi-iltansa perjantaina 13.10. Tanssillinen ilta jatkuu Improvisoitujen iltamien merkeissä.

Vahvasti liikkeeseen ja äänen luottava teos Gritty B rakentuu näyttämölle kahden tanssijan ja sähköbasistin voimin. Gritty B sukeltaa kriittisesti mutta riemulla disconostalgiaan, aikaan, jolloin sosiaalisen median tilalla oli vielä päiväkirja ja vessan seinä. Työryhmä palaa Gritty B:ssä omaan nuoruuteensa 80-luvun lankapuhelimien, minihameiden ja itse sävellettyjen discohittien maailmaan.


Yhteisilta Gritty B ja Improvisoidut iltamat

KokoTeatterissa pe 13.10. ja la 14.10. klo 19. Liput tästä.


Tutustu Gritty B työryhmään:


Koreografi ja tanssija Johanna ElovaaraTanssija-koreografi Johanna Nanna Elovaara on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran sekä tanssijana että koreografina vaihtuvissa työryhmissä ja teatteritaloissa. Hänen musikaalikoreografioitaan on nähty mm. Tampereen Työväen Teatterissa, Kuopion kaupunginteatterissa ja Joensuun kaupunginteatterissa. Elovaara työskentelee myös Helsingin Kaupunginteatterissa ohjaajien ja koreografien assistenttina sekä harjoittajana kaupunginteatterin tanssiryhmän tuotannoissa. Kuva: Kari Sunnari


Koreografi ja tanssija Reetta-Kaisa Iles


Tanssitaiteilija Reetta-Kaisa Iles työskentelee monipuolisesti taiteen vapaan kentällä niin koreografina, esiintyjänä, laulajana kuin pedagogina. Ilesin erityinen intohimo on työskentely tanssin/liikkeen/musiikin/äänen rajamaastossa. Projekteja usein yhdistääkin muusikoiden ja tanssijoiden vahva yhteistyö. Häntä kiehtoo kokonaisvaltainen esiintyjyys; sellainen, jossa yhdistyy läsnä oleva kehollisuus, omaäänisyys, herkkyys kuunnella toista ja rohkeus asettua alttiiksi omalla persoonalla. Kuva: Mikko Mäntyniemi.

Säveltäjä ja muusikko Ville Rauhala


Ville Rauhala (s. 1976) lienee jazzpiireissä tunnetuin ansioistaan tamperelaisen Black Motor -jazzyhtyeen basistina, mutta puuhailee musiikin kentällä paljon muutakin. Hän aloitti bassonsoiton teini-ikäisenä ja on soittanut ammatikseen vuodesta 1994 lähtien. Rauhala onkin aidosti laaja-alainen ja ennakkoluuloton muusikko ja säveltäjä, joka suhtautuu yhtälaisella rakkaudella suomalaiseen polskaan, freejazz-improvisaatioon, Lappiräppiin tai venäläiseen laulettuun katurunouteen. Kuva: Juuso Aalto.


Tekstitukihenkilö Johanna Keinänen


Johanna Keinänen on tanssitaiteilija-koomikko sekä näyttämötekstien kirjoittaja ja toteuttaja. Johanna etsii töissään ilon ja älyn, arkisen ja ylevän, liikkeen ja sanan yhteentörmäyksiä. Hänen töissään oleellista on rytmi ja välttämätöntä kommunikoivuus. Työnkuvien ja genrejen raja-aidat ovat rikkomista varten. Johanna Keinäsellä on takanaan yli 30 vuoden ura esittävän taiteen saralla. Hän on ollut mukana perustamassa teattereita ja kehittämässä uutta: starttaamassa Tanssiteatteri Minimiä, Tahtiteatteria ja Kuopion Uutta Kesäteatteria. Lisäksi Johanna on ollut mukana kehittämässä Ruokateatterin ainutlaatuista esityskonseptia. Kuva: Petra Tiihonen.


Pukusuunnittelija ja lavastaja Mirkka Nyrhinen


Mirkka Nyrhinen on monialainen suunnittelija ja työryhmätekijä. Hän tekee pukusuunnittelujen lisäksi kokonaisvisualisointeja, osallistuu teosten sisällön tuottamiseen ja haastaa itseään uusiin työtapoihin ja -rooleihin aina näyttämölle asti. Hänen työnsä on aina teoksen näköinen, sillä suunnittelu kumpuaa sisällöstä. Hän on tarkkuudeltaan viimeistellyn visuaalisuuden tekijä ja hänellä on kyky muotoilemalla tehdä lumoavia asukokonaisuuksia ja yksityiskohtia pukuihin. Nyrhisen työtä ohjaa ekologinen ajattelu, jonka keskiössä on taiteellisen kunnianhimon ja luonnon kunnioittamisen yhdistäminen.


Tervetuloa KokoTeatteriin!


38 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page