top of page
  • Writer's pictureGitta

KokoAgentti Gitta: Rakkaudesta -hyvän mielen ja rakkauden lähettiläs Toivo la Vita

Päivitetty: 9. toukok. 2022

Olen henkisesti valmistautunut Rakkaudesta esitykseen viikkojen, useiden vuosikymmenten ajan. Vuosien varrelta havahduttavin, järkyttävin kokemukseni on lukioajoilta. Muistikuvani liikuttaa ja liikauttaa minua edelleen. Luokassamme olivat mitä kauneimmat, vaalea- ja kiharatukkaiset ihastuttavat poikakaverukset. Heidän pulpetit olivat perätysten. Välitunnit he viettivät yhdessä. He keskustelivat miltei äänettömästi.


Kunnes tuli kesä. Toinen pojista oli aloittanut seurustelun tytön kanssa. Kiharaisempi, herkkä-äänisempi poika oli päättänyt elämänsä hyvin raa’alla tavalla. - Syksyllä hänen pulpetti oli tyhjä.


Minusta tuntui, tämä on niin väärin, kohtuutonta, meillä on niin paljon väärin! Kuten tiedämme, elämänolosuhteet, herkkä identiteetti, ohuet turvarakenteet, moraalinen ja kulttuurinen ilmapiiri voivat muodostua ihmisen synkäksi kohtaloksi.

Jani Toivola on influensseri, hänellä on vaikutusvaltaa, ja rohkeutta puolustaa jokaisen ihmisarvoa ja ihmisyyden monimuotoisuutta. Tanssija, näyttelijä, kirjailija, puhuja Toivolan karismaattisuus on sen kaltaista, että esityksen nähtyäni hän vertautui mielessäni historiallisiin henkilöihin, niin yhteiskunnallisiin, tieteellisiin, taiteellisiin ja uskonnollisiin esikuviimme, joista me jälkipolvet puhumme esitaistelijoina tai vapauttajina. - Hänelle kuuluu antaa tilaa, tukea ja tunnustusta sille tulevaisuuden tehtävälle ja tielle jota hän on kulkemassa, paremman huomisen puolesta!


Rakkaudesta on minulle ainutlaatuinen taideteos mittaansa kasvaneesta ihmisestä. Teoksessaan Jani tutkii minuutensa huoneita autobiografian ja esittävän taiteen keinoin. - Jani Toivola on hyvän mielen ja rakkauden lähettiläs, Toivo la Vita!


12 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page