fbpx

KokoTeatterin syksyn päätuotanto ravistelee normeja

KokoTeatterin syksyn pääteos on Norminäytelmä

5.5.2021

KokoTeatterin syksyn pääteos on Norminäytelmä

Marjo Niemi tuo syksyllä 2021 KokoTeatterin lavalle ohjaaja Anna Veijalaisen kanssa uuden kotimaisen teoksen. Norminäytelmässä käsitellään sukupuolen ja seksuaalisuuden normeja. Esityksen neljä näyttelijää tekevät siinä neljäkymmentä roolia, esitys on hillitön ja tuhlaileva kuin luonto itse. Karnevalistisen tunnelman lavalle luovat upeat näyttelijät Cécile Orblin, Petriikka Pohjanheimo, Cristal Snow ja Jani Toivola.

Normit nopeuttavat laumojen toimintaa ja nopeus hyödyttää monia. Normeihin on turvallista maastoutua. Mutta entä jos ei pysty? Kaikki tunteet eivät synnykään itsekseen sinussa, vaan siellä missä normit määritellään. Norminäytelmä on virkistävä näkökulmanvaihdos, joka helpottaa tarkentumatonta väsymystä ja kipua: astuit taas kerran näkymättömän rajan yli, ja pieleen meni, vaikka olisit vain seissyt paikallasi.

Minkälainen sinun pitäisi niiden mielestä olla? Millaista on?
Miten sinun mielestäsi elämän kuuluisi mennä? Miten menee?

Norminäytelmä
Kantaesitys KokoTeatterissa 29.10.2021

Muut esitykset 3.11.-17.12.2021

Työryhmä:
Teksti: Marjo Niemi
Ohjaus: Anna Veijalainen
Näyttelijät: Cécile Orblin, Petriikka Pohjanheimo, Cristal Snow, Jani Toivola
Koreografia Metsälintu Pahkinen
Valosuunnittelu Ellen Virman
Äänisuunnittelu Laura Palanne
Pukusuunnittelu ja -ompelu: Virve Balk
Graafinen suunnittelu ja kuvat: Heidi Bergström
Tiedotus ja markkinointi: Sini Salo
Esitys on KokoTeatterin syksyn 2021 päätuotanto.

“Normeihin on turvallista maastoutua. Mutta entä jos ei pysty?”

OSTA LIPUT

LUE LISÄÄ

TUTUSTU KOKOTEATTERIN SYKSYN 2021 KOKO OHJELMISTOON

KokoTeatterin syksyn pääteos on Norminäytelmä
KokoTeatterin syksyn 2021 pääteos on Norminäytelmä.

KokoTeatterin syksyn 2021 yhteistyöt ja vierailut

Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto.

4.5.2021

KokoTeatterin syksyn yhteistyöt ja vierailut ovat nyt julkistettu ja lipunmyynti avattu. Luvassa on jälleen upean monipuolinen ja monimuotoinen kattaus esittävien taiteiden parhaimmistoa. Syyskausi alkaa heti lomakauden päättyessä elokuun ensimmäisellä viikolla ja jatkuu aina joulun kynnykselle saakka.

Lue alta teosesittelyt:

Lassi Alhorinne: Kymmenen kohtausta kirkossa

Kymmenen kohtausta kirkossa on näyttelijä Lassi Alhorinteen kiertävä monologiesitys, joka perustuu kirjailija ja pappi Kai Sadinmaan tuotantoon sekä elämään. Esityksessä käsitellään ikuisuutta, rakkautta ja läsnäolon merkitystä tässä ja nyt. Toisaalta äänensä saavat kuuluviin tämänkin ajan teemat, jotka puhuttavat sekä Suomen evankelisluterilaista kirkkoa että koko Suomen kansaa. Tervehdyksensä esitykseen tuovat itse Kaikkivaltias, Kreikkalainen vapaustaistelija Mikis Theodorakis sekä kansan syvät äänet. Esityksessä tapaamme myös teologisen neuvonantajan sekä monenlaisia viisaita puita juurineen. Tärkeintähän on kuitenkin ikuinen yhteys toisiimme. Esitykset KokoTeatterissa 2.-4.8.2021. Lue lisää.

Kymmenen kohtausta kirkossa on näyttelijä Lassi Alhorinteen kiertävä monologiesitys
Kymmenen kohtausta kirkossa on näyttelijä Lassi Alhorinteen kiertävä monologiesitys.

Ari Numminen: Kohti Orlandoa

Virginia Woolfin romaani Orlando kertoo henkilöstä, joka elää 400 vuotta vanhenematta, välillä sukupuoleltaan miehenä ja välillä naisena. Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa on inspiroitunut tarinasta, mutta ei noudata sitä. Se pyrkii havaitsemaan ajan näkymättömät ovet, piirtämään sen äärettömät ääriviivat ja astumaan lävitse. Se on viimeistelemätön vaellus maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla, keskeneräinen kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio, joka kurkottaa uudestisyntymän lohdullisiin mahdollisuuksiin. Kohti Orlandoa on tiikerinpojan matka renesanssikuningattaren luo. Esitykset KokoTeatterissa 3.-6.8.2021. Lue lisää.

Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa
Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa.

NNV: Miss Julie’s Out Of Africa

Tanskan monikulttuurinen ACT New Nordic Voices -teatteri tekee uusia, mukautettuja versioita teatteriklassikoista. Syksyllä 2021 KokoTeatterissa vierailuesityksenä nähdään ACTin tuorein teos Miss Julie’s Out Of Africa, joka on monikulttuurinen versio August Strindbergin teatteriklassikosta Neiti Julie. Näytelmän traagisena sankarittarena ja näkökulmahenkilönä nähdään kreivitär Alice de Janzé. Kreivitär joutui pahamaiseisen valkoisen uudisraivaajayhteisön pyöriteltäväksi Keniassa vuosina 1920-1940. Tapahtumat johtivat seksiskandaaleista aina Lord Errollin murhasyytteeseen. Rikos on pysynyt ratkaisematta aina tähän päivään saakka. Tarjoaako teos mysteerille vihdoinkin ratkaisun kahdeksankymmenen vuoden jälkeen? Teoksen ohjaa Michael Omoke ja lavalla nähdään Omoken lisäksi esiintyjät Pernille Johansson ja Rebecca Langley. Esityskielenä on englanti. Esitykset KokoTeatterissa 11.-14.8.2021. Lue lisää.

Miss Julie’s Out Of Africa: Happy Valley’s Flapper
Miss Julie’s Out Of Africa: Happy Valley’s Flapper on monikulttuurinen versio teatteriklassikosta Neiti Julie.

Nina Viitamäki: Seinää tuijottavat naiset

Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto. Esitys maalaa KokoTeatterin lavalle mielikuvitusmaailman, joka sallii unohtaa turhan tärkeilyn ja järkeilyn. Esitys kutsuu kaikkia tanssista sekä äänen ja liikkeen yhteydestä kiinnostuneita irrottautumaan arjen odotuksista. Tanssiteos sisältää monimuotoista liikekieltä, välitöntä vuorovaikutusta yleisön kanssa, puhetta, laulua ja ääntelyä. Teokseen valikoitunut musiikki luo erilaisia tunnelmia sekä rytmittävät tanssijoiden liikettä. Musiikkina kuullaan muun muassa Kate Bushia ja White Stripesia. Nina Viitamäen lisäksi lavalla nähdään Satu Rekola. Esitykset KokoTeatterissa 21.-28.8.2021. Lue lisää.

Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto.
Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto.

Sarah Kane: 4.48 Psychosis

4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä, jonka hän kirjoitti taistellessaan toistuvien masennusjaksojen kanssa. Näytelmä kertoo sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista sekä kommentoi myös masennuslääkkeiden markkinoita ja myyntiä. KokoTeatterin lavalle teoksen tuo ohjaaja Moe Mustafa yhdessä työryhmänsä kanssa. Sarah Kanen moderni klassikko korostaa kokemusta siitä, miten mieli ja keho vajoavat tähän sairauteen. Upea monikielinen ja monimuotoinen työryhmä koostuu äärettömän valovoimaisista ja vahvoista ammattinäyttelijöistä. Lavalla nähdään mm. Sara-Maria Heinonen. Kanen teksti on runollista ja voimakasta. Esitykset KokoTeatterissa 7.-18.9.2021. Lue lisää.

4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä
4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä.

Rutimo Collective: Lemons

Rutimo Collective on hip hopin liikekielestään tunnistettava kollektiivi, joka edistää katutanssilajien esiintulemista esittävien taiteiden lavoilla. Rutimo Collective herättää teoksillaan keskustelua tasa-arvosta tanssilajien sekä sukupuolten välillä ja pohtii vierailijan äänellä hip hop -kulttuuria tuoden näkyväksi ja pohdittavaksi omia etuoikeuksia. Teoksessa Lemons Rutimo Collective syventyy naiseuden tutkimiseen fyysisen kosketuksen kautta. Teos antaa kollektiivin jäsenille mahdollisuuden tutkia omaa suhdettaan cisnaisina hip hop -kulttuuriin sekä kosketukseen ja herättää katsojaa pohtimaan omia oletuksiaan naiseudesta, kehoista ja kosketuksen merkityksestä. Lavalla nähdään tanssijat Huong Hoang, Lilli Huttula, Hanna Kortelainen ja Sini Tuominen. Esitykset KokoTeatterissa 14.-19.9.2021. Lue lisää.

RutimoCollective:Lemons
Rutimo Collective herättää teoksillaan keskustelua tasa-arvosta tanssilajien sekä sukupuolten välillä.

Jouni Bäckström: Supermies

Jouni Bäckströmin (mm. The Fabulous Bäckström Brothers ja Uusi Kipparikvartetti) sooloteos Supermies yhdistelee teatteria, konserttia, klovneriaa sekä fyysistä teatteria. Autofiktioesitys kertoo ruuhkavuosia elävän taiteilijaisän monista rooleista ja niihin liittyvistä kipuiluista. Esityksen teemoina ovat tunneherkän miehen sopimattomuus kapeisiin miehen roolimalleihin, identiteetti, isyys, ulkonäköpaineet sekä suomalaisuus. Esitys on yhdistelmä musiikki- ja klovnerianumeroita, monologia sekä Stand up komiikkaa. Tarinaa rytmittävät barokki-triolle sovitetut länsimaisen populaarimusiikin hittikappaleet 1600-luvulta nykypäivään. Esitys nähdään KokoTeatterissa 27.-28.9.2021. Lue lisää.

Jouni Bäckströmin (mm. The Fabulous Bäckström Brothers ja Uusi Kipparikvartetti) sooloteos Supermies yhdistelee teatteria, konserttia, klovneriaa sekä fyysistä teatteria.
Jouni Bäckströmin sooloteos Supermies yhdistelee teatteria, konserttia, klovneriaa sekä fyysistä teatteria.

Timo Tuominen: Avec Jacques Brel

Kymmenvuotistaipaleen kunniaksi Timo Tuominen saattaa ensi-iltaan uuden Timo Tuominen avec Jacques Brel-esityksen. Ilta sisältää kaikkein kauneimmat ja pakahduttavimmat Brel-mestariteokset sekä useita ravistelevan rosoisia ja hillittömän hauskojakin universaaleja havaintoja meistä ihmisistä ja yhteiskunnasta ympärillämme. Ilta on draamallisempi ja harkitumpi kuin ennen, mutta silti hetkessä elävä “Avec”. Esitykset KokoTeatterissa 6.10.-28.11.2021. Lue lisää.

Timo Tuominen avec Jacques Brel
Timo Tuominen avec Jacques Brel

Mekaaninen Joutsen: Sukupuuttoparatiisi

Sukupuuttoparatiisi on hengästyttävä syvänmerensukellus ja shamaanimatka lapsettomuuden arkeen ja myyttiin. Aikuisten nukketeatteriesitys vyöryttää esiin teräviä näkökulmia ajankohtaiseen vapaaehtoisen lapsettomuuden teemaan ja kasvattaa niistä visuaalisen, runollisen ja groteskin maailman. Kaikki näyttää erilaiselta, jos ei ajattele lisääntymisen olevan ihmisen perustehtävä. Käsikirjoittaja Reetta Niemelä on mm. surrealistisista lastenrunoistaan tunnettu sanankäyttäjä, joka jaksaa ihailla maapallon väsymättömiä sankareita, hyönteisiä, pölyttäjiä, mikrobeja ja muita kanssakulkijoita. Esiintyjinä nähdään Merja Pöyhönen, Riina Tikkanen ja Petriikka Pohjanheimo. Esitykset KokoTeatterissa 8.-10.10.2021. Lue lisää.

Sukupuuttoparatiisi on hengästyttävä syvänmerensukellus ja shamaanimatka lapsettomuuden arkeen ja myyttiin.
Sukupuuttoparatiisi on hengästyttävä syvänmerensukellus ja shamaanimatka lapsettomuuden arkeen ja myyttiin.

Jenni Janakka: Kuka mun päässä puhuu

Jenni Janakan teatterikiertue tarraa ihmisten pään sisäiseen maailmaan. Milloin se on äitin näkemykset, ystävän letkautukset tai pomon toteamukset, jotka ohjaavat ajatteluamme. Me emme aina edes huomaa ketä kaikkia olkapäillämme istuu ja huutaa ohjeita arjessa vaan kuvittelemme olevamme täysin itsenäisesti vastuussa päätöksistämme. Kuinka meidän härmäinen kulttuuri kaikuu kallossa? Kalevala, Niskavuori, Uuno Turhapuro ja lätkän MM-kullat. Insinöörit, Nokia, Supercell ja kansainvälistyminen – kuka täällä uskaltaa enää olla jöröö kun kaikkien pitää olla dynaamisesti inspiroituneena. Stand uppia, teatteria ja musiikkia. Lavalla kirjoittaja ja puhetaiteilija Jenni Janakka ja artisti Sosie. Esitykset KokoTeatterissa 12.-19.10.2021. Lue lisää.

Jenni Janakan teatterikiertue tarraa ihmisten pään sisäiseen maailmaan
Jenni Janakan teatterikiertue tarraa ihmisten pään sisäiseen maailmaan.

Taittuu: Vankilateatteri

KokoTeatteri toimii syksyllä 2021 jo viidettä kertaa kumppanina Taittuu ry:n vankilateatterille. Yhteistyö alkoi vuonna 2011, kun Vanajan vankilan naiset valmistivat kantaesityksen Kuningas Leariin pohjautuen KokoTeatterin silloisiin Unioninkadun tiloihin ohjaajanaan Hannele Martikainen. Taittuu toimii vankilateatterin keinoin syrjäytymistä vastaan ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta. Syksyn 2021 teoksen tekstistä ja työryhmästä ei vielä tiedetä muuta kuin sen, että vangit tulevat Keravan vankilastaEsitykset KokoTeatterissa 25.-27.11.2021. Lue lisää.

KokoTeatteri toimii syksyllä 2021 jo viidettä kertaa kumppanina Taittuu ry:n vankilateatterille.
KokoTeatteri toimii syksyllä 2021 jo viidettä kertaa kumppanina Taittuu ry:n vankilateatterille.

Liput esityksiin ovat myynnissä nyt. Osta heti omasi Tiketin palvelun kautta!

Osta liput

Lue lisää esityksistä

KokoTeatterin kesäohjelmisto 2021 on nyt julkaistu!

Jazz Meets Theater/Dance/Circus toteutetaan tällä kertaa yhteistyössä Koko Jazz Clubin, KokoTeatterin ja Agit-Cirkin kanssa.

3.5.2021

KokoTeatterin kesäohjelmisto 2021

KokoTeatterin kesä on täynnä ohjelmaa aina monipuolisista yhteistuotannoista upeisiin omiin sisältöihin. Luvassa Aktivistinäytelmä 3:n odotettu uusintaensi-ilta, Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot sekä henkeäsalpaava Koko Jazz Clubin ja Agit-Cirkin kanssa yhteistuotantona toteutettava Jazz Meets Theater/Dance/Circus 2021.

Rajoitusten höllentyessä kutsumme kaikki KokoTeatteriin viettämään upea kesä kulttuurin parissa!

Aktivistinäytelmä 3 uusintaensi-ilta

KokoTeatterin syyskauden 2020 päätuotanto, Aktivistinäytelmä 3, keräsi syksyllä lähes loppuunmyydyn esityskauden. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla aktivistit tekevät odotetun paluun. Lavalla taituroivat upeat Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen ja Anna Veijalainen. Esitykset KokoTeatterissa 2.6.–8.6.2021. Ensimmäiset neljä esitystä 2.-5.6. toteutetaan hybridimuodolla (live&striimi), viimeinen esitys 8.6. nähdään ainoastaan livenä.

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme? Osta liput.

Aktivistinäytelmä 3 saa ensi-iltansa Kokoteatterissa
Aktivistinäytelmä 3 saa uusintaensi-iltansa kesäkuussa 2.-8.6.2021

Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot

KokoTeatteri on kutsunut jälleen kylään Teatterikeskuksen jäsenryhmiä juhlistamaan yhdessä vapaiden ammattiteattereiden Lain§uojattomat-teatterifestivaalia – tällä kertaa kesäisten jatkojen merkeissä 8.-12.6.2021. Lain§uojattomat-teatterifestivaali järjestetään vuosittain Porissa ja festivaalin järjestelyjen takana on porilainen Rakastajat-teatteri. KokoTeatteri oli yli 20 vuotta sitten yksi Lainsuojattomat-festivaalin perustajajäsenteattereista. Kaikki Lain§uojattomien jatkojen esitykset nähdään KokoTeatterin suuressa teatterisalissa. Tällaista mahdollisuutta päivittää itsensä kotimaisesta esittävän taiteen tarjonnasta ei kannata jättää välistä. Osta liput.

Lain§uojattomat jatkot -ohjelma:

Ti 8.6.2021 klo 19 Aktivistinäytelmä 3, KokoTeatteri
Ke 9.6.2021 klo 19
Sisäinen linna – Tanssiva luento 1500-luvun naismystikon elämäntyöstä, KokoTeatteri
To 10.6.2021 klo 19
Juko(lan) seitsemän veljestä, Teatteri Vanha Juko
Pe 11.6. klo 19
The Unmentionable – Sanoinkuvaamatonta leluteatteria, TEHDAS Teatteri
La 12.6. klo 14 Lukudraama: Marquerite Poreten elämä ja kirjoitukset, KokoTeatteri (vapaaehtoinen maksu)
La 12.6. klo 19
Everstinna, Rakastajat-teatteri

Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot
Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot vietetään KokoTeatterissa 8.-12.6.2021

Jazz Meets Theater/Dance/Circus 2021

Kesällä Koko Jazz Club tuo jälleen kansainvälisesti mainetta niittäneitä monialaisia taiteilijoita yhteen KokoTeatterille valmistamaan viikossa upean yhteistuotannon 17.7.2021. Jazz Meets Theater/Dance/Circus toteutetaan tällä kertaa yhteistyössä Koko Jazz Clubin ja Agit-Cirkin kanssa. Tervetuloa inspiroitumaan hypnoottisen upeasta teatterin, tanssin, musiikin sekä sirkuksen parhaita puolia yhdistelevästä spektaakkelista heinäkuussa.

KokoTeatterin tila muutetaan Jazz Meets Theater/Dance/Circus -esitystä varten kokonaisvaltaista taide-elämystä palvelevaksi areenaksi. Ensemblen ytimenä toimii Koko Jazz Clubin nokkamies Timo Hirvonen sekä Severi Pyysalo Band ja näyttämötaiteen työryhmää sekä esityskokonaisuutta ohjaa KokoTeatterin taiteellinen johtaja Anna Veijalainen. Mukana on myös upeita sirkustaiteilijoita kansainvälisesti mainetta niittäneeltä Sirkus- ja musiikkiyhdistys Agit-Cirkilta. Kesällä 2021 tämä huikea ensemble kokoontuu viikoksi valmistamaan improvisaatioon perustuvan, mutta suunnitellun ja ohjatun kokonaisuuden, jossa tunnelmaa ei puutu. Jazz Meets Theater/Dance/Circus on nähty aiemmin vuosina 2017 sekä 2019. Esitys on parhaimmillaan livenä, mutta kokonaisuus myös striimataan. Osta liput.

Kuva: Maarit Kytöharju

Liput esityksiin ovat myynnissä nyt. Osta heti omasi Tiketin palvelun kautta!

Osta liput

Lue lisää esityksistä

Koko Perheen Äitienpäiväkonsertti ihastuttaa 9.5.

Esitys on Koko Jazz Clubin ja KokoTeatterin yhteistuotanto.

29.4.2021

Who run the world? – MOMS!

Äiti, nyt on aika heittää siivoushanskat naulaan, jalat sohvalle ja antautua hemmottelulle. Koko perheen vauhdikas äitienpäiväkonsertti ilahduttaa perheitä striiminä 9.5.

“Kahvia legoilla sekä muita arjen anekdootteja – Koko perheen äitienpäiväkonsertti” jatkaa KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin perhetapahtumien perinnettä äitienpäivänä 9.5. klo 9 alkaen. Tällä kertaa konsertti ilahduttaa äitienpäiväyleisöä striiminä suoraan kotisohville Tiketin palvelun kautta.

Luvassa on hersyvää musiikkia äideille, isille ja perheen pienille ipanapa-klassikoista ja upouusista lastenlauluista jazziin ja groovempaan menoon. Esitys yhdistää teatterin, tanssin sekä musiikin suvereenisti loistavaksi kokonaisuudeksi, joka ilahduttaa koko perhettä!

Koko perheen äitienpäiväkonsertti 9.5. klo 9 alkaen. Tallenne katsottavissa 9.5. klo 23 sakka. Perhelippu 20€ / Kannatuslippu 40€

Osta liput

Työryhmässä:
Inka Tiitinen, konsertin suunnittelu ja laulu
Anna-Maija Jalkanen, laulu
Arttu Takalo, vibrafoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut
Anna Veijalainen, ohjaus
Jani Karlsson, valokuvat

Esitys on Koko Jazz Clubin ja KokoTeatterin yhteistuotanto.
Esitys kestää n. 1h.

Tervetuloa linjoille äitienpäivänä!

Kuva: Heidi Bergström

NSFW mukana Lain§uojattomat teatterifestivaalilla

Teatterifestivaali Lain§uojattomat 22

28.4.2021

Vuoden 2021 vapaiden ammattiryhmien Teatterifestivaali Lain§uojattomat järjestetään jo 22. kerran nyt myös toista kertaa poikkeusjärjestelyin. KokoTeatterin NSFW on mukana festivaalin etäohjelmistossa 19.5. spesiaalistriimillä. Luvassa ovat etkot, esitys ja jatkot. Laikkarit riemastuttavat tänäkin vuonna rajoituksista huolimatta!

Ohjelmisto on toistamiseen haluttu pitää tiiviinä ja lisäksi kehittää sisältöä kaupunkitapahtuman suuntaan, perinteistä sisäteatteria unohtamatta. Kiinnostavia kohtaamisia ja vaikuttavia esityksiä voi tänä vuonna seurata Porin keskustassa Eetunaukion ja Kävelykadun tuntumassa, Studio Hilkassa ja Kulttuuritehdas Kehräämössä sekä tietysti striimin ääreltä. Esityksiä on luvassa lapsille, koko perheelle, vaativalle katsojalle, perinteisen ystävälle ja kaikille kulttuurinnälkäisille. 

NSFW spesiaalistriimi 19.5.
Esitys alkaa klo 19
Etkot klo 18.15
Jatkot heti esityksen jälkeen.

Esitys kestää n. 1,5h. Etkoilla pääsemme tutustumaan työryhmään ja kyselemään heiltä katsojien lähettämiä kysymyksiä. Jatkoilla kysellään viimeisen esityksen tunnelmia ja fiilistellään festaritunnelmia etänä. Etkot, esitys ja jatkot ovat nähtävillä ainoastaan Tiketti Stream -palvelun kautta ja esityslipun ostamalla.

Striimilipun hinta 12,70€, kannatuslippu 30€

Osta liput

Lue lisää esityksestä

Tutustu Lain§uojattomat festivaaliin täällä

NSFW mukana Lain§uojattomat teatterifestivaalilla
NSFW mukana Lain§uojattomat teatterifestivaalilla 19.5.

Aktivistitrilogia on nyt saatavilla kirjastoista!

Saimme kunnian lahjoittaa Kallion kirjastoon Aktivistitrilogia -näytelmäsarjan painettuina pokkareina.

31.3.2021

Saimme kunnian lahjoittaa Kallion kirjastoon Aktivistitrilogia -näytelmäsarjan painettuina pokkareina. Toivomme, että lahjoituksemme ilahduttaa alueen asukkaita koronakurimuksen keskellä.

Aktivistitrilogiaa voi tilata nyt kirjastoihin ympäri Suomen ja sitä saa myös kirjakaupoista tilaustuotteena. Yksi mainio tapa tukea teatterin toimintaa näinä aikoina on tehdä kirjatilaus lähikirjastoon. Kiitämme suuresti avusta!

Aktivistinäytelmä 3 on Helena Kallion ja KokoTeatterin aktivistinäytelmätrilogian kolmas ja viimeinen silmu. Aikaisemmat näytelmät ovat olleet Lipusta revitty tähti (2009), kirjoittajina Helena Kallio, Heikki Kujanpää, Jussi Nikkilä ja Anna Veijalainen sekä Tanssiva agitaattori (2018), kirjoittanut Helena Kallio.

Painettuja kirjoja saa tilata myös suoraan teatterilta:
Koko trilogia 25€
Yksittäin 10€/kpl
Tilaukset: bookings@kokoteatteri.fi

Muistathan myös Aktivistinäytelmä 3 -esitykset kesäkuussa 2021. Lue lisää täältä.

Aktivistitrilogia löytyy nyt Kallion kirjastosta!

Lipusta revitty tähti

1918 Suomenlinna. Nälkiintynyt vanki numero 1724, syöpäläisten peittämä Yrjö Kallinen, makaa keuhkokuumeessa, mutta kieltäytyy äikkäpäisesti syömästä lihapöperöistä litkua. Mitäs se semmoinen politiikka on?
1943 Lahden poliisivankila, koppi numero 11. Yhteiskunta-aktivisti Betty Peltonen on jälleen pidätetty ja saa selkäytimiään myöten tuta, millä tavoin valtiollinen poliisi luo järjestystä.
1956 Budapest. Näky itsenäisestä, kansanvaltaisesta Unkarista vie journalisti Miklós Gimesin kasvoilleen maahan.
1969 Praha. Kevät meni, ja syksy, talvi tuli. Taloushistorian opiskelija Jan Palach ostaa bensiiniä. Lämpimikseenkö?
2006 Moskova. Varjojen seuraama Anna Politkovskaja palaa ostoksilta. Isä kuoli vasta, äiti on sairaalassa ja tytär odottaa lasta. Minne nainen piiloutuisi elämästään, ja miksi hän pakenisi vastuutaan? Tekeillä on jälleen yksi kuuroille korville kaikuva artikkeli siviilien kärsimyksestä.

Käsikirjoitus Helena Kallio, Heikki Kujanpää, Jussi Nikkilä ja Anna VeijalainenKotimainen kantaesitys 25.11.2009, KokoTeatteri

Tanssiva agitaattori

If I can’t dance to it, it’s not my revolution!
Valta turmelee, siksi olen anarkisti.
Me too, me too!
Kuuluuko seksuaalinen itsemääräämisoikeus naisille?
Entä julkinen ja poliittinen tila?
Sananvapaus?
Oikeus rakastaa, ketä haluaa?
Vapaus, veljeys, tasa-arvo?

Tanssiva agitaattori on ajankohtaisia kysymyksiä pyörittelevä esitys kahden anarkistin ja pakkovaltaan sopeutumattoman sivistyneen yksilön toiminnasta. Esitys palaa varhaisen naisliikkeen, työväenliikkeen, kansalaisaktivismin ja vallankumouksen unelmiin ja katsoo niiden peiliin tänään.

Mitä sitten, kun naiset saavat tarpeekseen neuvottelusta isän, jumalan, oikeusvaltion lankoja pitelevien vanhan liiton miesten, besserwisserien ja kaiken maailman all male panelien kanssa?

Think – it’s not illegal yet.

Käsikirjoitus Helena kallio
Kotimainen kantaesitys 7.2.2018, KokoTeatteri

Aktivistinäytelmä 3

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

”Kelatkaa, miten Mamie Tillistä tuli aktivisti…
Hei mitä tämä Ulrike oikeen kirjotteli ennen kuin hän radikalisoitui?
Mikä sen aikaansa edellä hyönteismyrkkyjä vastustavan naisen siis sen meribiologin nimi olikaan?
Tiedätkö, kuinka aktivistit löysivät oman äänensä?
Entä sinä? Miten sinä löysit oman äänesi?”

Aktivistitrilogian viimeisen teoksen kirjoitusprosessi on ollut polveileva, inspiroiva ja myös erityisen haastava – “mehän painimme yhä näiden samojen ihmisarvoisen elämän ja elinkelpoisen maailman tulevaisuuden kysymysten kanssa, joiden puolesta päähenkilömme ovat antaneet kaikkensa”, Helena sanoo. Kallion kynästä lähtevä teksti on fyysistä ja rytmistä – näytelmän päähenkilöiden puheenvuorot peilautuvat edelläkävijöiden kohtaloista lähihistorian tapahtumiin ja riipaisevan ajankohtaisesti myös Black Lives Matter -liikkeeseen.

Käsikirjoitus Helena Kallio
Kotimainen kantaesitys 25.9.2020, KokoTeatteri 

Toivomme kaikille elämyksellisiä lukuhetkiä trilogian parissa!

Saimme kunnian lahjoittaa Kallion kirjastoon Aktivistitrilogia -näytelmäsarjan painettuina pokkareina.

NSFW esityskausi jatkuu huhti- ja toukokuussa

29.3.2021

Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmän NSFW esityskausi jatkuu huhtikuussa 2021

Huhti-toukokuussa NSFW esityksiä järjestetään hybridinä (live&striimi). Yleisö pääsee seuraamaan esityksiä paikan päällä KokoTeatterissa rajoitusten mukaan sekä omien päätelaitteidensa ääreltä striiminä kotisohvilta käsin. Sriimin toimittajana toimii yhteistyökumppanimme Tiketti.

Lucy Kirkwood: NSFW
Rahaa, seksiä ja Photoshopia

10.4. klo 19
17.4. klo 19
22.4. klo 19
23.4. klo 19
27.4. klo 19
28.4. klo 19
5.5. klo 19
7.5. klo 19
8.5. klo 14 (huom! matinea)
10.5. klo 19
15.5. klo 19

Kaikki edellä mainitut esitykset järjestetään sekä livenä että striiminä. Paikan päällä toteutamme turvallisuusmääräyksiä turvaväleistä sekä maskeista. Kaikki yllä olevat esitykset striimataan Tiketin kautta, joten yleisö voi seurata esitystä myös omalta päätelaitteelta kotoa käsin. Lue alta lisätiedot.

Haluatko seurata näytelmää striiminä?

Kaikki esitykset striimataan Tiketin palvelun kautta, joten voit nauttia teatteriesityksestä myös kotisohvalta käsin omalta päätelaitteeltasi. Striimiliput maksavat 12,70€. Liput ovat myynnissä nyt. Klikkaa tästä itsesi lippukauppaan.

Haluatko seurata näytelmää paikan päällä KokoTeatterissa?

Myymme lippuja Tiketin palvelun kautta. Lippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Lippujen hinnat 29,50 / 24,50 / 19. Klikkaa tästä itsesi lippukauppaan.

Lue lisää esityksestä klikkaamalla tästä

Osta liput

NSFW esityskausi jatkuu huhti- ja toukokuussa
NSFW esityskausi jatkuu huhti- ja toukokuussa

Aktivistinäytelmä 3:n esitykset siirretään kesäkuulle

22.3.2021

Aktivistinäytelmä 3:n esitykset siirretään kesäkuulle 2.-5.6.2021.

KokoTeatterin maaliskuun Aktivistinäytelmä 3 -esitykset on peruttu ja esitykset siirretään kesäkuulle 2.-5.6.2021. Syynä peruutukseen on työryhmän jäsenen mahdollinen altistuminen koronavirukselle ja altistumisen vuoksi varatoimenpiteenä toteutettava karanteeni 31.3. saakka. Kaikki maaliskuun Aktivistinäytelmä 3 -esityksiin ostetut liput (live/striimi) kelpaavat myös kesäkuun esityksiin. Jo ostettujen lippujen siirrosta vastaa Tiketti, joka lähettää lipun ostaneille tietoa sähköpostitse. KokoTeatteri on yhteydessä kaikkiin lipun varanneisiin.

Uudet Aktivistinäytelmä 3 -esitysajat:
Ke 2.6. klo 19
To 3.6. klo 19
Pe 4.6. klo 19
La 5.6. klo 14

Kaikki edellä mainitut esitykset järjestetään sekä livenä että striiminä. Esitykset striimataan Tiketin palvelun kautta, joten yleisö voi seurata esitystä myös omalta päätelaitteelta kotoa käsin. Päästämme teatterin katsomoon rajoitusten mukaisen määrän katsojia. Paikan päällä huolehdimme turvallisuusmääräyksistä, turvaväleistä sekä edellytämme maskin käyttöä.

Yhteistuotannot ja vierailut peruttu 31.5. asti

Olemme päättäneet perua tai siirtää kaikki yhteistuotannot ja vierailut 31.5. asti koronavirustilanteen epävarmuuden vuoksi. Pyrimme löytämään esityksille ensisijaisesti korvaavia päiviä ja tiedotamme korvaavista esityspäivistä mahdollisimman pian. Pyydämme kaikkia lipun varanneita ja/tai ostaneita olemaan kärsivällisiä lippuvaihtojen ja palautusten suhteen teatterin sähköpostin sekä Tiketin asiakaspalvelun ruuhkautumisen takia. Jo ostettujen lippujen siirrosta/hyvityksistä vastaa Tiketti. KokoTeatteri on yhteydessä kaikkiin lipun varanneisiin.

Lippujen hyvittäminen / siirtäminen

Ensisijaisena toiveenamme on, että jäät odottamaan tietoa korvaavista esityspäivistä, ja vaihdat liput uuteen ajankohtaan. Jos esitys on kokonaan peruttu tai uusi ajankohta ei sovi sinulle, saat hyvityksen jo ostetuista lipuista Tiketin palautuslomakkeen kautta. Lomake löytyy täältä. Jos olet tehnyt varauksen kevään esitykseen KokoTeatterin kautta, olemme sinuun yhteydessä varauksen vaihtamiseksi/perumiseksi. Lisätiedot ja tiedustelut: bookings@kokoteatteri.fi.

Pahoittelemme esitysten siirtämisestä ja perumisesta aiheutuneesta vaivasta.

Aurinkoa kevääseen, toivottaa KokoTeatterin henkilökunta.

Aktivistinäytelmä 3 – työryhmän haastattelu

Aktivistinäytelmä 3

16.3.2021

Helena Kallion ylistetty Aktivistinäytelmä 3 saa toivotun lisäesityskauden keväällä 2021. Kyselimme näyttelijöiden tunnelmia tuorempaan KokoZine-lehteen.

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Aktivistinäytelmä 3 keräsi syksyllä 2020 lähes loppuunmyydyn esityskauden. Nyt upeat aktivistimme tekevät paluun. Esitykset KokoTeatterissa hybridimallilla 23.-31.3.2021.

Haastattelimme Aktivistinäytelmä 3:n esiintyjien tunnelmia syksyn ensi-illan jälkeen, kun esityksiä on ollut takana jo muutama. Artikkeli on julkaistu alun perin kevään 2021 KokoZine-lehdessä. Voit lukea sen täältä.

“Joka viikko tapahtuu asioita, jotka kytkeytyvät tähän näytelmään jollain tavalla”

Helena Kallion ylistetty Aktivistinäytelmä 3 saa toivotun lisäesityskauden keväällä 2021
Tuuli Heinonen
Kuva: Heidi Bergström

Siinä missä aktivistitrilogian aikaisempaa osaa Tanssivaa Agitaattoria esitettiin äärimmäisen ajankohtaisesti #metoo -kampanjan keskellä, on Aktivistinäytelmä 3:n harjoitus- ja esityskautta värittänyt keskustelut Amerikan poliisiväkivallasta, Black Lives Matter -liike, CAP-suunnitelmat maatalouspolitiikassa sekä kohu Elokapinan mielenosoituksesta Helsingissä. Vain muutamia mainittuna. Teoksessa näyttelevä muusikko Anni Elif Egecioglu paljastaa, että näytelmän ajankohtaisuus on tullut kaikille yllätyksenä. “Se (ajankohtaisuus) on tietysti ikävää, mutta sen takia tuntuu vielä tärkeämmältä tehdä tätä näytelmää nyt”, painottaa Egecioglu. “Olen koko ajan tiennyt, että ollaan suurten asioiden äärellä, mutta silti yllätyin, että nämä teemat nousevat jatkuvasti näin riipaisevan ajankohtaisiksi”, toteaa myös näyttelijä Tuuli Heinonen

Esitys on herättänyt myös yleisössä suuria tunteita esitellessään kohtaloita, jotka pysäyttävät aiheiden äärelle. Vanhemmalle yleisölle teos herättää paljon muistoja menneistä ajoista. Ulrike Meinhof kuoli vuonna 1976, jolloin näytelmän esiintyjistä oli syntynyt vain teatterinjohtaja Anna Veijalainen, joka hänkin oli vasta kolmivuotias. “Sitten ovat nämä ihanat nuoret, parikymppiset, joilla näytelmän nähdessään aukeaa silmät tälle maailman menolle”, toteaa Veijalainen. Teoksessa käsitellään 50-70 -lukujen tapahtumia, joiden varmasti jokainen toivoisi jo olevan osa historiaa. Käsikirjoittaja-ohjaaja Helena Kallio lähti kerimään Aktivistinäytelmä 3:n teemoja jo trilogian aikaisemman osan Tanssivan Agitaattorin viimeisen esityksen aikoihin vuonna 2018. “Helenalla on ihmeellinen kyky tehdä esityksiä, jotka käyvät saumattomasti keskustelua ajankohtaisten tapahtumien kanssa. Välillä vähän pelottaa kysyä, että mitä sillä on seuraavaksi tekeillä”, naurahtaa Veijalainen. 

“Turvallinen ja luotettava olo olla yhdessä aiheen ääressä”

Helena Kallion ylistetty Aktivistinäytelmä 3 saa toivotun lisäesityskauden keväällä 2021
Anni Elif Egecioglu
Kuva: Heidi Bergström

Näytelmän harjoitusprosessi on ollut jokaiselle esiintyjälle omanlaisensa haaste. Egecioglulle Aktivistinäytelmä 3 on ensimmäinen teatteriprojekti, jossa hän säveltää sekä näyttelee – kaiken lisäksi vielä suomen kielellä. “Muusikon roolin ja näyttelemisen yhdistäminen oli minulle haaste. Toki myös suomen kieli. Kiitos Helenalle upeasta kielestä, olen oppinut todella paljon”, ylistää Egecioglu. Aktivistinäytelmä 3 oli kaksikieliselle Tuuli Heinoselle ensimmäinen suomenkielinen ammattiteatteriesitys. “Minua jännitti myös, ei suomen kielen takia, vaan koska tässä on enemmän tekstiä kuin ikinä missään”, kuvailee Heinonen. Myös Veijalainen painottaa, että prosessi on ollut haastava, sillä isojen – jopa järkyttävienkin – asioiden äärellä työryhmältä vaaditaan äärimmäistä luottamusta sekä turvallisuutta. “Ei olla koskaan aikaisemmin tehty töitä yhdessä ennen tätä, mutta tämä on ollut todella hieno työryhmä. Kiitos kaikille siitä”, toteaa Veijalainen kauniisti kollegoilleen. 

“Aktivistinäytelmä 3 on ollut ainutlaatuinen prosessi”

Näyttelijäkaarti tuntuu olevan yhtä mieltä siitä, että teos on sivistänyt valtavasti sekä työryhmää että näytelmän äärelle hakeutuneita katsojia. “Kyllä tässä on taas sivistynyt tämän aiheen parissa. Helena on tehnyt aivan uskomattoman laajan pohjatyön, jonka ansiosta olemme saaneet todella hyvät eväät esittää”, kertoo Veijalainen. Teoksen työprosessi on pitänyt sisällään paljon ennakkokeskusteluja käsikirjoittaja-ohjaaja Kallion kanssa. Koronakevään 2020 aikana tapaamisia järjestettiin etänä erilaisilla kokoonpanoilla. Työryhmä on kokenut, että teoksesta tuli jollain tavalla kollektiivisempi prosessi juuri näiden etukäteen käytyjen keskustelujen kautta. “Sytyin todella paljon Helenan riimittelystä ja sitten sainkin sellaisen kohtauksen, jossa on sitä Spoken word -tyyliä. Olen saanut ilmaista, mikä itseäni inspiroi ja se on todella ainutlaatuista”, kertoo Heinonen innoissaan. 

“Me vinkataan asioita ja yleisö saa kokea”

Helena Kallion ylistetty Aktivistinäytelmä 3 saa toivotun lisäesityskauden keväällä 2021
Anna Veijalainen
Kuva: Heidi Bergström

Aktivistinäytelmä 3 keräsi syksyllä 2020 ennätysyleisön loppuunmyydyillä katsomoillaan ja yleisöön löysi myös paljon lukiolaisia. “Se on ihan mahtavaa. Tästä on niin moni tullut sanomaan, että näytelmän pitäisi olla pakollinen kaikille nuorille”, kertoo Veijalainen. Ajallisten perspektiivien luominen, sukupolvien ketjut sekä tiedostamisen kulttuuri ovat olleet käsikirjoittaja-ohjaaja Kalliolle myös teoksen kantavia teemoja. Nyt esitysten ollessa käynnissä nämä ajalliset perspektiivit konkretisoituvat. “Mulle tulee sellainen olo, että nykynuoret ovat paljon fiksumpia, mitä minä olen ollut. Että ne pystyy kytkemään ajatuksia paremmin kuin 18-vuotias Tuuli aikanaan. Olisin toivonut, että olisin nähnyt tällaisen esityksen nuorempana”, toteaa Heinonen pilke silmäkulmassaan. “Ehkä meidän pitäisi enemmän kuunnella niitä nuoria. Toivoisin, että näytelmän nähdessään he ymmärtäisivät, että heillä on mahdollisuus vaikuttaa maailman asioihin”, ehdottaa Egecioglu. “Teatteri on vaarallista. Teatteri on todella vaarallista. Jopa aktivismia. Se voi muuttaa maailmankuvaa”, kiteyttää Veijalainen lopuksi hymyillen.

Aktivistinäytelmä 3
Esitykset: 23.-31.3.

Osta liput täältä

Lue lisää esityksestä

Aktivistinäytelmä 3 maaliskuussa sekä livenä että striiminä

Aktivistinäytelmä 3 saa ensi-iltansa Kokoteatterissa

8.3.2021

Aktivistinäytelmä 3 keräsi syksyllä lähes loppuunmyydyn esityskauden. Nyt aktivistit tekevät odotetun paluun. Lavalla taituroivat upeat Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen ja Anna Veijalainen. Esitykset järjestetään hybridinä (live&striimi) yhteensä kuusi kertaa 23.-31.3. Kahta esitystä (26.-27.3.) tarjotaan max. 6 hlön seurueille yksityisnäytöksinä. Paikan päällä huolehdimme turvallisuusmääräyksistä. Tutustu alla olevaan aikatauluun.

Helena Kallion ylistetty Aktivistinäytelmä 3 saa toivotun lisäesityskauden maaliskuussa 2021. Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme.

Aktivistinäytelmä 3
23.3. klo 19
24.3. klo 19
26.3. klo 19 (yksityistilaisuus)
27.3. klo 19 (yksityistilaisuus)
30.3. klo 19
31.3. klo 19 

Kaikki edellä mainitut esitykset järjestetään sekä livenä että striiminä. Kaikki esitykset striimataan Tiketin kautta, joten yleisö voi seurata esitystä myös omalta päätelaitteelta kotoa käsin. 26.-27.3. esityksiä tarjotaan yksityistilaisuuksina max. 6 hlön seurueille.

Haluatko nähdä esityksen paikan päällä?

Myymme lippuja Tiketin palvelun kautta neljään esitykseen 23.-24.3. ja 30.-31.3. Lippuja on myynnissä ainoastaan 6kpl / esitys. Osta liput pian, sillä nämä loppuvat vielä kesken. Lippujen hinnat 29,50 / 24,50 / 19. Klikkaa tästä päästäksesi lippukauppaan.

Haluatko oman yksityisnäytöksen?

KokoTeatteri tarjoaa ainutlaatuista mahdollisuutta ostaa kokonainen yksityisnäytös 6 hlölle. Esityspäivävaihtoehdot ovat 26.3. ja 27.3. Yksityisnäytöksen hinta on 450€. Hinta sisältää sekä Aktivistinäytelmä 3 -esityksen sekä lasilliset kuohuvaa koko seurueelle. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus järjestää rajoituksien mukainen ja turvallinen kulttuurielämys itsellesi ja ystävillesi. Yksityisesitys on lunastettava heti. Yksityistilaisuudella ei vaihto- tai palautusoikeutta. Tiedustelut ja varaukset: bookings@kokoteatteri.fi

Haluatko seurata näytelmää striiminä?

Kaikki kuusi esitystä 23.-31.3. striimataan Tiketin palvelun kautta, joten voit nauttia teatteriesityksestä myös kotisohvalta käsin omalta päätelaitteeltasi. Liput ovat myynnissä jo nyt. Striimilipun hinta on 12,70€. Klikkaa tästä päästäksesi lippukauppaan.

“Aktivistinäytelmä 3 kysyy edelleen, kenellä on kanttia toimia muutoksen hyväksi ja mitä se vaatii. Oikeastaan teos myös vastaa tuohon kysymykseensä. Ne toimivat, jotka todella ymmärtävät koko kuvan, ajattelevat tulevia sukupolvia ja näkevät jokapäiväisessä elämässä politiikan vaikutuksen.” – Maria Säkö, Helsingin Sanomat

Työryhmä
Käsikirjoitus ja ohjaus: Helena Kallio
Rooleissa: Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen, Anna Veijalainen
Videolla esiintyvät: Anna Veijalainen, Helena Kallio ja Kaisla Löyttyjärvi
Esitysavustajat: Katimari Niskala ja Lempi Hirvonen
Musiikki: Anni Elif Egecioglu
Valosuunnittelu: June Horton-White
Pukusuunnittelu ja -ompelu: Virve Karoliina Balk
Koreografia: Anna Veijalainen
Pukija, kuiskaaja-järjestäjä: Katimari Niskala
Äänitys ja -operointi: Aapo Nieminen
Valokuvaus, videotuotanto: Heidi Bergström
Graafinen suunnittelu: Heidi Bergström
Tiedotus ja markkinointi: Sini Salo

Kantaesitys 25.9.2020
Esityksen kesto n. 2h 40min. Sisältää väliajan.

Lue lisää ja katso lisämateriaalit klikkaamalla tästä

Aktivistinäytelmä 3 on Helena Kallion ja KokoTeatterin aktivistinäytelmätrilogian kolmas teos. Aikaisemmat näytelmät ovat olleet Lipusta revitty tähti 2009 (kirjoittajina Helena Kallio, Heikki Kujanpää, Jussi Nikkilä ja Anna Veijalainen) sekä Tanssiva agitaattori 2018 (Helena Kallio).

Aktivistinäytelmä 3 saa ensi-iltansa Kokoteatterissa