fbpx

KokoTeatterin syksyn ohjelmisto on täydentynyt!

2.7.2021

KokoTeatterin syksyn ohjelmisto on saanut täydennystä, ja kaikki liput ovat nyt vihdoinkin myynnissä. KokoTeatterin syksy lupaa siis entistä monipuolisempaa esittävien taiteiden parhaimmistoa. Syyskausi alkaa heti lomakauden päättyessä elokuun ensimmäisellä viikolla ja jatkuu aina joulun kynnykselle saakka.

Lue alta tuoreimpien ohjelmistolisäysten teosesittelyt:

Improvisaatioteatteri Vendetta: Korruptoituneiden mielten jumppa

Vendetta on tuore, rohkea ja kantaaottava helsinkiläinen improvisaatioteatteri, jonka tavoitteena on edistää tasa-arvoa ja keskinäistä ymmärrystä improvisaatioteatterin keinoin. Vendettan jäsenet ovat teatteritaiteen ammattilaisia, jotka tutkivat sosiaalisia rituaaleja, valtarakenteita ja patriarkaalisen yhteiskunnan tabuja. Ylistetty kokoillan improvisoitu esitys Korruptoituneiden mielten jumppa nähdään KokoTeatterissa jälleen syksyllä kahden esityksen verran 3.10. ja 10.11. Lue lisää.

Improvisaatioteatteri Vendetta: Korruptoituneiden mielten jumppa

OSIRIS teatteri: Naisen Peili – minun elämäni

Naisen Peili -projektin ensimmäinen osa Minun elämäni kertoo naisten piilossa olleita tarinoita. Minun elämäni -esityksessä, Koko Teatterin lavalla yleisö näkee, kokee ja kuulee tarinoita toiseudesta, osallisuudesta, osattomuudesta, riemusta, vapaudesta, ennakkoluuloista, peloista ja rakkaudesta. Sekä naisten välisestä yhteenkuuluvuudesta. Esitykset KokoTeatterissa 7.11. ja 16.11. Lue lisää.

OSIRIS teatteri: Naisen Peili – minun elämäni

ON Teater: „Aapiskukko” („Aabitsa kukk”) by Andrus Kivirähk

Aapiskukko on Siim Maatenin tuottama ja ohjaama monologi, joka pohjautuu Andrus Kivirähkin vuonna 2006 ilmestyneeseen teokseen „Aabitsa kukk”, jota on esitetty Estonian Draamateaterin alkuperäisellä kokoonpanolla yli 300 kertaa. Nyt tämä yleisön suosikkiteos saa ensiesityksensä Suomessa KokoTeatterissa syksyllä 2021 sekä suomeksi että viroksi (Eesti keeles). Esitykset KokoTeatterissa 4.-5.12.2021. Lue lisää.

Aapiskukko by Andrus Kivirähk, kuvassa Siim Maaten.

Teatteri Quo Vadis: Walt Whitman: Ruohoa – lauluja meistä

Walt Whitman (1819–1892) oli yhdysvaltalainen runoilija ja humanisti. Leaves of Grass on hänen pääteoksensa, kunnianosoitus luonnon monimuotoisuudelle ja kärkäs muistutus ihmisille: ekosysteemi on yhteisö ja me olemme osa sitä. Poetry Band on Teatteri Quo Vadiksen pitkäkantoinen runoutta ja musiikkia yhdistelevä hanke. Walt Whitman: Ruohoa – lauluja meistä nähdään KokoTeatterin syyskaudella kaksi kertaa 7.12. ja 14.12.2021. Lue lisää.

Teatteri Quo Vadis: Walt Whitman: Ruohoa – lauluja meistä.

Kuuma Ankanpoikanen: Funny – The Best Puppet Show Ever Made

Kuuman Ankanpoikasen Funny-esitys poksauttaa lavan täyteen muotoaan muuttavia ilmapalloja, häilyviä projisointeja ja unelmia tähteydestä. Merja Pöyhösen ja Riina Tikkasen konseptoima nukketeatteriteos tähtää suoraan katsojien suupieliin, sydämiin ja maailmanmaineeseen. Esitys KokoTeatterissa 12.12.2021. Lue lisää.

Kuuma Ankanpoikanen: Funny – The Best Puppet Show Ever Made

Tutustu koko syksyn ohjelmistoon:

2.8.-4.8. Lassi Alhorinne: Kymmenen kohtausta kirkossa
3.8.-6.8. Ari Numminen: Kohti Orlandoa
21.8.-28.8. Nina Viitamäki: Seinää tuijottavat naiset
7.9.-18.9. 4.48 Psychosis – Sarah Kane
14.9.-19.9. Rutimo Collective: Lemons
27.9.-28.9. Jouni Bäckström: Supermies
3.10.-10.11. Vendetta: Korruptoituneiden mielten jumppa
6.10.-28.11. Timo Tuominen Avec Jacques Brel -21
8.10.-10.10. Mekaaninen joutsen: Sukupuuttoparatiisi
12.10.-19.10. Jenni Janakka: Kuka mun päässä puhuu
29.10.-17.12. Norminäytelmä
7.11.-16.11. OSIRIS teatteri: Naisen peili
25.11.-27.11. Taittuu: Vankilateatteri
4.12.-5.12. ON Teater: „Aapiskukko” („Aabitsa kukk”) by Andrus Kivirähk
7.12.-14.12. Teatteri Quo Vadis: Walt Whitman: Ruohoa – lauluja meistä
12.12. Kuuma ankanpoikanen: Funny – The Best Puppet Show Ever Made

Liput esityksiin ovat myynnissä nyt.
Osta heti omasi Tiketin palvelun kautta!

Osta liput

Lue lisää esityksistä

Jazz Meets Theater/Dance/Circus 2021 – hypnoottisen upea yhteistuotanto nähdään 17.7.2021

23.6.2021

Kesällä Koko Jazz Club tuo jälleen kansainvälisesti mainetta niittäneitä monialaisia taiteilijoita yhteen KokoTeatterille valmistamaan viikossa upean yhteistuotannon. Jazz Meets Theater/Dance/Circus toteutetaan tällä kertaa yhteistyössä Koko Jazz Clubin, KokoTeatterin ja Agit-Cirkin kanssa.

KokoTeatterin tila muutetaan Jazz Meets Theater/Dance/Circus -esitystä varten kokonaisvaltaista taide-elämystä palvelevaksi areenaksi. Ensemblen ytimenä toimii Koko Jazz Clubin nokkamies Timo Hirvonen yhtyeineen ja näyttämötaiteen työryhmää sekä esityskokonaisuutta ohjaa KokoTeatterin taiteellinen johtaja Anna Veijalainen.

Säveltäjät Timo Hirvonen & ensemble
Ohjaaja Anna Veijalainen
Valosuunnittelija Helena Roivainen
Pukusuunnittelija Virve Balk
Esiintyjät Inka Tiitinen, Jarkko Lehmus, Jenni “Inni” Lehtinen, Virve Balk, Metsälintu Pahkinen sekä Timo Hirvonen & ensemble

Muusikot Severi Pyysalo, Riku Niemi, Timo Hirvonen, Severi Sorjonen

Jazz Meets Theater/Dance/Circus toteutetaan yhteistyössä Koko Jazz Clubin, KokoTeatterin ja Agit-Cirkin kanssa. Kokonaisuus on toteutettu aiemmin myös vuosina 2017 sekä 2019. Luvassa uusi työryhmä, uusi sisältö ja uusi ensi-ilta, mutta sama konsepti.

Esitys 17.7. klo 19

Osta liveliput Tiketistä
Osta striimiliput teatterin verkkokaupasta

Tiiseri vuoden 2017 Jazz Meetsista.

KokoTeatterin Mesenaattikampanja on nyt käynnissä!

Tue KokoTeatterin toimintaa osallistumalla joukkorahoituskampanjaan. Kampanjan tavoitteena on tuoda KokoTeatterin tuotantoa ja toimintaa lähelle katsojaa näinä aikoina, kun kontaktit on painettu minimiin ja mahdollisuuksia kulttuurin kokemiseen on rajattu koronaepidemian takia.

Tue KokoTeatterin toimintaa osallistumalla joukkorahoituskampanjaan. Kampanjan tavoitteena on tuoda KokoTeatterin tuotantoa ja toimintaa lähelle katsojaa näinä aikoina, kun kontaktit on painettu minimiin ja mahdollisuuksia kulttuurin kokemiseen on rajattu koronaepidemian takia. Toisena tavoitteena on turvata taloudellisesti teatterin toimintaa.

Valitse itsellesi sopiva tukisumma ja katso mitä hienoa saat vastikkeeksi rahoituksellesi. Valikoimassa on eri hintaisia tuotteita aina kirjoista levyihin, sekä etänä toteutettavia työpajoja ja kehonhuoltoa.

–      KokoTeatterin lahjakortit
–      Aktivistitrilogia -näytelmäjulkaisut
–      Joukkokohtaus – KokoTeatteri 10 vuotta
–      Koko Jazz Clubin levyjä
–      Työpaja: Aamun avaus kaikille aisteille
–      Kehonhuolto Metsälinnun kanssa: Selkäranka
–      Kehonhuolto Metsälinnun kanssa: Lantion liikkuvuus

Vieraile kampanjasivulla klikkaamalla tästä

Lämmin kiitos tuestasi! 

KokoTeatteri toimii Liikkeellä marraskuussa -festivaalin yhtenä tapahtumapaikoista kesällä 2021

16.6.2021

KokoTeatteri toimii Liikkeellä marraskuussa / Moving in November -festivaalin yhtenä tapahtumapaikoista 17.-18.6.2021. Torstaina 16.6. sekä perjantaina 17.6. lavalle nousee Giuseppe Chico & Barbara Matijević ylistetyllä sekä palkitulla teoksellaan Forecasting.

Silmiemme eteen avautuu huimaava todellisuuden ja videoiden muodostama hybridikokemus. Yksin kannettavan tietokoneen kanssa näyttämöllä liikkuva Barbara Matijević muokkaa kehonsa saumattomaksi jatkeeksi anonyymien YouTube-videoiden kaksiulotteiselle maailmalle. Teoksessaan Forecasting Giuseppe Chico ja Barbara Matijević pysäyttävän ajan kahden rinnakkaisen ulottuvuuden välille, fyysisen ja ruuduntakaisen todellisuuden rajalle. Teos muodostaa kiehtovan ja humoristisen, ajan ja tilan rajat ylittävän dialogin ja haastaa ajattelemaan, miten teknologia vaikuttaa aisteihimme ollen läsnä sekä suhteessamme objekteihin, liikkeeseen että nykyhetkeen.

Esitys on osa Liikkeellä marraskuussa -festivaalin Jälkiä marraskuusta -kokonaisuutta. Marraskuinen festivaali levittäytyy poikkeuksellisesti perinteisestä ajankohdastaan kesään 14.-20.6.2021.

Giuseppe Chico & Barbara Matijević: Forecasting
Esitykset KokoTeatterissa 17.6. ja 18.6. klo 19.

Lue lisää esityksestä ja Liikkeellä marraskuussa -festivaalista

Lippuja esityksiin myynnissä vain rajoitettu määrä
Liput lippukaupasta

Tervetuloa KokoTeatteriin!

Giuseppe Chico & Barbara Matijević: Forecasting

Kuvat: ©Jelena-Remetin

Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot vietettiin KokoTeatterissa 8.-12.6.

Festivaali Lain§uojattomien jatkot vietettiin KokoTeatterissa 8.-12.6. Kiitos järjestäjille, työryhmille sekä katsojille upeasta viikosta.

Lain§uojattomien jatkot päätettiin toteuttaa poikkeusolosuhteista huolimatta. Jokainen esitys myytiin loppuun, joka tarkoittaa tietysti sitä, että sekä Lain§uojattomat festivaalilla ja festivaalin jatkoilla on tilausta myös jatkossa. Ihmiset haluavat päivittää itsensä kotimaisesta esittävän taiteen tarjonnasta!

Tämä vuosi mentiin vahvasti poikkeusolosuhteiden ja rajoitusten armoilla, mutta Lain§uojattomat jatkoineen tulevat jälleen vuonna 2022. Kiitos vielä järjestäjille, työryhmille sekä ihanalle festariyleisölle!

Katso alta tunnelmavideo sekä kuvia viikon varrelta.

Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot pidettiin KokoTeatterissa 8.-12.6.2021

NSFW viimeinen esitys siirtyy – uusi esityspaikka su 23.5. klo 19

19.5.2021

NSFW viimeinen esitys siirtyy – uusi esityspaikka su 23.5. klo 19

NSFW esityskauden upea finaali, spesiaalilivestriimi, siirtyy sunnuntaille 23.5. Siirto tehdään työryhmän jäsenen sairastumisen vuoksi. Tiketin kautta ostetut striimiliput sekä liveliput siirretään Tiketin toimesta. KokoTeatterilta varatut/ostetut liput siirretään KokoTeatterin toimesta. Kaikkiin lipun ostaneisiin/varanneisiin ollaan yhteydessä. Pyydämme kärsivällisyyttä lippusiirtojen vuoksi. Pahoittelemme suuresti siirrosta johtuvaa vaivaa.

Sunnuntaina 23.5 on luvassa upea livespektaakkeli etkoineen sekä jatkoineen. Katso alta aikataulu ja tule mukaan!

Klo 18.30 Live-etkot
Klo 19.00 Esitys
N. klo 20.30 Live-jatkot

Viimeisen kerran nousemme sunnuntaina kumartamaan kuuden hengen loppuunmyydyn katsomon eteen. Striimilipun ostaneille on luvassa erikoisherkkua, kun linjat aukeavat jo klo 18.30 etkojen merkeissä. Tule mukaan vielä kerran kylmään ja kyyniseen kyytiimme!

Lähetä kysymyksiä ja terveisiä työryhmälle etukäteen WhatsAppilla numeroon: 0406104420
Parhaat kysymykset nostetaan livelähetykseen etkoille tai jatkoille!

Viimeinen NSFW esitys on osa Lain§uojattomat-teatterifestivaalin etäohjelmistoa. Lue lisää.

Osta striimiliput 12,70€

Lue lisää esityksestä

Tervetuloa linjoille!

KokoTeatterin syksyn päätuotanto ravistelee normeja

KokoTeatterin syksyn pääteos on Norminäytelmä

5.5.2021

KokoTeatterin syksyn pääteos on Norminäytelmä

Marjo Niemi tuo syksyllä 2021 KokoTeatterin lavalle ohjaaja Anna Veijalaisen kanssa uuden kotimaisen teoksen. Norminäytelmässä käsitellään sukupuolen ja seksuaalisuuden normeja. Esityksen neljä näyttelijää tekevät siinä neljäkymmentä roolia, esitys on hillitön ja tuhlaileva kuin luonto itse. Karnevalistisen tunnelman lavalle luovat upeat näyttelijät Cécile Orblin, Petriikka Pohjanheimo, Cristal Snow ja Jani Toivola.

Normit nopeuttavat laumojen toimintaa ja nopeus hyödyttää monia. Normeihin on turvallista maastoutua. Mutta entä jos ei pysty? Kaikki tunteet eivät synnykään itsekseen sinussa, vaan siellä missä normit määritellään. Norminäytelmä on virkistävä näkökulmanvaihdos, joka helpottaa tarkentumatonta väsymystä ja kipua: astuit taas kerran näkymättömän rajan yli, ja pieleen meni, vaikka olisit vain seissyt paikallasi.

Minkälainen sinun pitäisi niiden mielestä olla? Millaista on?
Miten sinun mielestäsi elämän kuuluisi mennä? Miten menee?

Norminäytelmä
Kantaesitys KokoTeatterissa 29.10.2021

Muut esitykset 3.11.-17.12.2021

Työryhmä:
Teksti: Marjo Niemi
Ohjaus: Anna Veijalainen
Näyttelijät: Cécile Orblin, Petriikka Pohjanheimo, Cristal Snow, Jani Toivola
Koreografia Metsälintu Pahkinen
Valosuunnittelu Ellen Virman
Äänisuunnittelu Laura Palanne
Pukusuunnittelu ja -ompelu: Virve Balk
Graafinen suunnittelu ja kuvat: Heidi Bergström
Tiedotus ja markkinointi: Sini Salo
Esitys on KokoTeatterin syksyn 2021 päätuotanto.

“Normeihin on turvallista maastoutua. Mutta entä jos ei pysty?”

OSTA LIPUT

LUE LISÄÄ

TUTUSTU KOKOTEATTERIN SYKSYN 2021 KOKO OHJELMISTOON

KokoTeatterin syksyn pääteos on Norminäytelmä
KokoTeatterin syksyn 2021 pääteos on Norminäytelmä.

KokoTeatterin syksyn 2021 yhteistyöt ja vierailut

Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto.

4.5.2021

KokoTeatterin syksyn yhteistyöt ja vierailut ovat nyt julkistettu ja lipunmyynti avattu. Luvassa on jälleen upean monipuolinen ja monimuotoinen kattaus esittävien taiteiden parhaimmistoa. Syyskausi alkaa heti lomakauden päättyessä elokuun ensimmäisellä viikolla ja jatkuu aina joulun kynnykselle saakka.

Lue alta teosesittelyt:

Lassi Alhorinne: Kymmenen kohtausta kirkossa

Kymmenen kohtausta kirkossa on näyttelijä Lassi Alhorinteen kiertävä monologiesitys, joka perustuu kirjailija ja pappi Kai Sadinmaan tuotantoon sekä elämään. Esityksessä käsitellään ikuisuutta, rakkautta ja läsnäolon merkitystä tässä ja nyt. Toisaalta äänensä saavat kuuluviin tämänkin ajan teemat, jotka puhuttavat sekä Suomen evankelisluterilaista kirkkoa että koko Suomen kansaa. Tervehdyksensä esitykseen tuovat itse Kaikkivaltias, Kreikkalainen vapaustaistelija Mikis Theodorakis sekä kansan syvät äänet. Esityksessä tapaamme myös teologisen neuvonantajan sekä monenlaisia viisaita puita juurineen. Tärkeintähän on kuitenkin ikuinen yhteys toisiimme. Esitykset KokoTeatterissa 2.-4.8.2021. Lue lisää.

Kymmenen kohtausta kirkossa on näyttelijä Lassi Alhorinteen kiertävä monologiesitys
Kymmenen kohtausta kirkossa on näyttelijä Lassi Alhorinteen kiertävä monologiesitys.

Ari Numminen: Kohti Orlandoa

Virginia Woolfin romaani Orlando kertoo henkilöstä, joka elää 400 vuotta vanhenematta, välillä sukupuoleltaan miehenä ja välillä naisena. Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa on inspiroitunut tarinasta, mutta ei noudata sitä. Se pyrkii havaitsemaan ajan näkymättömät ovet, piirtämään sen äärettömät ääriviivat ja astumaan lävitse. Se on viimeistelemätön vaellus maskuliinisuuden ja feminiinisyyden rajapinnoilla, keskeneräinen kehollinen retriitti ja musiikillinen meditaatio, joka kurkottaa uudestisyntymän lohdullisiin mahdollisuuksiin. Kohti Orlandoa on tiikerinpojan matka renesanssikuningattaren luo. Esitykset KokoTeatterissa 3.-6.8.2021. Lue lisää.

Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa
Tanssija Ari Nummisen ja muusikko Tuomas Luukkosen teos Kohti Orlandoa.

NNV: Miss Julie’s Out Of Africa

Tanskan monikulttuurinen ACT New Nordic Voices -teatteri tekee uusia, mukautettuja versioita teatteriklassikoista. Syksyllä 2021 KokoTeatterissa vierailuesityksenä nähdään ACTin tuorein teos Miss Julie’s Out Of Africa, joka on monikulttuurinen versio August Strindbergin teatteriklassikosta Neiti Julie. Näytelmän traagisena sankarittarena ja näkökulmahenkilönä nähdään kreivitär Alice de Janzé. Kreivitär joutui pahamaiseisen valkoisen uudisraivaajayhteisön pyöriteltäväksi Keniassa vuosina 1920-1940. Tapahtumat johtivat seksiskandaaleista aina Lord Errollin murhasyytteeseen. Rikos on pysynyt ratkaisematta aina tähän päivään saakka. Tarjoaako teos mysteerille vihdoinkin ratkaisun kahdeksankymmenen vuoden jälkeen? Teoksen ohjaa Michael Omoke ja lavalla nähdään Omoken lisäksi esiintyjät Pernille Johansson ja Rebecca Langley. Esityskielenä on englanti. Esitykset KokoTeatterissa 11.-14.8.2021. Lue lisää.

Miss Julie’s Out Of Africa: Happy Valley’s Flapper
Miss Julie’s Out Of Africa: Happy Valley’s Flapper on monikulttuurinen versio teatteriklassikosta Neiti Julie.

Nina Viitamäki: Seinää tuijottavat naiset

Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto. Esitys maalaa KokoTeatterin lavalle mielikuvitusmaailman, joka sallii unohtaa turhan tärkeilyn ja järkeilyn. Esitys kutsuu kaikkia tanssista sekä äänen ja liikkeen yhteydestä kiinnostuneita irrottautumaan arjen odotuksista. Tanssiteos sisältää monimuotoista liikekieltä, välitöntä vuorovaikutusta yleisön kanssa, puhetta, laulua ja ääntelyä. Teokseen valikoitunut musiikki luo erilaisia tunnelmia sekä rytmittävät tanssijoiden liikettä. Musiikkina kuullaan muun muassa Kate Bushia ja White Stripesia. Nina Viitamäen lisäksi lavalla nähdään Satu Rekola. Esitykset KokoTeatterissa 21.-28.8.2021. Lue lisää.

Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto.
Nina Viitamäen tanssiteos Seinää tuijottavat naiset on kahden tanssijan duetto.

Sarah Kane: 4.48 Psychosis

4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä, jonka hän kirjoitti taistellessaan toistuvien masennusjaksojen kanssa. Näytelmä kertoo sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista sekä kommentoi myös masennuslääkkeiden markkinoita ja myyntiä. KokoTeatterin lavalle teoksen tuo ohjaaja Moe Mustafa yhdessä työryhmänsä kanssa. Sarah Kanen moderni klassikko korostaa kokemusta siitä, miten mieli ja keho vajoavat tähän sairauteen. Upea monikielinen ja monimuotoinen työryhmä koostuu äärettömän valovoimaisista ja vahvoista ammattinäyttelijöistä. Lavalla nähdään mm. Sara-Maria Heinonen. Kanen teksti on runollista ja voimakasta. Esitykset KokoTeatterissa 7.-18.9.2021. Lue lisää.

4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä
4.48 Psychosis on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä.

Rutimo Collective: Lemons

Rutimo Collective on hip hopin liikekielestään tunnistettava kollektiivi, joka edistää katutanssilajien esiintulemista esittävien taiteiden lavoilla. Rutimo Collective herättää teoksillaan keskustelua tasa-arvosta tanssilajien sekä sukupuolten välillä ja pohtii vierailijan äänellä hip hop -kulttuuria tuoden näkyväksi ja pohdittavaksi omia etuoikeuksia. Teoksessa Lemons Rutimo Collective syventyy naiseuden tutkimiseen fyysisen kosketuksen kautta. Teos antaa kollektiivin jäsenille mahdollisuuden tutkia omaa suhdettaan cisnaisina hip hop -kulttuuriin sekä kosketukseen ja herättää katsojaa pohtimaan omia oletuksiaan naiseudesta, kehoista ja kosketuksen merkityksestä. Lavalla nähdään tanssijat Huong Hoang, Lilli Huttula, Hanna Kortelainen ja Sini Tuominen. Esitykset KokoTeatterissa 14.-19.9.2021. Lue lisää.

RutimoCollective:Lemons
Rutimo Collective herättää teoksillaan keskustelua tasa-arvosta tanssilajien sekä sukupuolten välillä.

Jouni Bäckström: Supermies

Jouni Bäckströmin (mm. The Fabulous Bäckström Brothers ja Uusi Kipparikvartetti) sooloteos Supermies yhdistelee teatteria, konserttia, klovneriaa sekä fyysistä teatteria. Autofiktioesitys kertoo ruuhkavuosia elävän taiteilijaisän monista rooleista ja niihin liittyvistä kipuiluista. Esityksen teemoina ovat tunneherkän miehen sopimattomuus kapeisiin miehen roolimalleihin, identiteetti, isyys, ulkonäköpaineet sekä suomalaisuus. Esitys on yhdistelmä musiikki- ja klovnerianumeroita, monologia sekä Stand up komiikkaa. Tarinaa rytmittävät barokki-triolle sovitetut länsimaisen populaarimusiikin hittikappaleet 1600-luvulta nykypäivään. Esitys nähdään KokoTeatterissa 27.-28.9.2021. Lue lisää.

Jouni Bäckströmin (mm. The Fabulous Bäckström Brothers ja Uusi Kipparikvartetti) sooloteos Supermies yhdistelee teatteria, konserttia, klovneriaa sekä fyysistä teatteria.
Jouni Bäckströmin sooloteos Supermies yhdistelee teatteria, konserttia, klovneriaa sekä fyysistä teatteria.

Timo Tuominen: Avec Jacques Brel

Kymmenvuotistaipaleen kunniaksi Timo Tuominen saattaa ensi-iltaan uuden Timo Tuominen avec Jacques Brel-esityksen. Ilta sisältää kaikkein kauneimmat ja pakahduttavimmat Brel-mestariteokset sekä useita ravistelevan rosoisia ja hillittömän hauskojakin universaaleja havaintoja meistä ihmisistä ja yhteiskunnasta ympärillämme. Ilta on draamallisempi ja harkitumpi kuin ennen, mutta silti hetkessä elävä “Avec”. Esitykset KokoTeatterissa 6.10.-28.11.2021. Lue lisää.

Timo Tuominen avec Jacques Brel
Timo Tuominen avec Jacques Brel

Mekaaninen Joutsen: Sukupuuttoparatiisi

Sukupuuttoparatiisi on hengästyttävä syvänmerensukellus ja shamaanimatka lapsettomuuden arkeen ja myyttiin. Aikuisten nukketeatteriesitys vyöryttää esiin teräviä näkökulmia ajankohtaiseen vapaaehtoisen lapsettomuuden teemaan ja kasvattaa niistä visuaalisen, runollisen ja groteskin maailman. Kaikki näyttää erilaiselta, jos ei ajattele lisääntymisen olevan ihmisen perustehtävä. Käsikirjoittaja Reetta Niemelä on mm. surrealistisista lastenrunoistaan tunnettu sanankäyttäjä, joka jaksaa ihailla maapallon väsymättömiä sankareita, hyönteisiä, pölyttäjiä, mikrobeja ja muita kanssakulkijoita. Esiintyjinä nähdään Merja Pöyhönen, Riina Tikkanen ja Petriikka Pohjanheimo. Esitykset KokoTeatterissa 8.-10.10.2021. Lue lisää.

Sukupuuttoparatiisi on hengästyttävä syvänmerensukellus ja shamaanimatka lapsettomuuden arkeen ja myyttiin.
Sukupuuttoparatiisi on hengästyttävä syvänmerensukellus ja shamaanimatka lapsettomuuden arkeen ja myyttiin.

Jenni Janakka: Kuka mun päässä puhuu

Jenni Janakan teatterikiertue tarraa ihmisten pään sisäiseen maailmaan. Milloin se on äitin näkemykset, ystävän letkautukset tai pomon toteamukset, jotka ohjaavat ajatteluamme. Me emme aina edes huomaa ketä kaikkia olkapäillämme istuu ja huutaa ohjeita arjessa vaan kuvittelemme olevamme täysin itsenäisesti vastuussa päätöksistämme. Kuinka meidän härmäinen kulttuuri kaikuu kallossa? Kalevala, Niskavuori, Uuno Turhapuro ja lätkän MM-kullat. Insinöörit, Nokia, Supercell ja kansainvälistyminen – kuka täällä uskaltaa enää olla jöröö kun kaikkien pitää olla dynaamisesti inspiroituneena. Stand uppia, teatteria ja musiikkia. Lavalla kirjoittaja ja puhetaiteilija Jenni Janakka ja artisti Sosie. Esitykset KokoTeatterissa 12.-19.10.2021. Lue lisää.

Jenni Janakan teatterikiertue tarraa ihmisten pään sisäiseen maailmaan
Jenni Janakan teatterikiertue tarraa ihmisten pään sisäiseen maailmaan.

Taittuu: Vankilateatteri

KokoTeatteri toimii syksyllä 2021 jo viidettä kertaa kumppanina Taittuu ry:n vankilateatterille. Yhteistyö alkoi vuonna 2011, kun Vanajan vankilan naiset valmistivat kantaesityksen Kuningas Leariin pohjautuen KokoTeatterin silloisiin Unioninkadun tiloihin ohjaajanaan Hannele Martikainen. Taittuu toimii vankilateatterin keinoin syrjäytymistä vastaan ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta. Syksyn 2021 teoksen tekstistä ja työryhmästä ei vielä tiedetä muuta kuin sen, että vangit tulevat Keravan vankilastaEsitykset KokoTeatterissa 25.-27.11.2021. Lue lisää.

KokoTeatteri toimii syksyllä 2021 jo viidettä kertaa kumppanina Taittuu ry:n vankilateatterille.
KokoTeatteri toimii syksyllä 2021 jo viidettä kertaa kumppanina Taittuu ry:n vankilateatterille.

Liput esityksiin ovat myynnissä nyt. Osta heti omasi Tiketin palvelun kautta!

Osta liput

Lue lisää esityksistä

KokoTeatterin kesäohjelmisto 2021 on nyt julkaistu!

Jazz Meets Theater/Dance/Circus toteutetaan tällä kertaa yhteistyössä Koko Jazz Clubin, KokoTeatterin ja Agit-Cirkin kanssa.

3.5.2021

KokoTeatterin kesäohjelmisto 2021

KokoTeatterin kesä on täynnä ohjelmaa aina monipuolisista yhteistuotannoista upeisiin omiin sisältöihin. Luvassa Aktivistinäytelmä 3:n odotettu uusintaensi-ilta, Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot sekä henkeäsalpaava Koko Jazz Clubin ja Agit-Cirkin kanssa yhteistuotantona toteutettava Jazz Meets Theater/Dance/Circus 2021.

Rajoitusten höllentyessä kutsumme kaikki KokoTeatteriin viettämään upea kesä kulttuurin parissa!

Aktivistinäytelmä 3 uusintaensi-ilta

KokoTeatterin syyskauden 2020 päätuotanto, Aktivistinäytelmä 3, keräsi syksyllä lähes loppuunmyydyn esityskauden. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla aktivistit tekevät odotetun paluun. Lavalla taituroivat upeat Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen ja Anna Veijalainen. Esitykset KokoTeatterissa 2.6.–8.6.2021. Ensimmäiset neljä esitystä 2.-5.6. toteutetaan hybridimuodolla (live&striimi), viimeinen esitys 8.6. nähdään ainoastaan livenä.

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme? Osta liput.

Aktivistinäytelmä 3 saa ensi-iltansa Kokoteatterissa
Aktivistinäytelmä 3 saa uusintaensi-iltansa kesäkuussa 2.-8.6.2021

Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot

KokoTeatteri on kutsunut jälleen kylään Teatterikeskuksen jäsenryhmiä juhlistamaan yhdessä vapaiden ammattiteattereiden Lain§uojattomat-teatterifestivaalia – tällä kertaa kesäisten jatkojen merkeissä 8.-12.6.2021. Lain§uojattomat-teatterifestivaali järjestetään vuosittain Porissa ja festivaalin järjestelyjen takana on porilainen Rakastajat-teatteri. KokoTeatteri oli yli 20 vuotta sitten yksi Lainsuojattomat-festivaalin perustajajäsenteattereista. Kaikki Lain§uojattomien jatkojen esitykset nähdään KokoTeatterin suuressa teatterisalissa. Tällaista mahdollisuutta päivittää itsensä kotimaisesta esittävän taiteen tarjonnasta ei kannata jättää välistä. Osta liput.

Lain§uojattomat jatkot -ohjelma:

Ti 8.6.2021 klo 19 Aktivistinäytelmä 3, KokoTeatteri
Ke 9.6.2021 klo 19
Sisäinen linna – Tanssiva luento 1500-luvun naismystikon elämäntyöstä, KokoTeatteri
To 10.6.2021 klo 19
Juko(lan) seitsemän veljestä, Teatteri Vanha Juko
Pe 11.6. klo 19
The Unmentionable – Sanoinkuvaamatonta leluteatteria, TEHDAS Teatteri
La 12.6. klo 14 Lukudraama: Marquerite Poreten elämä ja kirjoitukset, KokoTeatteri (vapaaehtoinen maksu)
La 12.6. klo 19
Everstinna, Rakastajat-teatteri

Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot
Teatterifestivaali Lain§uojattomien jatkot vietetään KokoTeatterissa 8.-12.6.2021

Jazz Meets Theater/Dance/Circus 2021

Kesällä Koko Jazz Club tuo jälleen kansainvälisesti mainetta niittäneitä monialaisia taiteilijoita yhteen KokoTeatterille valmistamaan viikossa upean yhteistuotannon 17.7.2021. Jazz Meets Theater/Dance/Circus toteutetaan tällä kertaa yhteistyössä Koko Jazz Clubin ja Agit-Cirkin kanssa. Tervetuloa inspiroitumaan hypnoottisen upeasta teatterin, tanssin, musiikin sekä sirkuksen parhaita puolia yhdistelevästä spektaakkelista heinäkuussa.

KokoTeatterin tila muutetaan Jazz Meets Theater/Dance/Circus -esitystä varten kokonaisvaltaista taide-elämystä palvelevaksi areenaksi. Ensemblen ytimenä toimii Koko Jazz Clubin nokkamies Timo Hirvonen sekä Severi Pyysalo Band ja näyttämötaiteen työryhmää sekä esityskokonaisuutta ohjaa KokoTeatterin taiteellinen johtaja Anna Veijalainen. Mukana on myös upeita sirkustaiteilijoita kansainvälisesti mainetta niittäneeltä Sirkus- ja musiikkiyhdistys Agit-Cirkilta. Kesällä 2021 tämä huikea ensemble kokoontuu viikoksi valmistamaan improvisaatioon perustuvan, mutta suunnitellun ja ohjatun kokonaisuuden, jossa tunnelmaa ei puutu. Jazz Meets Theater/Dance/Circus on nähty aiemmin vuosina 2017 sekä 2019. Esitys on parhaimmillaan livenä, mutta kokonaisuus myös striimataan. Osta liput.

Kuva: Maarit Kytöharju

Liput esityksiin ovat myynnissä nyt. Osta heti omasi Tiketin palvelun kautta!

Osta liput

Lue lisää esityksistä

Koko Perheen Äitienpäiväkonsertti ihastuttaa 9.5.

Esitys on Koko Jazz Clubin ja KokoTeatterin yhteistuotanto.

29.4.2021

Who run the world? – MOMS!

Äiti, nyt on aika heittää siivoushanskat naulaan, jalat sohvalle ja antautua hemmottelulle. Koko perheen vauhdikas äitienpäiväkonsertti ilahduttaa perheitä striiminä 9.5.

“Kahvia legoilla sekä muita arjen anekdootteja – Koko perheen äitienpäiväkonsertti” jatkaa KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin perhetapahtumien perinnettä äitienpäivänä 9.5. klo 9 alkaen. Tällä kertaa konsertti ilahduttaa äitienpäiväyleisöä striiminä suoraan kotisohville Tiketin palvelun kautta.

Luvassa on hersyvää musiikkia äideille, isille ja perheen pienille ipanapa-klassikoista ja upouusista lastenlauluista jazziin ja groovempaan menoon. Esitys yhdistää teatterin, tanssin sekä musiikin suvereenisti loistavaksi kokonaisuudeksi, joka ilahduttaa koko perhettä!

Koko perheen äitienpäiväkonsertti 9.5. klo 9 alkaen. Tallenne katsottavissa 9.5. klo 23 sakka. Perhelippu 20€ / Kannatuslippu 40€

Osta liput

Työryhmässä:
Inka Tiitinen, konsertin suunnittelu ja laulu
Anna-Maija Jalkanen, laulu
Arttu Takalo, vibrafoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut
Anna Veijalainen, ohjaus
Jani Karlsson, valokuvat

Esitys on Koko Jazz Clubin ja KokoTeatterin yhteistuotanto.
Esitys kestää n. 1h.

Tervetuloa linjoille äitienpäivänä!

Kuva: Heidi Bergström