fbpx

Aktivistitrilogia on nyt saatavilla kirjastoista!

Saimme kunnian lahjoittaa Kallion kirjastoon Aktivistitrilogia -näytelmäsarjan painettuina pokkareina.

31.3.2021

Saimme kunnian lahjoittaa Kallion kirjastoon Aktivistitrilogia -näytelmäsarjan painettuina pokkareina. Toivomme, että lahjoituksemme ilahduttaa alueen asukkaita koronakurimuksen keskellä.

Aktivistitrilogiaa voi tilata nyt kirjastoihin ympäri Suomen ja sitä saa myös kirjakaupoista tilaustuotteena. Yksi mainio tapa tukea teatterin toimintaa näinä aikoina on tehdä kirjatilaus lähikirjastoon. Kiitämme suuresti avusta!

Aktivistinäytelmä 3 on Helena Kallion ja KokoTeatterin aktivistinäytelmätrilogian kolmas ja viimeinen silmu. Aikaisemmat näytelmät ovat olleet Lipusta revitty tähti (2009), kirjoittajina Helena Kallio, Heikki Kujanpää, Jussi Nikkilä ja Anna Veijalainen sekä Tanssiva agitaattori (2018), kirjoittanut Helena Kallio.

Painettuja kirjoja saa tilata myös suoraan teatterilta:
Koko trilogia 25€
Yksittäin 10€/kpl
Tilaukset: bookings@kokoteatteri.fi

Muistathan myös Aktivistinäytelmä 3 -esitykset kesäkuussa 2021. Lue lisää täältä.

Aktivistitrilogia löytyy nyt Kallion kirjastosta!

Lipusta revitty tähti

1918 Suomenlinna. Nälkiintynyt vanki numero 1724, syöpäläisten peittämä Yrjö Kallinen, makaa keuhkokuumeessa, mutta kieltäytyy äikkäpäisesti syömästä lihapöperöistä litkua. Mitäs se semmoinen politiikka on?
1943 Lahden poliisivankila, koppi numero 11. Yhteiskunta-aktivisti Betty Peltonen on jälleen pidätetty ja saa selkäytimiään myöten tuta, millä tavoin valtiollinen poliisi luo järjestystä.
1956 Budapest. Näky itsenäisestä, kansanvaltaisesta Unkarista vie journalisti Miklós Gimesin kasvoilleen maahan.
1969 Praha. Kevät meni, ja syksy, talvi tuli. Taloushistorian opiskelija Jan Palach ostaa bensiiniä. Lämpimikseenkö?
2006 Moskova. Varjojen seuraama Anna Politkovskaja palaa ostoksilta. Isä kuoli vasta, äiti on sairaalassa ja tytär odottaa lasta. Minne nainen piiloutuisi elämästään, ja miksi hän pakenisi vastuutaan? Tekeillä on jälleen yksi kuuroille korville kaikuva artikkeli siviilien kärsimyksestä.

Käsikirjoitus Helena Kallio, Heikki Kujanpää, Jussi Nikkilä ja Anna VeijalainenKotimainen kantaesitys 25.11.2009, KokoTeatteri

Tanssiva agitaattori

If I can’t dance to it, it’s not my revolution!
Valta turmelee, siksi olen anarkisti.
Me too, me too!
Kuuluuko seksuaalinen itsemääräämisoikeus naisille?
Entä julkinen ja poliittinen tila?
Sananvapaus?
Oikeus rakastaa, ketä haluaa?
Vapaus, veljeys, tasa-arvo?

Tanssiva agitaattori on ajankohtaisia kysymyksiä pyörittelevä esitys kahden anarkistin ja pakkovaltaan sopeutumattoman sivistyneen yksilön toiminnasta. Esitys palaa varhaisen naisliikkeen, työväenliikkeen, kansalaisaktivismin ja vallankumouksen unelmiin ja katsoo niiden peiliin tänään.

Mitä sitten, kun naiset saavat tarpeekseen neuvottelusta isän, jumalan, oikeusvaltion lankoja pitelevien vanhan liiton miesten, besserwisserien ja kaiken maailman all male panelien kanssa?

Think – it’s not illegal yet.

Käsikirjoitus Helena kallio
Kotimainen kantaesitys 7.2.2018, KokoTeatteri

Aktivistinäytelmä 3

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

”Kelatkaa, miten Mamie Tillistä tuli aktivisti…
Hei mitä tämä Ulrike oikeen kirjotteli ennen kuin hän radikalisoitui?
Mikä sen aikaansa edellä hyönteismyrkkyjä vastustavan naisen siis sen meribiologin nimi olikaan?
Tiedätkö, kuinka aktivistit löysivät oman äänensä?
Entä sinä? Miten sinä löysit oman äänesi?”

Aktivistitrilogian viimeisen teoksen kirjoitusprosessi on ollut polveileva, inspiroiva ja myös erityisen haastava – “mehän painimme yhä näiden samojen ihmisarvoisen elämän ja elinkelpoisen maailman tulevaisuuden kysymysten kanssa, joiden puolesta päähenkilömme ovat antaneet kaikkensa”, Helena sanoo. Kallion kynästä lähtevä teksti on fyysistä ja rytmistä – näytelmän päähenkilöiden puheenvuorot peilautuvat edelläkävijöiden kohtaloista lähihistorian tapahtumiin ja riipaisevan ajankohtaisesti myös Black Lives Matter -liikkeeseen.

Käsikirjoitus Helena Kallio
Kotimainen kantaesitys 25.9.2020, KokoTeatteri 

Toivomme kaikille elämyksellisiä lukuhetkiä trilogian parissa!

Saimme kunnian lahjoittaa Kallion kirjastoon Aktivistitrilogia -näytelmäsarjan painettuina pokkareina.

NSFW esityskausi jatkuu huhti- ja toukokuussa

29.3.2021

Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmän NSFW esityskausi jatkuu huhtikuussa 2021

Huhti-toukokuussa NSFW esityksiä järjestetään hybridinä (live&striimi). Yleisö pääsee seuraamaan esityksiä paikan päällä KokoTeatterissa rajoitusten mukaan sekä omien päätelaitteidensa ääreltä striiminä kotisohvilta käsin. Sriimin toimittajana toimii yhteistyökumppanimme Tiketti.

Lucy Kirkwood: NSFW
Rahaa, seksiä ja Photoshopia

10.4. klo 19
17.4. klo 19
22.4. klo 19
23.4. klo 19
27.4. klo 19
28.4. klo 19
5.5. klo 19
7.5. klo 19
8.5. klo 14 (huom! matinea)
10.5. klo 19
15.5. klo 19

Kaikki edellä mainitut esitykset järjestetään sekä livenä että striiminä. Paikan päällä toteutamme turvallisuusmääräyksiä turvaväleistä sekä maskeista. Kaikki yllä olevat esitykset striimataan Tiketin kautta, joten yleisö voi seurata esitystä myös omalta päätelaitteelta kotoa käsin. Lue alta lisätiedot.

Haluatko seurata näytelmää striiminä?

Kaikki esitykset striimataan Tiketin palvelun kautta, joten voit nauttia teatteriesityksestä myös kotisohvalta käsin omalta päätelaitteeltasi. Striimiliput maksavat 12,70€. Liput ovat myynnissä nyt. Klikkaa tästä itsesi lippukauppaan.

Haluatko seurata näytelmää paikan päällä KokoTeatterissa?

Myymme lippuja Tiketin palvelun kautta. Lippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Lippujen hinnat 29,50 / 24,50 / 19. Klikkaa tästä itsesi lippukauppaan.

Lue lisää esityksestä klikkaamalla tästä

Osta liput

NSFW esityskausi jatkuu huhti- ja toukokuussa
NSFW esityskausi jatkuu huhti- ja toukokuussa

Aktivistinäytelmä 3:n esitykset siirretään kesäkuulle

22.3.2021

Aktivistinäytelmä 3:n esitykset siirretään kesäkuulle 2.-5.6.2021.

KokoTeatterin maaliskuun Aktivistinäytelmä 3 -esitykset on peruttu ja esitykset siirretään kesäkuulle 2.-5.6.2021. Syynä peruutukseen on työryhmän jäsenen mahdollinen altistuminen koronavirukselle ja altistumisen vuoksi varatoimenpiteenä toteutettava karanteeni 31.3. saakka. Kaikki maaliskuun Aktivistinäytelmä 3 -esityksiin ostetut liput (live/striimi) kelpaavat myös kesäkuun esityksiin. Jo ostettujen lippujen siirrosta vastaa Tiketti, joka lähettää lipun ostaneille tietoa sähköpostitse. KokoTeatteri on yhteydessä kaikkiin lipun varanneisiin.

Uudet Aktivistinäytelmä 3 -esitysajat:
Ke 2.6. klo 19
To 3.6. klo 19
Pe 4.6. klo 19
La 5.6. klo 14

Kaikki edellä mainitut esitykset järjestetään sekä livenä että striiminä. Esitykset striimataan Tiketin palvelun kautta, joten yleisö voi seurata esitystä myös omalta päätelaitteelta kotoa käsin. Päästämme teatterin katsomoon rajoitusten mukaisen määrän katsojia. Paikan päällä huolehdimme turvallisuusmääräyksistä, turvaväleistä sekä edellytämme maskin käyttöä.

Yhteistuotannot ja vierailut peruttu 31.5. asti

Olemme päättäneet perua tai siirtää kaikki yhteistuotannot ja vierailut 31.5. asti koronavirustilanteen epävarmuuden vuoksi. Pyrimme löytämään esityksille ensisijaisesti korvaavia päiviä ja tiedotamme korvaavista esityspäivistä mahdollisimman pian. Pyydämme kaikkia lipun varanneita ja/tai ostaneita olemaan kärsivällisiä lippuvaihtojen ja palautusten suhteen teatterin sähköpostin sekä Tiketin asiakaspalvelun ruuhkautumisen takia. Jo ostettujen lippujen siirrosta/hyvityksistä vastaa Tiketti. KokoTeatteri on yhteydessä kaikkiin lipun varanneisiin.

Lippujen hyvittäminen / siirtäminen

Ensisijaisena toiveenamme on, että jäät odottamaan tietoa korvaavista esityspäivistä, ja vaihdat liput uuteen ajankohtaan. Jos esitys on kokonaan peruttu tai uusi ajankohta ei sovi sinulle, saat hyvityksen jo ostetuista lipuista Tiketin palautuslomakkeen kautta. Lomake löytyy täältä. Jos olet tehnyt varauksen kevään esitykseen KokoTeatterin kautta, olemme sinuun yhteydessä varauksen vaihtamiseksi/perumiseksi. Lisätiedot ja tiedustelut: bookings@kokoteatteri.fi.

Pahoittelemme esitysten siirtämisestä ja perumisesta aiheutuneesta vaivasta.

Aurinkoa kevääseen, toivottaa KokoTeatterin henkilökunta.

Aktivistinäytelmä 3 – työryhmän haastattelu

Aktivistinäytelmä 3

16.3.2021

Helena Kallion ylistetty Aktivistinäytelmä 3 saa toivotun lisäesityskauden keväällä 2021. Kyselimme näyttelijöiden tunnelmia tuorempaan KokoZine-lehteen.

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Aktivistinäytelmä 3 keräsi syksyllä 2020 lähes loppuunmyydyn esityskauden. Nyt upeat aktivistimme tekevät paluun. Esitykset KokoTeatterissa hybridimallilla 23.-31.3.2021.

Haastattelimme Aktivistinäytelmä 3:n esiintyjien tunnelmia syksyn ensi-illan jälkeen, kun esityksiä on ollut takana jo muutama. Artikkeli on julkaistu alun perin kevään 2021 KokoZine-lehdessä. Voit lukea sen täältä.

“Joka viikko tapahtuu asioita, jotka kytkeytyvät tähän näytelmään jollain tavalla”

Helena Kallion ylistetty Aktivistinäytelmä 3 saa toivotun lisäesityskauden keväällä 2021
Tuuli Heinonen
Kuva: Heidi Bergström

Siinä missä aktivistitrilogian aikaisempaa osaa Tanssivaa Agitaattoria esitettiin äärimmäisen ajankohtaisesti #metoo -kampanjan keskellä, on Aktivistinäytelmä 3:n harjoitus- ja esityskautta värittänyt keskustelut Amerikan poliisiväkivallasta, Black Lives Matter -liike, CAP-suunnitelmat maatalouspolitiikassa sekä kohu Elokapinan mielenosoituksesta Helsingissä. Vain muutamia mainittuna. Teoksessa näyttelevä muusikko Anni Elif Egecioglu paljastaa, että näytelmän ajankohtaisuus on tullut kaikille yllätyksenä. “Se (ajankohtaisuus) on tietysti ikävää, mutta sen takia tuntuu vielä tärkeämmältä tehdä tätä näytelmää nyt”, painottaa Egecioglu. “Olen koko ajan tiennyt, että ollaan suurten asioiden äärellä, mutta silti yllätyin, että nämä teemat nousevat jatkuvasti näin riipaisevan ajankohtaisiksi”, toteaa myös näyttelijä Tuuli Heinonen

Esitys on herättänyt myös yleisössä suuria tunteita esitellessään kohtaloita, jotka pysäyttävät aiheiden äärelle. Vanhemmalle yleisölle teos herättää paljon muistoja menneistä ajoista. Ulrike Meinhof kuoli vuonna 1976, jolloin näytelmän esiintyjistä oli syntynyt vain teatterinjohtaja Anna Veijalainen, joka hänkin oli vasta kolmivuotias. “Sitten ovat nämä ihanat nuoret, parikymppiset, joilla näytelmän nähdessään aukeaa silmät tälle maailman menolle”, toteaa Veijalainen. Teoksessa käsitellään 50-70 -lukujen tapahtumia, joiden varmasti jokainen toivoisi jo olevan osa historiaa. Käsikirjoittaja-ohjaaja Helena Kallio lähti kerimään Aktivistinäytelmä 3:n teemoja jo trilogian aikaisemman osan Tanssivan Agitaattorin viimeisen esityksen aikoihin vuonna 2018. “Helenalla on ihmeellinen kyky tehdä esityksiä, jotka käyvät saumattomasti keskustelua ajankohtaisten tapahtumien kanssa. Välillä vähän pelottaa kysyä, että mitä sillä on seuraavaksi tekeillä”, naurahtaa Veijalainen. 

“Turvallinen ja luotettava olo olla yhdessä aiheen ääressä”

Helena Kallion ylistetty Aktivistinäytelmä 3 saa toivotun lisäesityskauden keväällä 2021
Anni Elif Egecioglu
Kuva: Heidi Bergström

Näytelmän harjoitusprosessi on ollut jokaiselle esiintyjälle omanlaisensa haaste. Egecioglulle Aktivistinäytelmä 3 on ensimmäinen teatteriprojekti, jossa hän säveltää sekä näyttelee – kaiken lisäksi vielä suomen kielellä. “Muusikon roolin ja näyttelemisen yhdistäminen oli minulle haaste. Toki myös suomen kieli. Kiitos Helenalle upeasta kielestä, olen oppinut todella paljon”, ylistää Egecioglu. Aktivistinäytelmä 3 oli kaksikieliselle Tuuli Heinoselle ensimmäinen suomenkielinen ammattiteatteriesitys. “Minua jännitti myös, ei suomen kielen takia, vaan koska tässä on enemmän tekstiä kuin ikinä missään”, kuvailee Heinonen. Myös Veijalainen painottaa, että prosessi on ollut haastava, sillä isojen – jopa järkyttävienkin – asioiden äärellä työryhmältä vaaditaan äärimmäistä luottamusta sekä turvallisuutta. “Ei olla koskaan aikaisemmin tehty töitä yhdessä ennen tätä, mutta tämä on ollut todella hieno työryhmä. Kiitos kaikille siitä”, toteaa Veijalainen kauniisti kollegoilleen. 

“Aktivistinäytelmä 3 on ollut ainutlaatuinen prosessi”

Näyttelijäkaarti tuntuu olevan yhtä mieltä siitä, että teos on sivistänyt valtavasti sekä työryhmää että näytelmän äärelle hakeutuneita katsojia. “Kyllä tässä on taas sivistynyt tämän aiheen parissa. Helena on tehnyt aivan uskomattoman laajan pohjatyön, jonka ansiosta olemme saaneet todella hyvät eväät esittää”, kertoo Veijalainen. Teoksen työprosessi on pitänyt sisällään paljon ennakkokeskusteluja käsikirjoittaja-ohjaaja Kallion kanssa. Koronakevään 2020 aikana tapaamisia järjestettiin etänä erilaisilla kokoonpanoilla. Työryhmä on kokenut, että teoksesta tuli jollain tavalla kollektiivisempi prosessi juuri näiden etukäteen käytyjen keskustelujen kautta. “Sytyin todella paljon Helenan riimittelystä ja sitten sainkin sellaisen kohtauksen, jossa on sitä Spoken word -tyyliä. Olen saanut ilmaista, mikä itseäni inspiroi ja se on todella ainutlaatuista”, kertoo Heinonen innoissaan. 

“Me vinkataan asioita ja yleisö saa kokea”

Helena Kallion ylistetty Aktivistinäytelmä 3 saa toivotun lisäesityskauden keväällä 2021
Anna Veijalainen
Kuva: Heidi Bergström

Aktivistinäytelmä 3 keräsi syksyllä 2020 ennätysyleisön loppuunmyydyillä katsomoillaan ja yleisöön löysi myös paljon lukiolaisia. “Se on ihan mahtavaa. Tästä on niin moni tullut sanomaan, että näytelmän pitäisi olla pakollinen kaikille nuorille”, kertoo Veijalainen. Ajallisten perspektiivien luominen, sukupolvien ketjut sekä tiedostamisen kulttuuri ovat olleet käsikirjoittaja-ohjaaja Kalliolle myös teoksen kantavia teemoja. Nyt esitysten ollessa käynnissä nämä ajalliset perspektiivit konkretisoituvat. “Mulle tulee sellainen olo, että nykynuoret ovat paljon fiksumpia, mitä minä olen ollut. Että ne pystyy kytkemään ajatuksia paremmin kuin 18-vuotias Tuuli aikanaan. Olisin toivonut, että olisin nähnyt tällaisen esityksen nuorempana”, toteaa Heinonen pilke silmäkulmassaan. “Ehkä meidän pitäisi enemmän kuunnella niitä nuoria. Toivoisin, että näytelmän nähdessään he ymmärtäisivät, että heillä on mahdollisuus vaikuttaa maailman asioihin”, ehdottaa Egecioglu. “Teatteri on vaarallista. Teatteri on todella vaarallista. Jopa aktivismia. Se voi muuttaa maailmankuvaa”, kiteyttää Veijalainen lopuksi hymyillen.

Aktivistinäytelmä 3
Esitykset: 23.-31.3.

Osta liput täältä

Lue lisää esityksestä

Aktivistinäytelmä 3 maaliskuussa sekä livenä että striiminä

Aktivistinäytelmä 3 saa ensi-iltansa Kokoteatterissa

8.3.2021

Aktivistinäytelmä 3 keräsi syksyllä lähes loppuunmyydyn esityskauden. Nyt aktivistit tekevät odotetun paluun. Lavalla taituroivat upeat Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen ja Anna Veijalainen. Esitykset järjestetään hybridinä (live&striimi) yhteensä kuusi kertaa 23.-31.3. Kahta esitystä (26.-27.3.) tarjotaan max. 6 hlön seurueille yksityisnäytöksinä. Paikan päällä huolehdimme turvallisuusmääräyksistä. Tutustu alla olevaan aikatauluun.

Helena Kallion ylistetty Aktivistinäytelmä 3 saa toivotun lisäesityskauden maaliskuussa 2021. Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme.

Aktivistinäytelmä 3
23.3. klo 19
24.3. klo 19
26.3. klo 19 (yksityistilaisuus)
27.3. klo 19 (yksityistilaisuus)
30.3. klo 19
31.3. klo 19 

Kaikki edellä mainitut esitykset järjestetään sekä livenä että striiminä. Kaikki esitykset striimataan Tiketin kautta, joten yleisö voi seurata esitystä myös omalta päätelaitteelta kotoa käsin. 26.-27.3. esityksiä tarjotaan yksityistilaisuuksina max. 6 hlön seurueille.

Haluatko nähdä esityksen paikan päällä?

Myymme lippuja Tiketin palvelun kautta neljään esitykseen 23.-24.3. ja 30.-31.3. Lippuja on myynnissä ainoastaan 6kpl / esitys. Osta liput pian, sillä nämä loppuvat vielä kesken. Lippujen hinnat 29,50 / 24,50 / 19. Klikkaa tästä päästäksesi lippukauppaan.

Haluatko oman yksityisnäytöksen?

KokoTeatteri tarjoaa ainutlaatuista mahdollisuutta ostaa kokonainen yksityisnäytös 6 hlölle. Esityspäivävaihtoehdot ovat 26.3. ja 27.3. Yksityisnäytöksen hinta on 450€. Hinta sisältää sekä Aktivistinäytelmä 3 -esityksen sekä lasilliset kuohuvaa koko seurueelle. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus järjestää rajoituksien mukainen ja turvallinen kulttuurielämys itsellesi ja ystävillesi. Yksityisesitys on lunastettava heti. Yksityistilaisuudella ei vaihto- tai palautusoikeutta. Tiedustelut ja varaukset: bookings@kokoteatteri.fi

Haluatko seurata näytelmää striiminä?

Kaikki kuusi esitystä 23.-31.3. striimataan Tiketin palvelun kautta, joten voit nauttia teatteriesityksestä myös kotisohvalta käsin omalta päätelaitteeltasi. Liput ovat myynnissä jo nyt. Striimilipun hinta on 12,70€. Klikkaa tästä päästäksesi lippukauppaan.

“Aktivistinäytelmä 3 kysyy edelleen, kenellä on kanttia toimia muutoksen hyväksi ja mitä se vaatii. Oikeastaan teos myös vastaa tuohon kysymykseensä. Ne toimivat, jotka todella ymmärtävät koko kuvan, ajattelevat tulevia sukupolvia ja näkevät jokapäiväisessä elämässä politiikan vaikutuksen.” – Maria Säkö, Helsingin Sanomat

Työryhmä
Käsikirjoitus ja ohjaus: Helena Kallio
Rooleissa: Anni Elif Egecioglu, Tuuli Heinonen, Anna Veijalainen
Videolla esiintyvät: Anna Veijalainen, Helena Kallio ja Kaisla Löyttyjärvi
Esitysavustajat: Katimari Niskala ja Lempi Hirvonen
Musiikki: Anni Elif Egecioglu
Valosuunnittelu: June Horton-White
Pukusuunnittelu ja -ompelu: Virve Karoliina Balk
Koreografia: Anna Veijalainen
Pukija, kuiskaaja-järjestäjä: Katimari Niskala
Äänitys ja -operointi: Aapo Nieminen
Valokuvaus, videotuotanto: Heidi Bergström
Graafinen suunnittelu: Heidi Bergström
Tiedotus ja markkinointi: Sini Salo

Kantaesitys 25.9.2020
Esityksen kesto n. 2h 40min. Sisältää väliajan.

Lue lisää ja katso lisämateriaalit klikkaamalla tästä

Aktivistinäytelmä 3 on Helena Kallion ja KokoTeatterin aktivistinäytelmätrilogian kolmas teos. Aikaisemmat näytelmät ovat olleet Lipusta revitty tähti 2009 (kirjoittajina Helena Kallio, Heikki Kujanpää, Jussi Nikkilä ja Anna Veijalainen) sekä Tanssiva agitaattori 2018 (Helena Kallio).

Aktivistinäytelmä 3 saa ensi-iltansa Kokoteatterissa

NSFW ensi-ilta on täällä!

NSFW ensi-ilta livenä ja striiminä

23.2.2021

NSFW on mukaansatempaava komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Näytelmä on terävä ja satiirinen musta komedia, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi. Esitys saa vihdoin ensi-iltansa KokoTeatterissa livenä ja striiminä 23.-27.3.

“Likainen peli nousee uskomattomiin ulottuvuuksiin”

Näytelmän otsikko viittaa verkkosivuston lyhenteeseen sanoista “Not safe for work”, joka varoittaa internetin pehmopornoa sisältävistä sivustoista, joiden selailusta et halua jäädä kiinni – ainakaan työpaikalla. Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmä NSFW kertoo kahdesta lehtitoimituksesta: miestenlehdestä ja naistenlehdestä, joiden molempien päätoimittajat ovat valmiita tekemään mitä tahansa – siis ihan mitä tahansa – pitääkseen lukijansa. Likainen peli nousee uskomattomiin ulottuvuuksiin, kun toimituksessa tehdään peruuttamaton virhe, jonka jälkiä ei saada lakaistua maton alle. Vai saadaanko sittenkin? Lucy Kirkwoodin kuningasnäytelmä ei päästä liiemmin miehiä kuin naisiakaan helpolla. Naistenlehden päätoimittaja, hyytävä jääkuningatar Miranda, etsii keinoja kaihtamatta, kuinka porata ankara katse naisvartalon epäkohtiin. 

“Kylmää ja kyynistä kyytiä”

Kuten usein brittiläisissä teksteissä, myös Kirkwoodin tekstissä on näkyvissä yhteiskunnan luokkaerot. Esiin luokkaerojen lisäksi nousee vahvasti myös sukupolvien välinen kuilu. Teoksessa ei jää epäselväksi, että nuoren sukupolven maailmankuva eroaa hyvin paljon keski-ikäisten maailmasta. Teoksessa nähtävät nuoret ovat tehneet paljon töitä sen eteen, etteivät vaan lankea samoihin kompastuskiviin kuin keski-ikäiset kollegansa.

“Teoksessa käännetään väärä oikeaksi puhumalla ja manipuloimalla”

Näytelmän ohjaa KokoTeatterin johtaja Anna Veijalainen ja näyttämöllä nähdään Sesa Lehto, Sami Saikkonen, Katimari Niskala sekä Elias Salonen. Anna Veijalainen tekee näytelmän lopussa naistenlehden päätoimittaja Mirandan roolin. Sami Saikkonen puolestaan näyttelee miestenlehden päätoimittajaa Aidania. Tuplaroolin esityksessä tekee Sesa Lehto, joka esittää sekä toimittajaa Rupertia että manchesterilaista Bradshawta. Katimari Niskala nähdään Charlotten roolissa.

Tapahtumia nähdään osittain toimittajaharjoittelija Samin silmin, jota näyttelee televisiostakin tuttu Elias Salonen. Sam joutuu näytelmän pyörteissä kummankin päätoimittajan hampaisiin. Pitkään haaveena ollut toimittajan työ näyttääkin Samille todelliset kasvonsa.

Kirkwoodin teksti lyö katsojille naulat päähän nokkeluudellaan, pamahtaa lavalla ilotulitusraketin lailla ja kysyy lopulta: Kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja?

Lucy Kirkwood: NSFW
Rahaa, seksiä ja Photoshopia

Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmä NSFW nähdään KokoTeatterissa striiminä 23.-27.2. Striimin toimittajana toimii yhteistyökumppanimme Tiketti.

Striimatut esitykset:

Ti 23.2. klo 19
Ke 24.2. klo 19
Pe 26.2. klo 19
La 27.2. klo 19

Hinta: 12,70€

Osta liput

Lue lisää esityksestä

NSFW ensi-ilta livenä ja striiminä KokoTeatterissa 23.-27.2.
Sesa Lehto, Sami Saikkonen Kuva: Heidi Bergström

Vihdoinkin se on täällä – KokoTeatterin KokoZine-lehti

KokoZine on nyt julkaistu

21.2.2021

Tällä kertaa KokoZine jaellaan aikataulumuutoksista kertovan lisälehden kera Kallion ja Hakaniemen alueella. Upeassa lehdessämme on esitelty teemoiltaan ajankohtaisia esityksiä ja teatterin toimintaa.

Vaikka KokoTeatterin kevät 2021 on koronarajoitusten puitteissa muokattu uudestaan jo monta kertaa, on KokoZine silti lukemisen arvoinen kokonaisuus, josta löydät taiteilijahaastattelut sekä teatterin yleiset kuulumiset.

Psst: Olemme piilottaneet osaan jakelupaikkojen lehdistä rahanarvoisia yllätyksiä. Käy nappaamassa siis heti oma kappaleesi seuraavista paikoista:

Lounaskahvila Raiku , Hämeentie 1
Hakaniemen Kauppahalli, Hakaniemen torikatu 1
K-Market Kallio, Hämeentie 16
Päiväkahvibaari Teurastamo, Työpajankatu 2
Helsingin Kahvipaahtimo, Päijänteentie 29
ONDA Ruokala, Hämeentie 13

Mikäli haluat työpaikallesi tai toimipisteeseesi KokoZine -lehtiä jakeluun, voit ilmoittaa siitä meille osoitteeseen: bookings@kokoteatteri.fi .

KokoZine julkaistaan myös e-lehtenä ensi viikolla, joten kaikilla on mahdollisuus lukea julkaisu mistä ja milloin tahansa. Pysykää kuulolla.

Nautinnollisia lukuhetkiä ja onnea yllätysten metsästykseen!

Vihdoinkin se on täällä - KokoTeatterin KokoZine-lehti

Odottaessasi kevään lehden e-julkaisua, voit lukea syksyn 2020 KokoZine-lehden klikkaamalla tästä.

NSFW striimiliput ovat myynnissä nyt!

17.2.2021

NSFW on mukaansatempaava komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. NSFW striimataan helmikuussa neljä kertaa ja striimiliput ovat myynnissä nyt, joten osta omasi heti.

Mikä ihme saa älykkäät ja koulutetut ihmiset luopumaan periaatteistaan ja arvoistaan? Näytelmä on terävä ja satiirinen musta komedia, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi.

Lucy Kirkwood: NSFW
Rahaa, seksiä ja Photoshopia

Ti 23.2. klo 19
Ke 24.2. klo 19
Pe 26.2. klo 19
La 27.2. klo 19

Haluatko seurata näytelmää striiminä?

Kaikki neljä esitystä 23.-27.2. striimataan Tiketin palvelun kautta, joten voit nauttia teatteriesityksestä myös kotisohvalta käsin omalta päätelaitteeltasi. Striimiliput maksavat 12,70€.

Osta liput täältä!

Lue lisää esityksestä ja katso esityskuvat

Minidokumentti teatteriesityksen striimaamisesta.

NSFW yksityisnäytös sinulle ja seurueellesi – nyt se on mahdollista!

Haluatko oman yksityisnäytöksen?

10.2.2021

KokoTeatteri tarjoaa lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi ainutlaatuista mahdollisuutta ostaa kokonainen yksityisnäytös max. 10 hlölle. Esityspäivävaihtoehdot ovat 26.2. ja 27.2. Paikan päällä toteutamme turvallisuusmääräyksiä turvaväleistä sekä maskeista.

NSFW yksityisnäytös sinulle ja seurueellesi KokoTeatterissa. Yksityisnäytöksen hinta on 450€. Hinta sisältää sekä NSFW esityksen sekä lasilliset kuohuvaa koko seurueelle. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus järjestää rajoituksien mukainen ja turvallinen kulttuurielämys itsellesi ja ystävillesi. Yksityisesitys on lunastettava heti. Yksityistilaisuudella ei vaihto- tai palautusoikeutta. Ikäraja K16.

LUCY KIRKWOOD: NSFW
Yksityisnäytökset:
26.2. klo 19 (myyty)
27.2. klo 19


Tiedustelut ja varaukset: bookings@kokoteatteri.fi

NSFW yksityisnäytös sinulle ja seurueellesi - nyt se on mahdollista!
Oma yksityisnäytös itsellesi ja ystävillesi?

Lucy Kirkwood NSFW

NSFW on mukaansatempaava komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Mikä ihme saa älykkäät ja koulutetut ihmiset luopumaan periaatteistaan ja arvoistaan? Näytelmä on terävä ja satiirinen musta komedia, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi.

Näytelmän otsikko viittaa verkkosivuston lyhenteeseen sanoista “Not safe for work”, joka varoittaa internetin pehmopornoa sisältävistä sivustoista, joiden selailusta et halua jäädä kiinni – ainakaan työpaikalla. Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmä NSFW kertoo kahdesta lehtitoimituksesta: miestenlehdestä ja naistenlehdestä, joiden molempien päätoimittajat ovat valmiita tekemään mitä tahansa – siis ihan mitä tahansa – pitääkseen lukijansa. Likainen peli nousee uskomattomiin ulottuvuuksiin, kun toimituksessa tehdään peruuttamaton virhe, jonka jälkiä ei saada lakaistua maton alle. Vai saadaanko sittenkin? Lucy Kirkwoodin kuningasnäytelmä ei päästä liiemmin miehiä kuin naisiakaan helpolla. Naistenlehden päätoimittaja, hyytävä jääkuningatar Miranda, etsii keinoja kaihtamatta, kuinka porata ankara katse naisvartalon epäkohtiin.

Kirkwoodin teksti lyö katsojille naulat päähän nokkeluudellaan, pamahtaa lavalla ilotulitusraketin lailla ja kysyy lopulta: Kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja?

Rooleissa Sesa Lehto, Katimari Niskala, Sami Saikkonen, Elias Salonen ja Anna Veijalainen
Käännös Aleksi Milonoff
Ohjaus Anna Veijalainen
Musiikki Timo Hirvonen, Jussi Lehtonen, Severi Pyysalo
Valosuunnittelu Topias Toppinen
Pukusuunnittelu Virve Balk
Valokuvat ja graafinen suunnittelu Heidi Bergström

Oikeuksia valvoo North agency
Kesto noin 1,5hSuomenkielinen kantaesitys 11.2.2021
Lue lisää esityksestä

Tartu tilaisuuteen nyt – nähdään KokoTeatterissa!

NSFW KokoTeatterissa helmikuussa sekä livenä että striiminä

NSFW ensi-ilta livenä ja striiminä

9.2.2021

Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmä NSFW esitetään KokoTeatterissa helmikuussa 2021 erikoisjärjestelyin

NSFW tuplaensi-ilta 23.2. sekä 24.2.

Tuplaensi-iltaan 23.-24.2. paikalle KokoTeatteriin on kutsuttu rajallinen määrä median edustajia. Samaan aikaan yleisö pääsee seuraamaan esityksiä omien päätelaitteidensa ääreltä striiminä kotisohvilta käsin. Sriimin toimittajana toimii yhteistyökumppanimme Tiketti. Helmikuussa NSFW esityksiä järjestetään hybridinä (live&striimi) yhteensä neljä kertaa. Kahta jälkimmäistä esitystä tarjotaan max. 10 hlön seurueille yksityinäytöksinä. Paikan päällä toteutamme turvallisuusmääräyksiä turvaväleistä sekä maskeista. Tutustu alla olevaan aikatauluun.

Lucy Kirkwood: NSFW
Rahaa, seksiä ja Photoshopia

Ti 23.2. klo 19
Ke 24.2. klo 19
Pe 26.2. klo 19
La 27.2. klo 19

Kaikki edellä mainitut esitykset järjestetään sekä livenä että striiminä. Kahdessa ensimmäisessä esityksessä (23.-24.2.) liveyleisöön pääsevät ainoastaan median edustajat. Kahta jälkimmäistä esitystä (26.-27.2.) tarjoamme yksityisnäytöksinä max. 10 hlön seurueille. Paikan päällä toteutamme turvallisuusmääräyksiä turvaväleistä sekä maskeista. Kaikki yllä olevat esitykset striimataan Tiketin kautta, joten yleisö voi seurata esitystä myös omalta päätelaitteelta kotoa käsin. Lue alta lisätiedot.

Haluatko oman yksityisnäytöksen?

KokoTeatteri tarjoaa ainutlaatuista mahdollisuutta ostaa kokonainen yksityisnäytös 10 hlölle. Esityspäivävaihtoehdot ovat 26.2. ja 27.2. Yksityisnäytöksen hinta on 450€. Hinta sisältää sekä NSFW esityksen sekä lasilliset kuohuvaa koko seurueelle. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus järjestää rajoituksien mukainen ja turvallinen kulttuurielämys itsellesi ja ystävillesi. Yksityisesitys on lunastettava heti. Yksityistilaisuudella ei vaihto- tai palautusoikeutta. Ikäraja K16. Tiedustelut ja varaukset: bookings@kokoteatteri.fi

Haluatko seurata näytelmää striiminä?

Kaikki neljä esitystä 23.-27.2. striimataan Tiketin palvelun kautta, joten voit nauttia teatteriesityksestä myös kotisohvalta käsin omalta päätelaitteeltasi. Liput tulevat myyntiin tiistaina 16.2. Tiketin palvelussa.

Lucy Kirkwood: NSFW

Englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteos NSFW pamahtaa helmikuussa ilotulitusraketin lailla KokoTeatterin lavalle ja lyö katsojille naulat päähän nokkeluudellaan. Näytelmää valmistellaan täyttä häkää ohjaaja Anna Veijalaisen johdolla ja lavalla taituroi timanttinen liiga. Rooleissa nähdään Veijalaisen lisäksi Sesa Lehto, Katimari Niskala, Sami Saikkonen ja Elias Salonen.

NSFW kertoo kahdesta lehtitoimituksesta: miestenlehdestä ja naistenlehdestä, joiden molempien päätoimittajat ovat valmiita tekemään mitä tahansa – siis ihan mitä tahansa – pitääkseen lukijansa. Näytelmä on terävä ja satiirinen musta komedia, jossa likainen peli nousee uskomattomiin ulottuvuuksiin. Kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja? Tämä näytelmä on pakko nähdä!

Lue lisää ja katso tiiserit klikkaamalla tästä

Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmä NSFW esitetään KokoTeatterissa helmikuussa 2021.
Kuvia harjoituksista. Kuvassa Elias Salonen, Anna Veijalainen ja Sami Saikkonen. Kuvaus: Justus Mättö.
Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmä NSFW esitetään KokoTeatterissa helmikuussa 2021 erikoisjärjestelyin. NSFW tuplaensi-ilta 23.2. sekä 24.2.
Kuvia harjoituksista. Kuvassa Elias Salonen. Kuvaus: Justus Mättö.