fbpx

KokoTeatteri-yhdistys ry

KokoTeatteri -yhdistys ry on perustettu vuonna 1997. KokoTeatteri -yhdistys ry on osoitteessa Hämeentie 3 sijaitseva yhdistys, joka ylläpitää KokoTeatteria. KokoTeatteri on teatteri- ja orkesterilain ulkopuolinen ammattiteatteri eli se kuuluu ns. Lainsuojattomien teattereiden ryhmittymään.

KokoTeatterin jäsenistössä valtaosa on näyttelijöitä, tanssijoita ja muusikoita. Tuotannoissa kaikki työryhmän jäsenet ovat samanarvoisia. Alkuajoista asti teatterin esityksissä eri taiteenalojen esiintyjät ovat tehneet yli taiteenlajien yhteistyötä.

Vapaus tarkoittaa sijoittumista taidekentässä valtion rahoituksen teatteri- ja orkesterilain ulkopuolelle. KokoTeatteri on Lainsuojaton. Lainsuojattomuus merkitsee kuulumista teatterikenttään, jossa ryhmä- ja pienryhmäliike ovat vuosi toisensa jälkeen entistä laajempi ja merkittävämpi osa esittävää taidetta Suomessa. Vapautta on myös mahdollisuus toimia tässä ammatissa omaehtoisesti. Vapautta on määritellä taide ja tapa tehdä sitä.

KokoTeatterin kaltaiseen teatteriin taiteilija tulee todella testaamaan kykynsä. Taide syntyy täällä. Keskustelu syntyy täällä. KokoTeatteri merkitsee kokonaisvaltaista taidetta.

KokoTeatteri on toiminut vuodesta 1997. Vuonna 2007 vietettiin KokoTeatterin kymmenvuotissyntymäpäiviä ja teatterin perustajan, teatterinjohtaja Anna Veijalaisen kirjoittaman kirjan Joukkokohtaus – KokoTeatteria 10 vuotta (Like) julkistamistilaisuutta. Oma näyttämö Helsingin Kruununhaassa otettiin haltuun 2000 ja uusiin isompiin tiloihin Hämeentielle teatteri muutti 2012, jossa juhlistettiin 20. toimintavuotta lauantaina 27.5.2017.

KokoTeatterin ohjelmisto on edustanut alkuvuosina fyysistä teatteria, 2000-luvulla uutta eurooppalaista ja erityisesti itäeurooppalaista nykydraamaa sekä 2010-luvulla työryhmävetoisen kirjoittamisen ja esityksen konseptien yhdessä suunnittelua. Koko Jazz Clubin perustamisen myötä (2010) musiikilla on ollut myös teatterin esityksissä erityinen rooli. Tällä hetkellä KokoTeatteri on todellinen kulttuuritalo, jonka suojissa tapahtuu valtava määrä teatteriesityksiä, tanssitaidetta, elävää musiikkia ja muita tapahtumia.

Hallitus 2021

Hallituksen puheenjohtaja Miina Turunen, näyttelijä.

IMG_9967-©-Anna-Aalto_1

Miina Turunen on viimeksi nähty KokoTeatterissa syksyllä 2017 kantaesitetyssä Graham Greenen Jutun loppu näytelmässä. Turunen on KokoTeatterin perustajajäseniä.


Hallituksen jäsen Sesa Lehto, näyttelijä

Lehto on toiminut KokoTeatterilla niin näyttelijänä kuin ohjaajana vuodesta 2006 alkaen. Viimeksi Lehto nähtiin syksyllä 2019 Luksusmuijat 2 -esityksessä. Keväällä 2021 Lehto on mukana NSFW teoksessa, jossa hän tekee kaksi isoa roolia.


Hallituksen varapuheenjohtaja Metsälintu Pahkinen, tanssija-koreografi-näyttelijä.

DSC_1526_1

Pahkinen näyttelee ja tanssii KokoTeatterin Nostalgia-teoksessa. Pahkinen on KokoTeatterin alkuvuosien aktiivijäseniä ja on aikaisemmin johtanut teatterin tanssiryhmää.


Hallituksen jäsen Helena Roivainen, valosuunnittelija.

Näyttökuva 2017-12-13 kello 11.16.33 kopio_1

Roivainen on KokoTeatterin pitkäaikainen jäsen, joka on tehnyt lukuisiin alkuvuosien teoksiin valosuunnittelun. Roivaisen valotaidetta nähdään Koko Jazz Clubin ja KokoTeatterin Jazz Meets -esityksissä.


Hallituksen sihteeri Anna Veijalainen, teatterinjohtaja-näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja.

DSC_1567_1

Veijalainen on KokoTeatterin alkuunpanija, perustajajäsen ja pitkäaikainen johtaja vuodesta 1997 alkaen. Syksyllä 2019 Veijalainen nähdään vuonna 2021 Aktivistinäytelmä 3 ja NSFW esityksissä, joista jälkimmäinen on myös hänen ohjauksensa.


Hallituksen jäsen Timo Hirvonen, muusikko-säveltäjä-taiteellinen johtaja.

JazzClub_200620174611-Timo-pienennetty_1

Hirvonen on Koko Jazz Clubin perustaja ja klubin toiminnasta vastaava taiteellinen johtaja. Hirvonen on tehnyt useasti musiikkia myös teatterin esityksiin, viimeksi syksyllä 2019 Luksusmuijat 2 -esityksessä sekä 2021 NSFW näytelmässä.


Hallituksen jäsen Sami Saikkonen, näyttelijä-ohjaaja-tanssija-koreografi.

Constellations IMG_3294 © Anna Aalto, Heasta_1

Saikkonen on teatterin pitkäaikainen jäsen ja tehnyt rooleja mm. Sam Shepardin ja Sarah Kanen näytelmissä. Keväällä 2021 Sami on mukana Lucy Kirkwoodin NSFW teoksessa.


Hallituksen varajäsen Sonja Sorvola, tanssija-näyttelijä-kääntäjä.

Constellations IMG_4102-4 © Anna Aalto, Heasta_1

Sorvola nähtiin viimeksi KokoTeatterin lavalla Broken Hearts Club -musiikkiesityksessä 2018-2019. Sorvolan suomentama Constellations oli KokoTeatterin 20-vuotisjuhlanäytelmä, jossa hän myös näytteli toisen pääroolin.

Hallituksen varajäsen Wilma-Emilia Kuosa, tanssija-tanssinopettaja-koreografi.

Kuosa on aloittanut KokoTeatterissa lapsinäyttelijänä vuonna 2004 teoksessa Kain ja Aabel. Hän on sittemmin mm. luotsannut KokoTeatterin ja Koko Jazz Clubin Jazz & Dance -iltoja sekä valmistanut omia sooloteoksia.

Yhdistyksen jäsenet 2021
22 henkilöjäsentä, ei yhteisöjäseniä

Virve Balk
Pinja Flink
Minna-Karoliina Heino
Timo Hirvonen
Johanna Hurme
Jenni Juurinen
Helena Kallio
Sanja Kangas
Mia Kivinen
Jere Kolehmainen

Wilma-Emilia Kuosa
Sesa Lehto
Kirsi Marie Liimatainen
Metsälintu Pahkinen
Minna Puolanto
Helena Roivainen
Sami Saikkonen
Sonja Sorvola
Miina Turunen
Varre Vartiainen
Anna Veijalainen
Nina Viitamäki