top of page

HILDEGARD KNEF – ONNI TUNTEE VAIN MINUUTTEJA

Hildegard Knef – Onni tuntee vain minuutteja esittelee kaksi tähteä ja kaksi kiinnostavaa elämäntarinaa. KokoTeatterin lavalla Hildegard Knef, yksi sodanjälkeisen Saksan kuuluisimmista näyttelijättäristä ja laulajattarista, jota on sanottu myös älykkään miehen Marlene Dietrichiksi, herää kuolleista ja kohtaa suomalaisen tanssin ehdottoman ikonin ja älykkään naisen päiväunen, Jorma Uotisen. KokoTeatterissa 8.11.2008.

Hildegard Knef – Onni tuntee vain minuutteja on esitys, joka leikkaa aikaa ja ihmiskohtaloita ja kutoo historiasta elävän kankaan, jota värittävät kahden kiintotähden, Hildegard Knefin ja Jorma Uotisen ainutlaatuiset elämäntarinat ja Knefin sydäntä riipaiseva musiikki Eeppi Ursinin uusin sovituksin. Saksalainen chanson-musiikki osoittautuu sielun syvällisimmäksi tulkiksi, kun vuosikymmenien toisistaan erottamat diivat keskustelevat sodasta, rakkaudesta, saksan kielestä – ja Hildegard Knefistä.

Esitys yhdistelee taitavasti kabareeta, floor showta ja draamaa ja se liikkuu sujuvasti eri aikatasoilla natsi-Saksasta nyky-Berliiniin. Hildegard Knefin omaelämäkerralliset laulut taustoittavat tämän kiinnostavan, ristiriitaisen ja pelottoman naisen tarinaa ja tulevat verta hyytävän tosiksi. Luurankoja kaivellaan kaapeista kun etsitään vastausta kysymykseen: Voiko rakkaus olla synti, frau Knef?

Työryhmä:
Käsikirjoitus: Taina West
Ohjaus: Raila Leppäkoski
Rooleissa: Jorma Uotinen, Satu Paavola, Ilkka Villi, Maija Kaunismaa, Sanna Uusitalo, Eeppi Ursin
Visuaalinen suunnittelu: Max Wikström
Puvustus: Kalle Laine
Maskeeraus: Juha Tolonen

Esitys on työryhmän ja KokoTeatterin yhteistuotanto.

Kotimainen kantaesitys 8.11.2008 klo 19

bottom of page