top of page

HQFK: Komiikkaa ja kuorolaulua 28.6.

HQFK esittää vanhaa ja uutta kuoromusiikkia kansanlauluista euroviisuihin ja kuorolaisten omiin sävellyksiin ja sanoituksiin, aina queer-feministisellä otteella. Tapahtuma 28.6. klo 19.00 alkaen.

Helsingin Queer-feministinen kuoro perustettiin keskellä pandemiaa, ja se pääsi esiintymään ensimmäisen kerran marraskuussa 2021 kompaktina mutta kovaäänisenä oktettina. Nykyisin kuorossa on jo 25 laulajaa! HQFK esittää vanhaa ja uutta kuoromusiikkia kansanlauluista euroviisuihin ja kuorolaisten omiin sävellyksiin ja sanoituksiin, aina queer-feministisellä otteella. HQFK:ta johtaa Kirsi Marttinen, kuoronjohtoa opiskellut pitkän linjan harrastajamuusikko, jonka kolmas kuoro HQFK on.

HQFK on esiintynyt erilaisissa omissa ja sateenkaariyhteisön tapahtumissa. Oma erikoisuutemme ovat Kuorolaulua ja komiikkaa -tapahtumat, joissa esiinnymme yhdessä feminististen ja/tai queerien stand up -koomikoiden kanssa. Keväällä 2023 konsertoimme yhdessä mm. gaykuoro Out ‘n loudin, kvintetti The Friends of Dorothyn ja tallinnalaisen Vikerlased-kuoron kanssa Helsingissä ja Tallinnassa. Osallistumme kesäkuussa 2023 Various Voices -festivaaliin Bolognassa.

Aurora on lempeästi terävä, komediaa rakkaudella kirjoittava ja lämmöllä esittävä koomikko, jonka huumoriruoska sivaltaa välillä kipeästikin, mutta ilmapiiri on non-stop lähimmäisen halaus. Horoskooplltaan Aurora on yksisarvinen.

Raisa Omaheimo on feministikoomikko joka auttaa tunnistamaan aikuistaaperon.

28.6.2023 klo 19.00

bottom of page