IMPROVOKAATIO: NISKAVUOREN NAISIA

Niskavuoren Naisia on improvisoitu melodraama, joka tutkii ajankohtaisia ilmiöitä Hella Wuolijoen luomien hahmojen kautta. Nämä hahmot ovat määrittäneet tähän päivään asti suomalaista naista, olleet esikuvia ja esimerkkejä lojaaliudesta, vahvuudesta ja määrätietoisuudesta. Samoissa hahmoissa ovat läsnä myös ahneus, katkeruus, mustasukkaisuus ja epätoivoinen kaipuu rakkauteen. KokoTeatterissa 29.9.-8.11.2020.

Uhrautuvaisuus, työteliäisyys ja velvollisuudentunto tekivät Niskavuoren naisista sankareita. Näillä positiivisilla ominaisuuksilla lievennettiin naisten kovuutta ja ylpeyttä. Ankara työetiikka epäerotisoi naiseuden, jonka sisällöksi tuli työ, hoiva ja äitiys.

Niskavuoren Naisia -näytelmää esitetään maamme teattereissa uudelleen ja uudelleen.
Vieläkö tämä naiskuva puhuttelee tässä ajassa?

Tule vaikuttamaan esityksen kulkuun ja katsomaan mihin kaikkeen Niskavuoren naiset voivat taipua.

Kesto n. 1h 40min. Sisältää väliajan.

Improvokaatio-kollektiivi
Improvokaatio on kolmen teatterialan ammattilaisen kollektiivi, joka tuo näyttämölle teemoja, jotka puhututtavat tänä päivänä. Kollektiivin esitykset rakentuvat aina yhdessä yleisön kanssa. Improvisoitu esitys mahdollistaa yleisön ajatusten peilaamisen ja tarkastelemisen erilaisista perspektiiveistä, erilaisten roolihahmojen kautta.

Reeta Annala, Kaisa Kokko ja Elina Stirkkinen löysivät toisensa Suomen Improvisaatioteatterit ry:n kautta. Improvokaation näyttelijät ovat kaikki teatterialan ja improvisaation ammattilaisia ja toimivat esiintyjinä ja kouluttajina niin Suomessa, kuin ulkomailla.

29.9. klo 19 / 8.11.2020 klo 19