top of page

JAZZ & DANCE

KokoTeatteri ja Koko Jazz Club tuottavat yhdessä sarjan Jazz & Dance tanssiklubeja. Tanssiklubilla on aina oma tähtivieraansa sekä orkesteri. Iltoja tanssien emännöi tanssitaiteilija Wilma-Emilia Kuosa. Bändien kokoonpanoista vastaa Timo Hirvonen. KokoTeatterissa 5.11.-3.12.2016.

Syyskaudella 2016 jokaisen kuukauden ensimmäinen lauantai on tanssin ja jazzin juhlaa. Jazz & Dance sarjan seuraava ilta on 1.10.2016 jolloin tanssivieraana nähdään kameleonttimainen virtuoosi, tanssija-koreografi Alpo Aaltokoski. Aaltokosken improvisaation jakavat muusikot Pauli Lyytinen, Varre Vartiainen, Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen.

Kauden syyskuussa aloittanut Minna Tervamäki on Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija. Hän on esiintynyt jo kolmatta vuosikymmentä kestävän uransa aikana lähes kaikissa arvostetuimmissa klassisen baletin päärooleissa sekä merkittävien nykykoreografien teoksissa. Tervamäki on esiintynyt erilaisissa gaaloissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012 Tervamäen toiminta on painottunut yhä enenevissä määrin poikkitaiteelliseen yhteistyöhön.

Tervamäki on saanut arvostetun Philip Morris Dance Flower Award -palkinnon vuonna 1997, Edvard Fazer -palkinnon vuonna 2000, Libris Award -palkinnon vuonna 2006 ja Imatran Balettigaalan tunnustuspalkinnon vuonna 2009. Syksyllä 2011 hänelle myönnettiin Suomen Leijonan ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkki. Lokakuussa 2011 Minna Tervamäelle myönnettiin Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto.

Sini Länsivuori on luonut merkittävän uran Suomen Kansallisbaletin tanssijana, josta hänet muistetaan etenkin nykytanssin suvereenina tulkitsijana. Sini on esiintynyt koreografien kuten, Ohad Naharinin, Jorma Uotisen, Jiri Kylianin ja Kenneth Kvarnstromin teoksissa. Vuodesta 1998 lähtien hän on tanssinut Tero Saarinen Companyssa. Nykyään hänet tunnetaan Companyn taiteellisen ehityksen päällikkönä sekä Saarisen liikekielen, että opetusmetodin kehittäjänä. Vuonna 2007 Länsivuorelle myönnettiin Suomi-palkinto hänen saavutuksistaan tanssinkentällä.

Musiikin todellinen moniosaaja Marzi Nyman improvisoi ilman turvaverkkoa uuden kvartettinsa kanssa. Kokenut trumpetistitähti Jukka Eskola toimii solistina Nymanin rinnalla.

Alpo Aaltokoski on palkittu tanssitaiteilija ja jo yli 50 koreografian tekijä. Hän on Alpo Aaltokoski Companyn taiteellinen johtaja, joka juhlisti 30-vuotistaiteilijajuhlaansa viime keväänä. Aaltokoskelle on myönnetty Pro Finlandia -mitali ja hän on myös yksi tanssitaiteen valtionpalkinnolla vuonna 1999 palkitun Nomadi-tuotannon perustajajäsenistä. Vuonna 1998 Aaltokoski sai Pro Dance -palkinnon. Alpo tunnetaan myös Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit -festivaalin taiteellisena johtajana aiemmilta vuosilta.

Tanssitaiteilija Reija Wäre sähköistää ilman marraskuun Jazz&Dance- illassa. Hänen kanssaan improvisoi UMOsta tutun trumpetistin Tero Saartin johtama nelikko.

Reija Wäre on toiminut koreografina ja ohjaajana teatteriesityksissä, nykytanssiesityksissä ja tv- ja elokuvatuotannoissa. Maan kysytyimpiin teatterikoreografeihin kuuluvan Reija on vieraillut koreografina Venäjällä, Ruotsissa, Puolassa ja jopa Kiinassa. Wäre muistetaan Dance-ohjelman koreografina ja vierailevana tuomarina sekä Uuden Musiikin Kilpailun show-ohjaajana.

Tanssitaiteilija Jyrki Karttunen sähköistää ilman joulukuun Jazz&Dance- illassa. Hänen kanssaan improvisoi saksofonisti Jussi Kannasteen johtama nelikko.

Jyrki Karttunen aloitti uransa vuonna 1989 Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmässä tanssijana. Freelancer-tanssijana ja -koreografina Karttunen on valloittanut vuoden teatteritekonakin palkitun kauhukakara Jeminan villissä konseptissa ja kiitetyssä roolissa. Vuoden 2013 alusta alkaen Karttunen on toiminut Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän eli Helsinki Dance Companyn taiteellisena johtajana. Kansainvälisesti menestynyt tanssija-koreografi on myös yksi palkitun Nomadi-tuotannon perustajajäsenistä.

Kaikkia Jazz & Dance klubi-iltoja emännöi Wilma-Emilia Kuosa #danceyourheartoutsessions

3.9.
Minna Tervamäki, tanssi
Sini Länsivuori, tanssi
Marzi Nyman, kitara
Jukka Eskola, trumpetti
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

1.10.
Alpo Aaltokoski, tanssi
Pauli Lyytinen, saksofonit, elektroniikka
Varre Vartiainen, kitara
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

5.11.
Reija Wäre, tanssi
Tero Saarti, trumpetti
Arttu Takalo, vibrafoni
Timo Hirvonen, basso
Mika Kallio, rummut

3.12.
Jyrki Karttunen, tanssi
Jussi Kannaste, saksofoni
Ville Vannemaa, huilu ja saksofoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen

5.11. / 3.12.2016 klo 19

bottom of page