top of page

LUCY KIRKWOOD: NSFW

NSFW on mukaansatempaava komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Mikä ihme saa älykkäät ja koulutetut ihmiset luopumaan periaatteistaan ja arvoistaan? Näytelmä on terävä ja satiirinen musta komedia, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi. KokoTeatterissa 23.2.-19.5.2021

Näytelmän otsikko viittaa verkkosivuston lyhenteeseen sanoista “Not safe for work”, joka varoittaa internetin pehmopornoa sisältävistä sivustoista, joiden selailusta et halua jäädä kiinni – ainakaan työpaikalla. Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmä NSFW kertoo kahdesta lehtitoimituksesta: miestenlehdestä ja naistenlehdestä, joiden molempien päätoimittajat ovat valmiita tekemään mitä tahansa – siis ihan mitä tahansa – pitääkseen lukijansa. Likainen peli nousee uskomattomiin ulottuvuuksiin, kun toimituksessa tehdään peruuttamaton virhe, jonka jälkiä ei saada lakaistua maton alle. Vai saadaanko sittenkin? Lucy Kirkwoodin kuningasnäytelmä ei päästä liiemmin miehiä kuin naisiakaan helpolla. Naistenlehden päätoimittaja, hyytävä jääkuningatar Miranda, etsii keinoja kaihtamatta, kuinka porata ankara katse naisvartalon epäkohtiin.
Kirkwoodin teksti lyö katsojille naulat päähän nokkeluudellaan, pamahtaa lavalla ilotulitusraketin lailla ja kysyy lopulta: Kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja?

Rahaa, seksiä ja Photoshopia

Oikeuksia valvoo North agency
Suomenkielinen kantaesitys 23.2.2021
Kesto noin 1,5h

Kuka luo kaupallisen hyväksikäytön ja yksityisyyden loukkaamisen ilmapiirin, jossa elämme?

Käsikirjoitus: Lucy Kirkwood
Käännös: Aleksi Milonoff
Ohjaus: Anna Veijalainen
Rooleissa: Sesa Lehto, Katimari Niskala, Sami Saikkonen, Elias Salonen ja Anna Veijalainen
Musiikki: Timo Hirvonen (basso), Jussi Lehtonen (rummut), Severi Pyysalo (vibrafoni)
Valo- ja äänisuunnittelu, lavastus: Topias Toppinen
Pukusuunnittelu ja -ompelu: Virve Balk
Valokuvaus ja videotuotanto: Heidi Bergström
Äänitys ja miksaus: Aapo Nieminen
Ääni- ja valo-operointi: Pinja Kokkonen, Topias Toppinen
Video-operointi: Justus Mättö, Sini Salo
Graafinen suunnittelu: Heidi Bergström
Tiedotus ja markkinointi: Sini Salo
Tuotantoassistentti: Justus Mättö
Yleisötyö: Katimari Niskala, Sini Salo

bottom of page