top of page

QUO VADIS: SISARELLENI

Teatteri Quo Vadiksen uusi kantaesitys Sisarelleni kuvaa kahta teini-ikäistä sisarusta, jotka ottavat ensiaskelia aikuisuuteen. Kaikki ei vaan ole mennyt ihan niin kuin pitäisi. Oikeastaan mikään ei ole
mennyt niin kuin pitäisi. Siirtymäriitti aikuisuuteen on ajautunut tuntemattomille, levottomille urille. KokoTeatterissa 17.-25.11.2019.

Hiljan ja Marjan mielessä sekoittuvat sek­suaali­suus, aikuisten monitahoinen kaksinaismoralismi, ja ulkoa tulevat odotukset, joiden täyttäminen tuntuu mahdottomalta. Ratkaistakseen ristiriidan edes jollakin tavalla, tytöt ovat kehittäneet leikin – tai “rituaalin” – kuten he itse sitä nimittävät: roolileikeissä he kohtaavat haaveiden ja todellisuuden hahmoja, jotka ottavat puuttuvan aikuisen paikan tyttöjen itse rakentamassa todellisuudessa. Kun tyttöjen roolileikkeihin eksyy naapuriin muuttanut keski-ikäinen mies, ne alkavat saada uusia, hallitsemattomia sävyjä.

Käsikirjoituksen materiaali on syntynyt improvisaatiometodilla. Kohtauksia on kehitetty ryhmätyönä, tekstiä kierrätetty näyttämön kautta, omia kokemuksia on peilattu henkilöhahmoihin, tutkimustyötä tehty erilaisten tehtävien avulla. Lopulta Marko Järvikallas on kirjoittanut harjoitteissa syntyneen materiaalin pohjalta valmiin, eheän näytelmän. Tuloksena on pinnalta kevyt draama, jossa leikki ja sisäkkäiset roolit antavat huikeille näyttelijöille tilaa työskennellä syvältä koskettavan tematiikan parissa.

Työryhmä:
Rooleissa: Minerva Kautto, Maija Rissanen ja Jan-Christian Söderholm
Käsikirjoitus ja ohjaus: Marko Järvikallas
Lavastus: Annukka Pykäläinen
Valo- ja äänisuunnittelu: Roy Boswell
Tuotanto: Krista Mäkinen
Valokuvat: Ida Stenros

17.11. klo 19 / 18.11. klo 14 / 23.11. / 24.11. klo 19 / 25.11.2018 klo 14

bottom of page