top of page

SAITURIN SYDÄN

Tämä esitys on vastaisku kyynisyydelle ja välinpitämättömyydelle. Siis eläköön rakkaus, yhteisöllisyys ja avara sydän! KokoTeatterissa 4.-6.1.2018.

Saiturin sydän on Vanajan vankilan teatteriryhmän sovittama ja käsikirjoittama näyttämöteos, joka pohjautuu Charles Dickensin tunnettuun klassikkoon Saiturin joulu.

"Kaikki tarvii jonkun. Ja mä tarvitsen sinua."

Kova ja saita pankkiiri Melodie on rikastumisen nälässään menettänyt vuosien varrella kaikki ystävänsä ja rakkaansa. Työpaikalla hän ei armahda työntekijöitään, eikä apua tarvitsevia tai hädänalaisia ympärillään. Ainoan sukulaisensa, joka Melodiesta vielä välittää, hän ajaa pois. On hyinen jouluaattoilta, ja kun muut kiirehtivät lämpimiin koteihin läheistensä luo, jää Melodie yksin konttoriinsa. Silloin alkavat menneen elämän varjot kummitella hänelle. Miksi Melodie vihaa joulua? Eikö hän oikeasti tarvitse ketään? Kuka sulattaa saiturin jäisen sydämen?

Esityksen suositusikäraja on 10 vuotta.

Taittuu ry on Suomen ainoa pitkäjänteisen vankilateatterin toteuttaja. Taittuu tekee taiteellisesti tinkimätöntä teatteria keskiössä vangit, jotka ohjaajan avustuksella käsikirjoittavat ja esittävät näytelmän aidolle teatteriyleisölle. Vuosi 2018 on Taittuun vankilateatterityön 10-vuotisjuhlavuosi.

KokoTeatteri on toiminut Taittuu ry:n kumppanina vuodesta 2011. Saiturin sydän on neljäs yhteistuotantona valmistuva vankilateatteriesitys. Aikaisemmat teokset ovat olleet:
2011 Kuningas Lear – Veljeni Kuningas
2014 Seitsemän broidia Sipoosta
2016 Paluulento

Alkuperäisteksti: Charles Dickens, Saiturin joulu
Käsikirjoitus ja sovitus: työryhmä
Näyttämöllä: Vanajan naiset
Ohjaus: Hanna Seppä
Valo- ja tilasuunnittelu: Kalle Ropponen
Äänisuunnittelu: Johanna Storm
Puvustus: Kalle Ropponen
Valokuvat: Kalle Ropponen
Tuottaja: Ninu Lindfors
Tuotanto: Taittuu ry / Vanajan vankila: Marja Pöllänen ja Maiju Salo / KokoTeatteri

4.1. / 5.1. klo 19 / 6.1.2018 klo 15

bottom of page