top of page

Sarah Kane: Crave

Pimeässä ja rikkinäisessä maailmassa neljä ihmistä etsivät valoa. Sarah Kanen kaunis, julma, riipivä ja terävä Crave saa ensi-iltansa KokoTeatterissa keväällä 2022. Ohjauksesta vastaa Sonja Sorvola. Näyttämöllä nähdään Elina Aalto, Jouni Bäckström, Ismo Laakso ja Sonja Sorvola, joka on myös suomentanut sekä sovittanut näytelmän. Esitykset KokoTeatterissa 22.4.-7.6.2022.

“Only love can save me and love has destroyed me.
I have this grief and I don’t know why.
Time is passing and I don’t have time.”

Brittiläistä Sarah Kanea pidetään yhtenä 1900-luvun radikaaleimmista ja vaikutusvaltaisimmista näytelmäkirjailijoista. Lyyrinen ja runomuotoinen Crave poikkeaa kuitenkin tyyliltään päällekäyvän shokeeraavista teoksistaan tunnetun Kanen aiemmasta tuotannosta: siinä ei ole selkeää, lineaarista juonta, eikä aikaa, paikkaa, tai henkilöiden nimiä ja taustoja ole määritelty. Heitä kaikkia yhdistää kuitenkin rakkauden janoaminen, ja samalla siitä pakeneminen.

Esityksen kesto 80min. Ei väliaikaa.
Esityksessä käytetään välkkyviä valoja.
Sisältövaroitus: Esityksen tekstissä viittauksia väkivaltaan, seksuaaliseen häirintään/ahdisteluun, raiskaukseen, itsetuhoisuuteen ja itsemurhaan.

Teksti: Sarah Kane
Ohjaus: Sonja Sorvola
Musiikin sävellys, sovitus ja äänisuunnittelu: Ismo Laakso
Valosuunnittelu: Pietari Salmi
Suomennos ja laulumelodioiden sovitus: Sonja Sorvola
Näyttämöllä Elina Aalto, Jouni Bäckström, Ismo Laakso ja Sonja Sorvola.

22.4. klo 19 / 23.4. klo 14 / 26.4. klo 20 / 27.4. klo 19 / 29.4. klo 19 / 30.4. klo 14 / 3.5. klo 19 / 7.5. klo 12 / 7.6. klo 19

bottom of page