top of page

SINUN TÄHTESI

Helmikuussa 2014 KokoTeatterissa vierailee Juha Siltasen ohjaama ja käsikirjoittama monologiesitys Sinun tähtesi, jonka esittäjänä nähdään näyttelijä Helka-Maria Kinnunen.

KokoTeatterissa 4.-12.2.2014.

On kevätyö. Iäkkään potilaan huoneistossa varakkaalla asuinalueella päivystää sairaanhoitaja. Asunnossa hoitajaa ympäröivät vieraat tavarat, vieraat ikkunanäkymät, valokuvat ja päiväkirjat. Omassa yksityiselämässään hoitaja on valinnut yksinäisyyden; hänen rakkautensa on hänen työnsä. Tänä yönä hän löytää itsensä anonyymina naisena keskeltä toisen naisen intiimeintä elinpiiriä.
Halki työn tyhjien tuntien, joiden aikana ei saa tapahtua mitään, häntä kuljettavat tinkimätön velvollisuudentunto ja täydellinen, pyörryttävä vapaus. Kuinka tällaiset tunnit eletään?

“Sinun tähtesi” on päähenkilönsä lento pelottaville rannoille, kierros yöpuolelle hetkenä, jona muut nukkuvat ja hetket vievät milloin lauluun, milloin hiljaisuuteen, milloin tanssiin. Se on Kunnon Ihmisen sukellus naurun, kauhun ja palavien toiveiden oville, yhden naisen “survival trip” – vaiko sittenkin kahden?
Ja katsooko naista oikeasti joku, vai siltäkö vain tuntuu? Ja eivätkö, tarkkaan katsoen, hoitajan peilikuvassa, yölampun valossa, näy meidän kaikkien kasvot, meidän jotka tiedämme olevamme hyviä ja tekevämme kaikkemme, juuri silloin kun ajattelemme: “Jospa olisinkin joku aivan toinen!”, ja odotamme, odotamme.

Ja sitten tulee seuraava yö.

“Moraali on sitä, että tekee oikein myös silloin, kun kukaan ei näe.” (Kirjailija)


Esityksen ensi-ilta oli Espoon kaupunginteatterissa 13.3.2013.
Kesto noin 2 tuntia väliaikoineen


Kritiikeistä:

“herkän koskettava… niin teksti kuin esityskin kaartuvat komeaan lentoon” (Satakunnan Kansa)

“…teksti ja esittäjä sulautuvat yhdeksi. (…) Miten monipuolinen Kinnunen onkaan, hän liikuttaa katsojaa samalla kun on nokkela ja hauska, melkein kuin stand up -koomikko. (…) Ja millainen teksti!” (Hufvudstadsbladet)

“…runollista kieltä, jolla meitä ei suomalaisilla näyttämöillä ole poispilattu…” (YLE)

Työryhmä:
Käsikirjoitus ja ohjaus: Juha Siltanen
Esittäjä: Helka-Maria Kinnunen
Valosuunnittelu ja valokuvaus: Hannele Kurkela
Puvustaja: Noora Salmi
Muusikko: (nauhalla) Tuija Rantalainen

Esitykset 4.2. / 5.2. / 7.2. / 11.2. / 12.2.2014 klo 19

bottom of page